» »

težava pri inštalaciji xp-ja

težava pri inštalaciji xp-ja

paliskic ::

Živjo, pri inštalaciji operacijskega sistema XP imam sledeči problem:
Ko bootam cd, dela vse lepo, naredim particije, formatiram disk, in tista predinštalacija (ne vem kako se ji reče, takrat ko je še tisto plavo ozadje), na to, bi se moral pc na novo zagnati, priti v sistem in končati inštalacijo! Meni pa, po ponovnem zagonu pride nazaj v to prvo fazo inštalacije, ko se dela particije. itd...
Zakaj se mi to dogaja? Moram še omenit, da računalnik sam boota cd, brez da jaz pretisnem tipko, ali sem morda narobe naštimal first in second boot device?

hvala za odgovore pa LP

drzni86 ::

najlažje bo tako da vzameš vn cd ko se računalnik restarta... :)

dukenukem ::

al pa ne zazna diska vredu,v biosu naštimaj ide,al pa sata ahci, če maš intel čipset

drzni86 ::

ja to je tudi ena od možnosti... mogoče imaš disk priklopljen na napačen sata priklop (če disk ima sata priklop), drugače pa mogoče narobe nastavljene jumperje!

paliskic ::

računalnik je kr star, disk ima 20gb.. že po temu se razume da ima pc že kakšnih 7 al 8 let, če ne več.
ampak če dam cd ven.. pol lahko poteka inštalacija še v windowsu?
Torej moram probat naštimat v biosih ide al pa ahci, in če to ne pomaga? kaj je lahko še narobe?
Rabim čim več idej, ker se mi ne da stalno priklopit in izklopit računalnik, da priklopim nazaj moj pc, da vas pridem pol še kaj prašat. =D

drzni86 ::

hehe... če je računalnik starejši pol skor zagotovo nima sata priklopov! tko da če si kej preklapljal ti ostane možnost da so narobe nastavljeni jumperji...

Ma glej ti najprej probi tako kot sm ti reku v prvem odgovoru! Prideš do tam ko se ti more windows setup prvič restartat (ko se odšteva tistih 15 sekund), počakaš da se restarta in takoj ko se pokaže slika na monitrju vržeš vn cd in počakaš in boš vidu kaj bo... sej pol ko bo windows rabu cede te bo že obvestil! :D

paliskic ::

bom probal tako ja!

dukenukem ::

al pa probej z drugmu cdjam

paliskic ::

zdej dela, sem dal ven cd preden se je računalnik ponovno zagnal in je pol šlo na zadnji del inštalacije. Ampak zdej imam drugi problem, ko vžgem računalnik, se prikaže tista stran ki pove kolko je rama, itd, pol pride črna slika, za približno 30 sekund, in komaj pol pride slikca z windowsom ki se nalaga. Kaj bi lahko bilo narobe?

Lp

overlord_tm ::

Če ima komp 20GB diska verjetno ni nek spidi gonzales. Drgač se je pri windowsih xp vsaj meni rado dogajalo da je komp "rabil" nekaj časa da je prikazal tist loading screen ... samo se je s časom stvar uredila.

Lahko probaš v safe mode bootat, pa ti bo kazalo pri katerem fajlu se ustavi za toliko časa ;)

paliskic ::

ja vem da je pc star, in da je počasen, ampak preden sem mu naredil sistem na novo, je kr hitro prišel v windows. Hiter lahko ni dosti, ampak vsaj tistega črnega okna ki traja 30, 40 sekund, ni blo, zdej pa ja. Pomoje je neki v zvezi s tem, da pri prvem delo inštalacije, ko se reboota pc, sem dajal cd ven. Kaj mislite?

Lp

Kunte ::

Da ne odpiram nove teme bom ,kar tukaj vprašal.Imam starejši računalnik celeron 400mhz 290mb ram osnovna plošča pc partner VIB861S.Problem nastane ,ko pri ponovnem zagonu ,ko se pokaže slika win xp računalnik zmrzne.Računalnik lahko zaženem samo v varnem načinu tam pa nisem našel nobene napake.Pri poskusu zagona v varnem načinu z omogočeno mrežno podporo ,se računalnik ustavi pri nalaganju datoteke Mup.sys.Poskusil sem z prenosnika prekopirati datoteko mup sys vendar ni nič drugače.Odstranil sem mrežno kartico ,pobrisal particijo in začel na novo vendar nič ne pomaga.Poskusil sem tudi instalirat win98 vendar se je pri ponovnem zagonu zopet vse ustavi.
LP Kunte

opeter ::

Kunte, jaz bi vse skupaj formatiral in na novo naložil. Mogoče pa je disk počasi proti koncu...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Kunte ::

Šele zdaj sem opazil, da sem pozabil napisat, da se to dogaja pri novi instalaciji win xp:|.Kar se tiče diska sem ga že zamenjal ker z prejšnjim ni bilo nekaj uredu.
LP Kunte

whyte ::

Jst mam pa tut slično napako. Hočm formatirat računalnik in dt gor nove windowse xp mam ta prav cd z xpji so bootabli z njimi sem že enkrat inšaliru windowse. v biosu sem nastavil na first boot cdrom, cd je sigurno bootable. Znova zaženem računalnik mi pač napše press any button to boot from CD... NO pritisnem katerokoli tipko na tipkovnici, ampak mi gre potem kar direktno v zagon windowsev kako naj naredim, da bi lahko naložil windowse iz cdja. JE PA RES DA SM ŽE RESETIRAL PRED TEM BIOS IN TO TAKO DA SEM DAV VEN BATERIJO IN NAZAJ NOTER, EDINO ČE JE TREBA TO KAJ NASTAVITI.

Kunte ::

Napako sem rešil tako ,da sem disk in cd rom dal na en ide kabel , potem je pa stvar začela normalno delovat.
LP Kunte


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pocasen SSD

Oddelek: Pomoč in nasveti
453950 (2812) AgiZ
»

napaka HDD diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
233366 (2858) Grega255
»

Kako dodati XP k že naloženi visti z AHCI v biosu

Oddelek: Operacijski sistemi
193160 (2137) Gutjerez
»

Loop pri inštalaciji Win XP in no master disk problema!

Oddelek: Pomoč in nasveti
101683 (1565) alien13
»

V čem je problem?

Oddelek: Operacijski sistemi
51710 (1592) andrej_brucek

Več podobnih tem