» »

Noče inŠtalirati windows xpjev

Noče inŠtalirati windows xpjev

whyte ::

Jst mam pa en problem. Hočm formatirat računalnik in dt gor nove windowse xp mam ta prav cd z xpji so bootabli z njimi sem že enkrat inšaliru windowse. V biosu sem nastavil na first boot cdrom, cd je sigurno bootable. Znova zaženem računalnik mi pač napše press any button to boot from cd... No pritisnem katerokoli tipko na tipkovnici, ampak mi gre potem kar direktno v zagon windowsev kako naj naredim, da bi lahko naložil windowse iz cdja. Je pa res da sm Že resetiral pred tem bios in to tako da sem dav ven baterijo in nazaj noter, edino če je treba to kaj nastaviti.
Že vnaprej se zahvaljujem za odgovore.

Duhec ::

Tipkovnica ti očitno ne dela.

toxius ::

Tipkovnica ti očitno ne dela.

a do biosa te spusti po tem tvojem resetu?

drzni86 ::

maš tipkovnico na USB?

lali12 ::

V BIOS-u omogoči USB keyboard.
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"

ja mam tipkovnico na usb samo ko pridem v bios ne vem kam naj grem, da bi naštimal na USB keyboard.

metek ::

kero matično ploščo pa uporaljaš? uporabi vmesnik usb v ps2 pa ne boš rabu biosa ampak zagonski menu (boot) 8-)

huek111 ::

Če je lahko v biosu nastavil first boot z to tipkovnico potem nima veze ali je usb ali ps2

lali12 ::

Kako to misliš "first boot z to tipkovnico". First boot je CD ROM, omogočiti mora pa USB Keyboard.
Idi v BIOS - kartica Advanced - najdi USB Configuration in daj na Enabled. Malo poglej po BIOS-u, pa boš našel USB keyboard pa samo Enable.
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"

huek111 ::

Če je v biosu lahko nastavil Boot Device Priority / First Boot CD Rom
pomeni, da mu njegova tipkovnica kljub temu da je USB deluje,če bi imel USB Disable ne bi mogel nastaviti niti tega,ker mu tipkovnica ne bi delovala v biosu.
Če se motim mi prosim napišite!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: huek111 ()

zzokyy ::

probaj nekje dobiti drugo tipkovnico...to meni tudi naredi moja tipkovnica. v bios lahko grem potem po tistem spet ne morem nič pritisniti, če bi npr. hotel bootat. jaz sem si vedno moral vzeti tipkovnico od fotra da sem lahko tam šel naprej pri press any key :) pa obe tipkovnici sta usb, tako da mislim da usb ni problem

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zzokyy ()

ja sm probu s tipkovnico, ki ni na usb in mi je vse lepo in prav delalo, sm naložu gor winse. Drugač pa z usb tipkovnico lahko v biosu vse delaš samo pol botat ne morš.

reeves ::

Drgač pa v BIOS-u omogočiš USB Legacy Support

metek ::

obstaja pretvornik iz usb v ps2 pa ne boš rabu nč nastaulat al pa tpkovnce mejat

obstaja pretvornik iz usb v ps2 pa ne boš rabu nč nastaulat al pa tpkovnce mejat

na žalost obstaja ta pretvornik, ampak ga odsvetujem, ker je silno nerodna reč, saj se vseskozi iztika iz PS2 vtiča na PCju, ker je dolg in okoren...

reeves ::

Zanimivo. Jest ga imam že par let pa se mi še ni nikoli snel.

Zanimivo. Jest ga imam že par let pa se mi še ni nikoli snel.

hehe sej to je bilo bolj v hecu napisano, sej če ne vlečeš kablov je vse OK...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nujna pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
121282 (884) 111111111111
»

Tipkovnica

Oddelek: Pomoč in nasveti
91536 (1215) alkoo
»