» »

gorenje - 500 kWh brezplačno?

gorenje - 500 kWh brezplačno?

gregor ::

Dober dan

Stari starši kupjejo nov štedilnik pa me zanima če kdo pozna to ackcijo:
http://www.gorenje.si/500kwh_brezplacno
http://www.pocenielektrika.si/

Se splača zamenjat ponudnika elek. energije ali je to kakšen nateg ?

Je kdo od vas že menjal na GEN-I

Hvala
LP

JJM ::

Akcija od Gorenja je vsekakor nateg. Ni možno da poganjaš aparat "zastonj" dve leti z le 500kWh. Kvečjemu če gori stvar povprečno le za nekaj minut na dan (odvisno od aparata). :|

Ponudnika pa se splača menjat če je njegova cena nižja kot pa od trenutnega. Osebno tudi razmišljam o menjavi vendar še nimam vseh informacij. Še posebej me moti ta njihov nepopolni cenik. Sicer sem jim že poslal povpraševanje vendar še vedno čakam na odgovor...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JJM ()

gregor ::

več kot sto ogledov a le 1 odgovor...očitno je to področje kar neraziskano...

bo kar sedanji ponudnik ostal, da ne bo še kaj narobe..

lp

Okapi ::

O menjavi ponudnika je že tema:
Cenejša elektrika - se splača zamenjati ponudnika?

Nekateri tu prisotni smo že zamenjali, maja je bila elektrika zato zastonj, za naprej bomo pa še videli.

Na hitro je izračun tak, da če si pri Elektro Lj. ali komu drugemu plačeval od nekako 40 evrov naprej na mesec, se prestop splača, če si plačeval manj, pa morda niti ne (točnih cifer ne vem, je treba preračunati, ker v zadnjem mesecu ali dveh tudi drugi nekaj cenijo in ponujajo neke cenejše pakete). Prihranek ni nek strašen, ampak zakaj bi plačeval evro več kot je nujno potrebno. Zamenjava je preprosta in te nič ne stane.

O.

CitroX ::

Nisem natančno prebral "akcije", zadeva pa na drugi pogled ni tako čudna.

Noben gospodinjski stroj ne dela neprestano s polno močjo.
Izračunaš, recimo, povprečno porabo pralnega stroja na eno pranje, nato pomnožiš s številom pranj na teden, pa število tednov in dobiš podatek o povprečni letni porabi.

Vsak hladilnik ima naveden tudi podatek o letni porabi energije, pa preračunaj na podlagi tega. Hladilnik ima samo kompresor (ali dva), ki pa je majhen podabnik, pa tudi ta ne dela neprestano, ampak samo za vzdrževanje nizke temperature.

Invictus ::

Mislim da je to povsem lepa akcija. Škoda da nimam namena nič kupit. Edina naprava v gospodinjstvu, ki dela non-stop, je hladilnik. Vsi ostali delajo občasno. Mogoče so s časom 2 leti malo pretiravali, ampak kakor za koga. Odvisno kak uporabnik gospodinjskih aparatov si. Za kak pralni stroj bi se meni zaenkrat izšlo 2 leti (ocena na palec).

LP I.

minkazinka ::

Meni je tudi všečna akcija. Kar se porabe hladilnika tiče, lahko narediš kot predlaga CitroX, okvirno porabo pa si lahko pogledaš tudi na

http://www.elektro-gorenjska.si/Ure/10-...

Kolikor sem jaz zasledila Gorenje oglašuje, da je 500 kWh v povprečju dovolj za dvoletno delovanje hladilnika. Glede na to, da je velika večina novih hladilnikov na trgu energijskega razreda A+ ali A, se torej izračun lahko izzide tudi za kombinirane hladilnike z zamrzovalnikom, za hladilnike brez zamrzovalnega dela pa ne bi smelo bit nikakršnega problema.

Buggy ::

PA saj ta akcija ni nic posebnega to je cca 20€ popusta zavitega v marketinski pamflet. V casu raznih pocenitev je to res trivialen popust, ce gledas da nek dokaj vredu hladilnik stane od cca 700€ naprej. Sej je vse lepo in prav ni pa nic posebnega.

Nekaj podobnega kot so pred casom ponujali za ne_vem_kateri_ze avto, kjer so ob nakupu dodali se za 10K km bencina. Dejte mi rajsi konkreten transparenten popust, ne pa se jajcat s takimi forami.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

dfajt ::

Cena kW je nekje okoli 0.1 €, tako da je to 50€ popusta in ne 20€. To pri kakšnem pralnem stroju, ki stane okoli 500€ kar 10%.

bond007 ::

Cena kW je nekje okoli 0.1 €, tako da je to 50€ popusta in ne 20€. To pri kakšnem pralnem stroju, ki stane okoli 500€ kar 10%.

Ti je Buggy kar prav povedal. Brezplačno dobiš samo 500kW energije, ne pa tudi ostalih postavk, kot so omrežnina, nadomestilo za razne prispevke, trošarino... Tko da je 20€ kr realno...

Okapi ::

Cena kW je nekje okoli 0.1 €,

V resnici je tam okoli 0,05 - 0,06 € Gledati moraš cenik od Gen-i, ker ta ugodnost velja samo pri njih. Se pravi je popust okoli 25 - 30 €. V bistvu igrajo na karto, da ljudje v povprečju pojma nimajo, koliko je v resnici 500 kWh in za koliko denarja elektrike porabi kakšna mašina. Če bi vedeli, bi vedeli tudi, da so prihranki z energetsko varčnejšimi napravami pogosto zanemarljivi.

O.

Brane2 ::

Ne, cena kWh je dejanjsko bližje 0,1€.

Ti si z računa prepisal ceno kWh, nisi pa upošteval cene njene dobave.

Z drugimi besedami, tisto je cena kWh, če jo prideš spit direktno na generatorju.


Drugače pa, mi smo že prešaltali na GEN-I.

Podrobnosti ti ne morem dati, ker še nisem dobil prvfega računa...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Okapi ::

Ti si z računa prepisal ceno kWh, nisi pa upošteval cene njene dobave.

In kaj ti da Gorenje?

Drugače pa, mi smo že prešaltali na GEN-I.

Mi tudi:P

O.

Buggy ::

jaz bi pa malo Off topic, ce smem na hitro...

Ima kdo izkusnje kako je pri raznih el. distributerjih glede raznih odskodnin ko prihajajo sunki in pojemki v nase dragocene el. naprave?
Zivim na takem koncu kjer so ti sunki zelo pogost pojav. Ko je snezenje je to konstanta se pa dogaja tudi ob lepem vremenu (izpad pa spet prikop pa_cez_sekundo_spet_off_in_spet_up ...). Torej ali obstaja kaksna odgovornost za unicene naprave it zega naslova na distribucijskih podjetjih?

gregor ::

zaradi vse te zmešnjave, nejasnosti so stari starši rekli da bodo kar na elektro mb ostali :)
lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elektrika pri RWE

Oddelek: Loža
3214714 (9858) Alamar
»

Koliko elektrike porabi računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5419645 (16124) Luka_aoxd
»

Poraba elektrike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14749687 (36311) Duhec
»

Koliko € mi pokuri PC mesecno

Oddelek: Loža
408689 (7108) Volk|

Več podobnih tem