Forum » Loža » Ponarejanje dijaške izkaznice
Ponarejanje dijaške izkaznice
Galaxy ::
Pozdravljeni!
Nekje sem bral, da dijaška izkaznica ni pravi dokument za identifikacijo, torej ponarejanje le-tega ni kaznivo dejanje. Seveda imam v mislih le spremebo let, in sicer iz 1993 v 1990. Mi lahko preti kakšna kazen če grem v diskoteko s ponarejeno dijaško izkaznico (do sedaj sem si sposojeval osebno izkaznico in ni bilo problemov).
Nekje sem bral, da dijaška izkaznica ni pravi dokument za identifikacijo, torej ponarejanje le-tega ni kaznivo dejanje. Seveda imam v mislih le spremebo let, in sicer iz 1993 v 1990. Mi lahko preti kakšna kazen če grem v diskoteko s ponarejeno dijaško izkaznico (do sedaj sem si sposojeval osebno izkaznico in ni bilo problemov).
blackbfm ::
Ti pa jih pokaš. Še vedno je uradni dokument. Da te bo kdo dobil je malo verjetnosti, zdaj pa sam premisli ali se splača
Moj načrt naj bi bil:
1. Prenesti sliko izkaznice na računalnik
2. z multi-layer programom narediti samo en layer in spremeniti 3 v 0
3. naprintati na samolepilno prozorno foljo
4. pazljivo prelepiti dijaško izkaznico
A je kdo takšen mojster ki bi vedo to naredit?
1. Prenesti sliko izkaznice na računalnik
2. z multi-layer programom narediti samo en layer in spremeniti 3 v 0
3. naprintati na samolepilno prozorno foljo
4. pazljivo prelepiti dijaško izkaznico
A je kdo takšen mojster ki bi vedo to naredit?
Ziga Dolhar ::
Nekje sem bral, da dijaška izkaznica ni pravi dokument za identifikacijo, torej ponarejanje le-tega ni kaznivo dejanje.
Kaznivost takega dejanja in onih, ki jih boš storil z uporabo te kartice, ni odvisna od vprašanja, ali gre za "pravi dokument za identifikacijo".
https://dolhar.si/
blackbfm ::
@Galaxy maš pa res ultra hud načrt Na folijo ne boš mogel nič sprintat ker ne prime. To stvar bi lahko lepo naredu s tehniko tampotiska, samo verjetno nimaš opreme.
kmetek ::
Torej 16 letni mulec hoče v diskoteko, se ga napiti in še kakšno fasati ali pizdarijo narediti itd.
Če ga dobi Policija v roku, potem pa na drevo v jok in stok? Lastnik diskoteke lahko faše lepo kazen, samo ko ni kontrole pri nas kot v ZDA. Tam se bojijo.
Bog ne daj da se zgodi kaka Lipa 2, potem pa starši vsi zaprepaščeni v stilu "kaj oh in sploh to moj sinček ne dela, je pravi biser itd?".
Jao, bogi tvoji starši, Galaxy ko so te zelo slabo vzgojili, pri 16 letih bi že ponarejal, kaj boš delal šele kasneje. Upam, da te čimprej dobijo po prstih.
Če ga dobi Policija v roku, potem pa na drevo v jok in stok? Lastnik diskoteke lahko faše lepo kazen, samo ko ni kontrole pri nas kot v ZDA. Tam se bojijo.
Bog ne daj da se zgodi kaka Lipa 2, potem pa starši vsi zaprepaščeni v stilu "kaj oh in sploh to moj sinček ne dela, je pravi biser itd?".
Jao, bogi tvoji starši, Galaxy ko so te zelo slabo vzgojili, pri 16 letih bi že ponarejal, kaj boš delal šele kasneje. Upam, da te čimprej dobijo po prstih.
KandazaR ::
Torej 16 letni mulec hoče v diskoteko, se ga napiti in še kakšno fasati ali pizdarijo narediti itd.
Ma pojdi za vikende v diskoteke vidiš polno osnovnošolske mularije (sevedae mrtvo pijani), se človek zamisli kje majo taki starše.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KandazaR ()
Blinder ::
Ma je sam osnovnosolska mularija zenskega spola v diskotekah al tut dečke spustijo not?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
;-) ::
Ma pojdi za vikende v diskoteke vidiš polno osnovnošolske mularije (sevedae mrtvo pijani), se človek zamisli kje majo taki starše.
Ožigosal bi jih sred čela ko se štuli tam ko nima ka delat.
Utk ::
Ma pustite človeku, da ponaredi tist kartonček no...če ste že vi taki zategnjeni težaki, pustite vsaj ostalim, da nekoč postanejo normalne odrasle osebe.
