» »

Raziskovalec ne deluje več

Raziskovalec ne deluje več

Robocop1 ::

Imam kar nadležen problem pa ne vem kaj ga povzroča, kaj šele kako bi se ga rešil.
Torej po določenem času ko sem na netu se izpiše opozorilo "Raziskovalec ne deluje več". Če tisti trenutek klinem kamor koli v namizje, se nič ne zgodi (zamrznjeno namizje). Šele ko kliknem gumb "Ponovno zaženi raziskovalca" se vse ponovno naloži, kot bi znova zagnal računalnik. (uporabljam pa Visto)

Me pa zanima kaj to napako povzroča in kako jo lahko odpravim?

Nekje sem prebral da je to lahko črv, trojanec, virus ... je to možno? Preizkusil sem že 3 antiviruse (Spybot - search & destroy, PC-cillin, Panda) a mi nobeden nič ne najde. Kateri antivirus priporočate, da to odstranim (če sploh je kaj)?

jan01 ::

Poskusi si že 3 zanič antiviruse, antispyware... odinstaliraj kar vse!
Posnemi avira free. POleg pa še superantispyware free in/ali malwarebytes antimalware free.

Robocop1 ::

Bom probal še to.
Me pa še ena stvar zanima: podobno stvar imam tudi na XP-jih, le da tam nič ne izpiše, le namizje zamrzne (okno sicer lahko premikam po namizju, kaj več pa ne morem). Moje vprašanje se glasi: glede na to, da so okoliščine podobne, koliko je verjetnosti, da se napaka na obeh računalnikih pojavlja iz istega vzroka?

jan01 ::

Katere iste programe pa imaš posnete? Zdownloadej autoruns. Poglej si zavihek explorer... Lahko shraniš poročilo iz autoruns in ga uploadaš recimo na hotfile.com, rapidshare.com,.. pa ga pogledam

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jan01 ()

Robocop1 ::

Nameščene imam le osnove programe, ki naj ne bi povzročali težav: Winamp, Winzip, BS.Player, Mozilla, Opera, Windows Live Messenger ... in še nekaj programov, ki jih rabim za fax: C#, Dev C++, Pelles itd.

Prilagam pa še podrobnosti o napaki (Vista):

ime težave: APPCRASH
ime programa: explorer.EXE
različica programa: 6.0.6000.16386
napačno ime modula: StackHash_c8b5
šifra izjeme: c0000374
različica OS: 6.0.6000.2.0.0.256.1

Me pa še nekaj zanima, ker nisem čist 100%: Recimo da je zelo močan virus ... bi v tem primeru pomagala obnovitev sistema (System Restore)? (... na splošno mislim, tako za Win XP, kot tudi za Visto)

zee ::

System Restore je neuporaben. Lahko da imas defekten RAM.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

solatko ::

Vzrok so sigurno winamp, BSplayer ali Mesenger - poišči alternativo. Da imaš na obeh računalnikih enak problem je kriv eden od teh treh programov. SR pomaga, če greš daleč nazaj (odvisno koliko procentov si namenil za SR), lahko pa ti je še dobro verzijo že pobrisal, tako, da ne bo pravih rezultatov. Osebno imam SR izklopljen in raje naredim sliko sistema, katero po dodanih programih obnovim in imam sistem postavljen nazaj v cca 15 minutah + nekaj update. Tako ni nobene potrebe po raznih čiščenjih, ko se ti pojavi kak problem. Alternative za tvoje programe so npr. Aimp, 7z, zg603, skype, google talk..........

Robocop1 ::

Še vedno se mi zdi težko verjetno, da to povzroča eden od programov. Zagotovo lahko izločim Messenger, ker imam na enem rač. nameščen Windows Live, na drugem pa aMSN, pa ista stvar.
Winamp tudi vem da ni, ker že 2 leti uporabljam enakega (ista Setup datoteka), pa je bilo prej vse OK.
RAM-i so v redu, ker sem naredil test z Ubuntu memtest in ni najdlo nobene napake, sicer pa mi rač. sploh ne bi delal.

Od vsega najbolj verjetno se mi zdi, da imam nekje (usb ključek, zunanji disk ...) virus in ga lepo prenašam med računalniki.
Bi pa potreboval 1 res dober AV da še 1x pregleda, pa ne vem kateri je to.

bosko116 ::

Mi lahko tudi meni pomagate ker imam isti problem na prenosnuku ki je star komaj da 2 tedna in ko kliknem na kako ikono spodaj se pi pokaže okno Rasiskovalec ne deluje već.Kaj naj naredim?

hidetr ::

cyborg077 ::

Tudi jaz imam težavo z raziskovalcem, vendar samo ko hočem iti v nadzorno ploščo mi izpiše v okencu: raziskovalec ne deluje več, potem pa čez par sekund, raziskovalec se znova zaganja, in nato se nadzorna plošča ugasne.
je pa bil pred kratkim izpad elektrike in so morda težave zaradi tega, in ali morda ve kdo v čem je težava?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Opravilna vrstica

Oddelek: Pomoč in nasveti
267415 (6739) JOKER
»

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 476 77 78 79 )

Oddelek: Operacijski sistemi
3942264846 (64438) Seljak
»

Kako odstraniti Winload.exe...

Oddelek: Pomoč in nasveti
152389 (2129) vratar
»

Trojanski konj

Oddelek: Pomoč in nasveti
214015 (3626) KaiCris

Več podobnih tem