Forum » Pomoč in nasveti » Prenosnik crkuje hp pavillion zv5000
Prenosnik crkuje hp pavillion zv5000
kokpa ::
Imam omenjeni prenosnik je že kr star kašne 3 leta, pred kašnim letom mu je šla baterija in od takrat ga uporabljam priklopljenega preko adapterja na elektriko. Zadnji čas pa kr crkuje pa ne morm ugotovit problema, crkne tko včasih na par ur, včasih sploh ne, včasih pa sam da ga prižgem in da pride v windows (7) pa že crkne in mal počakaš pa ga lahko prižgeš nazaj in pol spet dela nekaj časa, ali pa moraš počakati pol ure pa lavfa naprej. Sem ga že odprl vzadi in pogledal za prah, počistil vse in še zmeraj isto. Potem sem probal brez zadnjega pokrova pa se sploh ni hotel zagnati, zgleda da ima na pogrovu nekašne kontakte, ki preprečujejo zagon brez pokrova. Potem sem pogledal temp in speed fan je pokazal da ima proc okoli 40 stopinj idle, ostale vrednosti(5-6)pa je kazalo 102 stopinje, potem sem ga obremenil s occt za 15 min in temparatura procesorja je narasla na 61 stopinj.
Kaj bi lahko bil problem?
Kaj bi lahko bil problem?
- spremenil: kokpa ()
BALAST ::
Težko boš to izvedel tukaj, ker na splošno v Sloveniji ni uradnega serviserja za HP pavilion sisteme.
Znanec je moral 2x nesti v Avstrijo da so mu popravili enkrat napajalni del za baterijo in drugič menjali ventilator vse v garanciji.
Po spletu se opazi, da je kar veliko okvar teh pavillionov in je čudno da pri nas ni serviserja.
Znanec je moral 2x nesti v Avstrijo da so mu popravili enkrat napajalni del za baterijo in drugič menjali ventilator vse v garanciji.
Po spletu se opazi, da je kar veliko okvar teh pavillionov in je čudno da pri nas ni serviserja.
kokpa ::
potem najbolje da si omislim nov računalnik, problem je ker prenosnika sploh ne obremenjujem, ga uporabljam samo za internet, word, nič tašnega kar bi povzročalo obremenitev.
BALAST ::
Glede na tvojo uporabo, bi lahko kar prestopil na netbooka. (Asus eee 1000h 324€)
Seveda so navadni prenosniki malce hitrejši, vendar po prenosljivosti in dolgotrajnosti baterije so pa netbooki zmagovalci.
Doma pa tako ali tako priklopiš na zunanji monitor (kakšen 19" ali več) in bo delo z njim še lažje.
Seveda so navadni prenosniki malce hitrejši, vendar po prenosljivosti in dolgotrajnosti baterije so pa netbooki zmagovalci.
Doma pa tako ali tako priklopiš na zunanji monitor (kakšen 19" ali več) in bo delo z njim še lažje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Xperia Z1 compact helpOddelek: Mobilne tehnologije | 1499 (1364) | r3dkv1c4 |
» | V premislek pred nakupom novega prenosnikaOddelek: Kaj kupiti | 7852 (6071) | zmaugy |
» | Servis - po prevzetju zaznane napakeOddelek: Pomoč in nasveti | 3829 (2797) | solatko |
» | Asusovi prenosniki so najbolj, HPjevi pa najmanj zanesljivi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 11949 (9147) | Pyr0Beast |
» | MacBook-i so zakon (ali zakaj ne želite zamenjati svojega PC-ja)Oddelek: Strojna oprema | 3148 (2532) | Zheegec |