» »

Računalnik in vreme

Računalnik in vreme

Stoyc ::

Včeraj mi je vreme zagodlo, pravzaprav računalniku. Ni me bilo doma in je grmelo in bliskalo, ko sem prišel domov in probal prižgati računalnik, se ni prižgal. Takoj sem posumil, da ga je kaj oplazilo (strela). Odprl sem ga in z inštrumentom izmeril napajalnik- ni dajal znakov življenja. Priključil sem drugi napajalnik in mašinca se je zagnala, a ne brez okvare. Spodaj v desnem kotu me je z ikonco obvestil, da je nekaj narobe s PCI device. Poskušal sem se povezati v internet, a ni šlo. Izbrisale so se celo omrežne povezave (v računalniku sta dve mrežni kartici). Poskušal sem ustvariti novo povezavo, a se ne da. Izklopil sem računalnik, priklopil spet njegov napajalnik in ta je čudežno spet oživel. Prižgal sem ga a spet zaplet- namesto da bi se zagnal normalno kot prej, se pojavi uporabniški račun in polje za vpis gesla, ki ga normalno nimam. Kako naj se prijavim v računalnik, če nimam gesla, a je mogoče to obiti? Še to, drugi računalnik deluje normalno- internet, z modemom in routerjem ni nič narobe. Čudno se mi zdi, da ni tudi njiju kaj slabega doletelo.

ModriN96 ::

Predn se ti pokaže znak windows xp prtisn f8 in zber safe mode, zna pomagat.

huek111 ::

Ali si se probal prijaviti tako, da polje za geslo pustiš prazno ?

Ja sem probal pa nič. Sem nesel mašinco k enem računalničarju, bom videl, kaj bo pogruntal.

duff ::

po navadi, ko se nameščajo windowsi se pusti geslo za lokalnega admina prazno (ni najbolje, je pa iz izkušenj kar ustaljena praksa). Če si tudi sam enako naredil, pritisni Ctrl+Alt+del+del (ja, 2x delete), vpiši administrator ter geslo (v kolikor ga imaš, če ne samo enter. Ko si not, si spremeni geslo v tvojem profilu (computer management -> users -> izberi tvojega in daj change password. V kolikor to ne pomaga, te reši kak ERD tools, ki ima not orodje za reset gesla lokalnim userjem.

theoneman ::

tako je izključi vse kartice ven iz računalnika in optične enote,. pust samo disk pa napajalc v matični a seveda rami pa še tpo sm 1nga če maš slučajn 2 al več pa procesor tud pust:) pa probej prižgat in poglej kk ti bo laufal če ti bo delal 100% postopoma dajej not stvari in stestiri,. k bo pri kaki programski opremi komp začeu čudn delat boš vedu kje je problem,.

TOM

solatko ::

Počasi se bo potrebno navadit, da brez prenapetostne zaščite ne gre. Sesulo ti je napajalnik, mrežno kartico in upaj da nič drugega.

Ma izgleda, da ni šel napajalnik, ker ko sem ga ponovno priključil , je začel delovati, ne vem pa zakaj prej ni. Mogoče se je pojavil le kakšen slab kontakt in ko sem stikal in vtikal konektorje, je spet zalaufal. Bom pa moral počakati vsaj do ponedeljka, ker nisem edini, ki mi je mlinček zatajil te dni. Je rekel mojster, da ima dela dan in noč, jih je sesulo kar nekaj v mestu. Celo na naši firmi je enega skurilo, samo je rekel, da če je šel napajalnik, mi bo raje prodal drugega rabljenega za 80 Euro, ker je naš star že 11 let in nujno kliče po zamenjavi. Res, da laufa noč in dan in rabi le za določeno opravilo in se na njem ne dela nič, a tam pač mora bit.

Stoyc - Tale vaš mojster vas očitno fino nateguje, rabljeni napajalnik za 80€? Poglej si cene novih LC napajalnikov, ki so za tvoje potrebe čisto v redu, pa si raje kupi Belkinovo prenapetostno zaščito, da ne bo prihajalo do takih okvar.

Mitch ::

Za 80€ se dobi že novi Corsair 550 vatni napajalnik, z tisoč in eno zaščito in zelo visokim izkoristkom... Sicer bi pa prej rekel, da je skurilo mrežno kartico, ker je večja verjetnost, da ti skuri kaj prek telefonske linije kot iz električne napeljave...

Ma ne napajalnik za 80 Eurov, cel računalnik- rabljen za 80 Eurov. Po mojem je šel napajalnik, ker 4 drugi računalniki v firmi imajo UPS, le ta ga nima in ga je kaj ošvrknilo. Že v normalnih razmerah je omrežna napetost od 232V pa tudi do 240V. Sem že parkrat meril. Prejšnje dni, ko je grmelo in bliskalo kot zmešano pa je možno, da je bil kakšen napetostni sunek krepko čez omrežno napetost.

Glede mrežne pa me čudi ( pri mojem domačem računalniku), če naj bi jo skurilo, zakaj pa ni nič routerju in modemu ter STB-ju? Sem priklopil en drugi star računalnik, ki ga imam za rezervo in deluje internet normalno. Tudi IPTV in telefon sta o.k.

Opkow ::

Napetostni razpon je cisto ok, ki naj bi bil od 220-240 V.

Če ti na drugih računalnikih omrežje deluje, lahko sprobaš samo obnovit gonilnik mrežne kartice, če tudi potem ne bo delalo, je šla mrežna. Zakaj? Kdo ve, se ji pač nekaj pokvari.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Strela uničila ploščo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
231575 (1175) Han
»

prenosnik grom skuri matično?

Oddelek: Pomoč in nasveti
221630 (1129) bobby
»

Nihanje napetosti v vticnicah (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6310447 (8386) Pyr0Beast
»

kako ves, kaj je crknilo?

Oddelek: Strojna oprema
191888 (1417) jero_no1

Več podobnih tem