» »

katero poceni kamero kupiti?

katero poceni kamero kupiti?

Adrijan0 ::

Zanima me katero poceni kamero bi priporočili kupiti. Ne spoznam se preveč na te zadeve, vendar sem videl večkrat na forumu da ste priporočali neko Praktico. Cena naj bo tja do 300€ oz. čimceneje.

Enaa - tle jih je kar nekaj zanimivih, prosil bi če mi iz tega seznama nekaj priporočite, oz. mi date kakšen link.

Blondek ::

Tko, je če iščeš poceni in ti kakovost ni tako pomembna potem je practica prava izbira TALE naprimer. Najcenejša v HD razredu. za domača snemanja bo zadoščala.

Adrijan0 ::

Kaj pa katera druga Full hd? Tud če je več, do 300€.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Adrijan0 ()

Karen ::

Poglej temo par vrstic naokoli tvoje, je podobno... pa še tole Practico sem na hitro opisal.

Calligula ::

Pod 600 ali se raje 700 Euri nekako ni res vredu HD kamere, ki bila kaj vredna nakupa in razen opticnega stabilizatorja ne ponujajo kaj pretirano vec kot ta Praktica. Je kar velik razkorak.

Nekako to v pasu med 300 in 600 oz 700 Eurov ni tisto pravo, za tisto pravo pa moras met ze kar dober razlog, drugace je denar slabo nalozen.

Adrijan0 ::

Problem je v tem ker bi se kamera zelo malo uporabljala in bi bila namenjena samo za snemanje nekih šovou, dolgih 3 minute :) Kamera ni zame ampak za prijatelja, vendar ne ve kaj kupiti. Verjetno bi tista praktica bla še najbolš izbira.

Karen, katera tema točno?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Adrijan0 ()

Adrijan0 ::

Dobro če se ne da dobiti nobene primerne poceni kamere full hd me zanima ali je sony cx105 vredu? V primerjavi s to praktico je velika razlika? Lahko priporočate katero koli FullHD potem nekje do 1000€ oz. še vedno čimcenejšo.

Calligula ::

Kaki šovi? Se snema staticno recimo na stojalu? Kaksni svetlobni pogoji? Ce je specificna raba je to lahko precej enostavno potem. Povej vec o pogojih v kakrsnih se bo snemalo.

Calligula ::

Ce kupi prek spleta ma itak 15 dni casa, da preveri, ce recimo Praktica ustreza potrebi in pac brez problema vrne, ce ni primerna.

Adrijan0 ::

Ja težava je da so prostori lahko bolj zatemnjeni. Zato bi lahko bila praktica malo bolj tako. Amapk ni toliko časa, ker gre zdej za več časa u tujino in bo tam to tudi rabu. Mogoče nekaj kar bi tudi pri malo slabši svetlobi naredili dokaj dobro sliko?

Calligula ::

Naj dokler je se tukaj kupi Praktico in jo sproba. Ce ne bo OK naj jo vrne in mu bodo vrnili denar.

Ce gre za dlje casa v tujino naj kamero itak v tujini kupi, ce mu Praktica ne bo ustrezala. Potem bo najboljse vzet kak lanski model Canona ala HG10 ali HF10 ali 100. Te so nekako od 600 Eurov gor in so glede na konkurenco boljse v low light okolju ampak ne delajo cudezev.

Ce bo kupil kako od teh naj potem kupi se kako wide lens oz fish eye. Taka leca omogoca zajem sirse slike, izboljsa pa tudi snemanje v temnem okolju, ker v leco spravi vec svetlobe se zelo pozna. Ampak naj zacne skromno z Praktico in, ce ne bo dovolj salta navzgor.

Mogoce bi bilo zanj celo boljse, ce bi recimo kupil foto Canon SX1, ki je odlicen foto, obenem pa se snema v Full HD formatu tudi video. Cene pri nas so nekako od 460 Eurov navzgor. Pa se 20 kratni opticni zoom ima. Mogoce bi bilo zanj to celo boljse.
Predvsem na Bolhi naj pogleda. Marsikdo kupi kaj takega pa potem takoj ppazno ceneje proda naprej, ker ni tisto kar so potrebovali.

http://www.bolha.com/oglas382966331/can...
http://www.bolha.com/oglas382999915/can...

Jaz sem se malo igral z enim in je zelo vredu zadeva. Uporablja pa obicajne AA baterije kar ima prednosti in slabosti.

Adrijan0 ::

Na krfu jz kamere nebi kupoval ;((

Karen ::

Tema: Nakup digitalne video kamere.
Za slabe pogoje pa Praktica ni bogve kaj. Kaj od Canona poglej... tam rang ene 600-700€ se dobi solidna reč.

Adrijan0 ::

Je že naročena kamera od canona, točen model se ne spomnim, stane nekje do 800€.

Calligula ::

Karen, da ne bos mislil, da je recimo Canon HG10 svetlobna leta boljsi od Praktice v low lightu. Je boljsi ampak se vedno to ni to... Ce bi na Praktico dal gor kako dobro leco spredaj bi tudi ponoci snemala dobro.

Zgodovina sprememb…

Karen ::

No, kakšna Canon Legria serija je precej boljša od moje v takih primerih.

JayKay ::

no ne vem, sem mel FS100, ki ima enak hardware kot nove Legria serija. Z SD ma zelo dobro sliko. V low light ni tak fantastična, v normalnih pogojih pa je ok. Ampak stane tolko kot ta Praktica, ki je HD.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kamera (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
627525 (4689) surewood
»

Nakup VIDEOKAMERE - z zapisovanjem na...?

Oddelek: Kaj kupiti
273723 (3034) franci
»

digitalna kamera

Oddelek: Kaj kupiti
474891 (3222) Dead_Meat
»

Nakup digitalne video kamere

Oddelek: Kaj kupiti
353461 (2708) Calligula
»

Katera HD kamera za domačo uporabo

Oddelek: Kaj kupiti
82453 (2224) mamomu

Več podobnih tem