» »

Tomato firmware

Tomato firmware

simonv ::

Ravnokar sem si omislil Tomato firmware na Linksys router. In naletel sem na neko težavo.

Gre se za to, da imam na serverju med drugim MySQL server, ki ga odpiram navzven. Imam tudi registrirano dinamično domeno, tako da lahko od zunaj dostopam do njega (npr. iz nekega drugega serverja, izven lokalnega omrežja, s phpjem) s to domeno.

Na lokalni mreži pa imam tudi kopijo te spletne strani ampak do serverja ne morem dostopat z domeno, ampak samo z lokalnim ipjem/domeno. Prej sem imel original Linksys firmware in mi je "pravilno" preusmerjal tudi, če sem se lokalno hotel povezat na domeno, registrirano od zunaj.

A kdo ve, če se sploh da Tomato tako nastavit, da bi deloval v stilu prejšnjega firmwarea?

Še "slika" dostopa do zunanje domene (oz. ipja) sistema:

internet --> router --> server = OK
loc. comp. --> router --> server = NOK

(upam da nisem preveč nejasno napisal)

F2_Silberpfeil ::

iz Wiki books - Tomato Firmware :

* Enable NAT Loopback: If checked, the router allows LAN devices to reach other LAN devices via the router's WAN IP address and a properly configured port forward. If unchecked, LAN devices can only contact other LAN devices via their local IP addresses.

Preveri kako maš nastavljeno to opcijo.

Zgodovina sprememb…

sem preveril. s tem ne dela prov, ker me veže na tisti računalnik, iz katerega gledam. naštiman imam preusmeritev na 192.168.1.100, od zunej dela ok, če pa dostopam iz 192.168.1.201 pa me veže dejansko na localhost od zunej...

a je možno, da je to zato, ker z wirelessom dostopam? ker ko dostopam s kablom, je preko routrja, medtem ko z wirelessom pa preko lokalnega ipja?

ugotovil sem, da deluje tomato, kot bi moral. težava je bila na mojem računalniku, ki ima v cache napačen ip za mojo domeno - zelo čudno in ne vem kako mu je ratal, da me je občasno vrgel na svoj lokalni ip. booh.. skratka, dela. vseeno tnx za info!

lociral sem izvor napake. izkazalo se je, da je ta vseeno na tomatotu. advanced -> dhcp/dns -> use internal caching dns forwarder. povzročal je napačne pretvorbe dns - ip. čudno mi je, da je tako selektivno to delal in je nekje delal ok, drugje pa ne.

toliko, da si bo morda kdo prišparal nekaj ur z iskanjem napake.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7418879 (11816) Hayabusa
»

težava z dostopom do IP kamere prek dveh routerjev

236199 (4705) nx6325
»

Nov router in connection timeout

8820 (744) x.sci
»

tomato vprasanja