Forum » Pomoč in nasveti » Kako ste se vi naučili WIN32
Kako ste se vi naučili WIN32
bi0s ::
Rad bi vedel. Vsi vodiči so v angleščini in mi zaradi tega sploh ne gre učenje? Je kakšna vredu knjiga? Slovenski tutorial? Rad bi vedel.
whatever ::
Verjetno misliš Win32 API. To je dokaj low level zadeva, razmeroma težka za naučit in programirat. Jaz ti predlagam, da dobiš nekje že del kode napisan, potem pa ga samo nadgrajuješ do končne faze oziroma tistega, kar bi rad naredil. Recimo dobiš že narejeno in napisano kodo za osnovno okensko .exe aplikacijo z listenerji za evente v WinMain, nato pa samo nadgrajuješ do končnega produkta. Pomagaj si z MSDN library. Sčasoma boš dobil občutek za stvari. Pusti tiste 1000 stranske angleške bukve, ker so zapravljanje časa oziroma uporabne samo za tu pa tam kako stvar pogledat če naletiš na težave, ne pa da bi jih bral od začetka do konca; rabiš samo osnovno ogrodje + MSDN library + tuhtanje.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
opeter ::
A to je še iz časov Windows 3.x?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
tony1 ::
bios: 99,9% računalniške literature, ki je kaj vredna (tudi zato, ker je večina zelo hitro zastari) je napisane v angleščini. To posledično pomeni, da ali še nisi dovolj star (osnovnošolec?), da bi znal dovolj angleščine (čaka te še gimnazija, kjer boš dobil še precej znanja) ali pa se moraš angleščine še učiti.
Poleg vsaj približnega obvladanja "šolske" slovnice angleščine je edini način za učenje angleščine branje knjig. Od tvojega znanja je odvisno, če boš kar vzel iz police enega Johna Grishama (in zakurblal ASPjev slovar), lahko pa vzameš katero od skrajšanjih verzij (kjer je zahtevnejše besedišče pometano ven in obseg skrčen) in nato postopoma napreduješ do več znanja.
Skratka, angleščino je treba danes znati na vseh področjih, v informatiki pa je to absolutno nujno. Pa ne sekiraj se preveč, jaz sem se prvič zares učil (beri: delal izpite) iz samo angleške literature šele na faksu. Na začetku je malo čudno, potem pa postane ravno tako naravno kot slovenščina.
Poleg vsaj približnega obvladanja "šolske" slovnice angleščine je edini način za učenje angleščine branje knjig. Od tvojega znanja je odvisno, če boš kar vzel iz police enega Johna Grishama (in zakurblal ASPjev slovar), lahko pa vzameš katero od skrajšanjih verzij (kjer je zahtevnejše besedišče pometano ven in obseg skrčen) in nato postopoma napreduješ do več znanja.
Skratka, angleščino je treba danes znati na vseh področjih, v informatiki pa je to absolutno nujno. Pa ne sekiraj se preveč, jaz sem se prvič zares učil (beri: delal izpite) iz samo angleške literature šele na faksu. Na začetku je malo čudno, potem pa postane ravno tako naravno kot slovenščina.
Pesimist ::
menda mu kr vec fali kot znanje anglescine. Mogoce tudi kaki srauf v glavi? Oz kaj ma to veze z igrami ze?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | angleščina (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14550 (2148) | Grizzly |
» | Pomoč pri programiranju z c#Oddelek: Programiranje | 2007 (1604) | Thuban |
» | Programiranje za začetnikeOddelek: Programiranje | 12819 (7743) | Yacked2 |
» | postal bi programer (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 10318 (8647) | videc |
» | fakulteta brez AngleščineOddelek: Šola | 3212 (2896) | BluPhenix |