Še pred par leti so mladoletniki ležali pijani pod šanki, pa so nekateri postali čisto normalni. Nekateri od teh so vas verjetno kaj učili v šoli, kakšen od teh vas je naredil. Zdaj ko so v zakon napisali, da so te več ne sme, bojo pa vsi, ki to vseeno naredijo, končali kot klošarji, ali pa poteptani od kardela. Čeprav ne vem kaj ima to veze s ponarejanjem dijaške.
Še pred par leti so mladoletniki ležali pijani pod šanki, pa so nekateri postali čisto normalni. Nekateri od teh so vas verjetno kaj učili v šoli, kakšen od teh vas je naredil. Zdaj ko so v zakon napisali, da so te več ne sme, bojo pa vsi, ki to vseeno naredijo, končali kot klošarji, ali pa poteptani od kardela. Čeprav ne vem kaj ima to veze s ponarejanjem dijaške.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
;-) ::
Zakaj pa greš v diskoteko če nimaš kaj tam iskat? Pol pa se ka naredi pa so krivi lastnik diskoteke in vsi ostali da so mladoletnike spuščali noter.
Starši te nimajo radi?
btw če boš iskal med deklinami ki že pri 15,16 letih hodijo v diskoteke pa so zunaj do jutra pa ti želim dobro izbiro.
Starši te nimajo radi?
btw če boš iskal med deklinami ki že pri 15,16 letih hodijo v diskoteke pa so zunaj do jutra pa ti želim dobro izbiro.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ;-) ()
.. al pa gremo s kolegi in plešemo, norimo celo noč. pač tukaj pri nas je ena taka diskoteka, kjer je 50% folka pod 18, policaji pa nič ne rečejo..
Mehmed; kje pa naj dobim študentsko? :D
Mehmed; kje pa naj dobim študentsko? :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Galaxy ()
TekO ::
@Galaxy maš pa res ultra hud načrt Na folijo ne boš mogel nič sprintat ker ne prime. To stvar bi lahko lepo naredu s tehniko tampotiska, samo verjetno nimaš opreme.
Se da, sprintaš na samolepilno prozorno folijo za inkjet tiskalnike.
Dejanje je seveda kaznivo, dijaška izakaznica res da ni osebni dokument, je pa uradni dokument. V svojih najstniških letih sem si jo tudi jaz ponaredil, na podoben način kot omenjaš zgoraj. Pač vsi podatki + slika je na foliji, ki je prevlečena na dijaški.. in pač samo zamenjaš... potreboval sem pa samo word + paint. No..potem sem ugotovil še lažji način;)
Je pa tako, da varnostniki v vseh primerih, ko vidijo da gre za takšen ali drugačen fake, te pač samo sterajo stran..da bi poklicali policijo zaradi ponarejene dijaške še nisem videl.
Drugo je, če te, tako kot so mene, ustavili policaji in popisali..ker pač nisem imel drugega so v moji mesečni videli dijaško in rekli, da naj jo pokažem za identifikacijo..kljub temu, da je s tisto svetilko posvetil naravnost vanjo, pa niso ugotovil da je fake.. če bi ugotovili, pa ne vem kaj bi sledilo..
Nauk zgodbe: if you fake it, fake it good:D
Ideas are bulletproof.
jype ::
KandazaR> se človek zamisli kje majo taki starše.
Po forumih se igrajo sovražni govor zoper marginalne skupine.
Po forumih se igrajo sovražni govor zoper marginalne skupine.
Good Guy ::
ste brihtni ;)
kandazar kokr te jst poznam ti nisi bil pri 16-ih doma za knjigam med vikendi :P
kandazar kokr te jst poznam ti nisi bil pri 16-ih doma za knjigam med vikendi :P
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
KandazaR ::
A sem kdaj to trdil? Na drugi strani pa mrto pijan v diskačih pa tud ne (pač smo šli v kak lokal al pa smo bli kje na prostem oz pri kakem kolegu). Lej pa sej ni problem v 16 letnikih. Problem so še mlajši.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KandazaR ()
Infinity ::
drgač se da une številke na dijaški lepo zdrsat dol in poj greš samo z unimi samolepilnimi črkami in številkami (podobne k cartattoo) =) preverjeno deluje =)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Orgaizacija party-ja.Oddelek: Loža | 1491 (1173) | Furbo |
» | Status dijakaOddelek: Šola | 1456 (1081) | ToniT |
⊘ | Pretep in kaj slediOddelek: Loža | 2408 (1931) | Gandalfar |
» | Umetna meglaOddelek: Znanost in tehnologija | 6108 (4637) | Blowme |
» | Kaksen racunalnik za diskoteko ...Oddelek: Programska oprema | 1213 (931) | ThinMan |