» »

nakup pc, up vista na 7

nakup pc, up vista na 7

bukev ::

Pozdravljeni
Nekje sem zasledil, da bo na v juliju kupljenem prenosniku s predinstalirano visto le-to (kasneje ob izidu) možno nadgraditi na win 7.
Je to res? In če je res, ali bo nadgradnja brezplačna?
Seveda me to zanima, ker imam namen zamenjati prenosnik in v bistvu čakam, da izide W7.
Hvala za morebitne odgovore.
Bukev

DaVidQ ::

Klik

Kopiram, ker mi noče odpreti linka:

V Evropi ne bo možna nadgradnja na Windows 7

Microsoft bo imetnikom Windows Viste ponudil možnost nadgradnje na Windows 7 po ugodnejši ceni. Toda v Evropi neposredna nadgradnja zaradi zahteve Evropske komisije po odstranitvi Internet Explorerja ne bo možna.

V Redmondu pojasnjujejo, da gre za tehnično oviro, ki ji botruje pomanjkanje časa. Ker evropska različica Windows 7 ne bo smela vsebovati Internet Explorerja, bi se le-ta pri nadgradnji z Viste moral samodejno odstraniti. A ker je izid novega operacijskega sistema takorekoč pred vrati, v Microsoftu nimajo časa, da bi namestitveni program spremenili tako, da ob nadgradnji na Windows 7 odstrani spletni brskalnik.

Zato Evropejci ne bomo mogli opraviti neposredne nadgradnje z Viste na Windows 7. Namesto tega bomo morali izbrati možnost sveže namestitve, kar je manj praktično, a po drugi strani bolje za samo delovanje sistema.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DaVidQ ()

bukev ::

Hvala
to pomeni, da bom počakal z nakupom do izida 7. Do takrat bom pač še vedno uporabljal mojega starčka z xp.
lp
Bukev

Okapi ::

Eh, ta novica z nakupom po ugodnejši ceni nima nič skupnega. Razlika bo samo v tem, da pri namestitvi sedmice ne boš mogel izbrati upgrade, ampak samo install. Nastavitve iz Viste se ne bodo ohranile, druge razlike pa ne bo.

O.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 10 prihaja 29. julija (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
16668104 (55462) MrStein
»

Windows 8 je tu (strani: 1 2 3 4 5 6 )

27066403 (50336) HupChup
»

Prava nadgradnja na Windows 8 le s Sedmice (strani: 1 2 3 )

13638494 (34337) lopov
»

Windows 7 nadgradnje tudi v Evropi

457275 (4236) jest10
»

Windows 7 E evtanaziran

426404 (3469) techfreak :)

Več podobnih tem