Forum » Pomoč in nasveti » CPU bottleneck?
CPU bottleneck?
geek93 ::
Pozdravljeni!
Pred kratkim sem si nabavil novo grafično kartico, Ati radeon HD 4770 z 512MB GDDR5 pomnilnikom. Imam pa bolj slab procesor in sicer: Amd Athlon 5400+x2 (ni BE) 2.8ghz in 3GB rama ddr2 800Mhz. V nekaterih igrah mi fps-ji nadležno padajo iz 300 na 150 in pri tem igra malce zašteka, nato se spet dvignejo v normalno stanje, tako ostane 10 minut, potem pa spet padec na 150 ali nižje. To se ponavadi dogaja samo v Call of duty 4 če si grafiko po svoje nastavim. Torej vse detaile dam na NO. resolucijo pustim, Antialiashing pa nastavim na 0. Če nastavitve pustim kot privzete fps-ji ostajajo cel čas skorajda enaki, le tu in tam padejo za 30 ali 40. Problem se pa pojavi pri tem da v zelo polnih serverih ni možno igrat z 50 fps ker malo šteka ko mam na privzetih nastavitvah (vse na YES)
je možno da bi grafična bottleneckala moj procesor?
za nadaljne odgovore se zahvaljujem
LP
Pred kratkim sem si nabavil novo grafično kartico, Ati radeon HD 4770 z 512MB GDDR5 pomnilnikom. Imam pa bolj slab procesor in sicer: Amd Athlon 5400+x2 (ni BE) 2.8ghz in 3GB rama ddr2 800Mhz. V nekaterih igrah mi fps-ji nadležno padajo iz 300 na 150 in pri tem igra malce zašteka, nato se spet dvignejo v normalno stanje, tako ostane 10 minut, potem pa spet padec na 150 ali nižje. To se ponavadi dogaja samo v Call of duty 4 če si grafiko po svoje nastavim. Torej vse detaile dam na NO. resolucijo pustim, Antialiashing pa nastavim na 0. Če nastavitve pustim kot privzete fps-ji ostajajo cel čas skorajda enaki, le tu in tam padejo za 30 ali 40. Problem se pa pojavi pri tem da v zelo polnih serverih ni možno igrat z 50 fps ker malo šteka ko mam na privzetih nastavitvah (vse na YES)
je možno da bi grafična bottleneckala moj procesor?
za nadaljne odgovore se zahvaljujem
LP
jan01 ::
Pa si odinstaliral prejšnje driverje, jih v safe modu počistil s driver sweeperjem in potem posnel najnovejše 9.5 iz http://game.amd.com/us-en/drivers_catal...
Se slučajno kater antivirus spomni skenirat računalnik? Morda kaka zloba na pcju?
Se slučajno kater antivirus spomni skenirat računalnik? Morda kaka zloba na pcju?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ponovno zažene namesto ugasneOddelek: Strojna oprema | 6926 (3739) | solatko |
» | Win 7 bližnica za spremembo resolucije na tipkovniciOddelek: Pomoč in nasveti | 1253 (1079) | amigo_no1 |
» | 4870X2 & 8600gtsOddelek: Strojna oprema | 6685 (5949) | fr!Xy |
» | nv4_dispOddelek: Pomoč in nasveti | 1474 (1127) | Adrijan0 |
» | Problem z Club 3D 6600GT! Cisto s***** od grafe!!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4666 (3792) | pharaon |