Forum » Pomoč in nasveti » Problem z Trdim diskom
Problem z Trdim diskom
enadiz ::
No imam en problem, in sicer.
Imel sem en star disk (250GB), a je neki hecal(en del diska je verjetno crknu tako da bi ga mogu varetn nardit backup) to sem tudi poskušal a brez uspeha, nato pa sem priklopil nov disk(na katerem imam slike, windowse, programe,...), disk je zaznalo kot primary master se ni zgodilo nič več(V BIOS-u je nastavljen zagon iz diska). No zato sem poskušal na novo namestiti windovse, šel sem v BIOS in nastavil naj se zažene iz CD/DVD ja. Nato sem vstavil DVD in poskušal začeti inštalacijo a javio mi je da ni diska (ampak ob zklopu računalnika ga zazna) nato pa mi je napislo le še operating system error.
Prosim za pomoč, se že v naprej zahvaljujem.
Imel sem en star disk (250GB), a je neki hecal(en del diska je verjetno crknu tako da bi ga mogu varetn nardit backup) to sem tudi poskušal a brez uspeha, nato pa sem priklopil nov disk(na katerem imam slike, windowse, programe,...), disk je zaznalo kot primary master se ni zgodilo nič več(V BIOS-u je nastavljen zagon iz diska). No zato sem poskušal na novo namestiti windovse, šel sem v BIOS in nastavil naj se zažene iz CD/DVD ja. Nato sem vstavil DVD in poskušal začeti inštalacijo a javio mi je da ni diska (ampak ob zklopu računalnika ga zazna) nato pa mi je napislo le še operating system error.
Prosim za pomoč, se že v naprej zahvaljujem.
bluefish ::
Če je disk SATA, potem v BIOSu nastavi SATA Native Mode oz. nekaj podobnega na Disabled.
amigo_no1 ::
Model , proizvajalec diska ?
Najverjetneje ga boš moral dati v SATA1 način, bodisi z jumperjem bodisi programsko.
Najverjetneje ga boš moral dati v SATA1 način, bodisi z jumperjem bodisi programsko.
enadiz ::
http://www.mimovrste.com/artikel/206005...
No js mam točno ta disk, oba dika sta SATA2 če to kaj več pove.
No js mam točno ta disk, oba dika sta SATA2 če to kaj več pove.
blackbfm ::
Model , proizvajalec diska ?
To ima pa res veze ja.
Nevem kaj kompliciraš, naredi tako kot ti je napisal blueFish.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | blue screen med zagonom ali namestitvijo OSOddelek: Pomoč in nasveti | 1397 (1123) | ST-777 |
» | napaka HDD diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3513 (3005) | Grega255 |
» | Laptop: težava s trdimi diskiOddelek: Strojna oprema | 2347 (2064) | solatko |
» | Bios ne zazna sata diskaOddelek: Strojna oprema | 3657 (3163) | amigo_no1 |
» | Priklop sata diska z ata!!Oddelek: Strojna oprema | 2112 (1836) | Jakka |