Forum » Pomoč in nasveti » Težave ter nastavitve BIOS
Težave ter nastavitve BIOS
bustaa ::
Potrebujem pomoc,
sem lastnik prenosnika HP 3715B ( Sempron 3800+, ...) na prenosniku je prednaložen operacijski sistem Windows Vista Home.
Problem se pojavi , ko poizkušam na računalnik namestiti nov operacijski sistem oz. ga obnoviti . V biosu nastavim first BOOT device na CD, kot je
potrebno, da ti ponudi BOOT from CD od Viste ali XP nalaganje datotek se nekaj časa traja potem pa se racunalnik izklopi.
Včasih se izklopi se predno me vprasa " press any key to boot from cd.... " , ali celo v BIOS-u
Zakaj temu tako ? Ali je pri nastavitvah v BIOS-u pri Boot CD
kakšna zanka?
Če v BIOS odstranim first boot cd kot FIRST se ne izklaplja več. Tudi operacijski sistem normalno deluje.
Ali je potrebno v BIOS-u spremeniti še kakšno nastavitev ? Ali je problem zaradi Windows Viste?
sem lastnik prenosnika HP 3715B ( Sempron 3800+, ...) na prenosniku je prednaložen operacijski sistem Windows Vista Home.
Problem se pojavi , ko poizkušam na računalnik namestiti nov operacijski sistem oz. ga obnoviti . V biosu nastavim first BOOT device na CD, kot je
potrebno, da ti ponudi BOOT from CD od Viste ali XP nalaganje datotek se nekaj časa traja potem pa se racunalnik izklopi.
Včasih se izklopi se predno me vprasa " press any key to boot from cd.... " , ali celo v BIOS-u
Zakaj temu tako ? Ali je pri nastavitvah v BIOS-u pri Boot CD
kakšna zanka?
Če v BIOS odstranim first boot cd kot FIRST se ne izklaplja več. Tudi operacijski sistem normalno deluje.
Ali je potrebno v BIOS-u spremeniti še kakšno nastavitev ? Ali je problem zaradi Windows Viste?
zzokyy ::
probaj windows naložit tako da v biosu izklopiš first boot cd. potem pa ko se računalnik zažene maš tipko za boot menu (pri meni je F8) in pol tam izbereš kaj želiš bootat. poskusi ta način
bustaa ::
Dvomim, tudi če mi boot-a mi pri nalaganju ne pride niti do recovery console, racunalnik se izklopi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nova grafična - disk boot failureOddelek: Pomoč in nasveti | 1948 (1385) | pegaso |
» | Noče inŠtalirati windows xpjevOddelek: Pomoč in nasveti | 1593 (1286) | toxius |
» | težava pri inštalaciji xp-jaOddelek: Operacijski sistemi | 1287 (1021) | Kunte |
» | Noče bootati iz CDjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1608 (1453) | logout |
» | inštalacija WinXPOddelek: Pomoč in nasveti | 1325 (1197) | AngelOfDeath |