» »

Presuh

Presuh

matejcl ::

Upam da tole ni offtopic=| imam problem da sm presuh.Star sem 16 let,tehtam 60 kg in velik 170cm..Ko primerjam svoje suhe roke s prstmi iz samih kosti mi postane kar slabo..Nevem kako je to,ampak imam redne obroke in zadnja dva meseca naredim vsaj dan vsaj 50 sklec...Kaj moram spremeniti? Hvala za nasvet

jype ::

Zakaj bi moral karkoli spremeniti?

Jaz sem imel pri 16 podobno razmerje, le da sem visok 190.

Ziga Dolhar ::

Jest sem se svoje case tudi sekiral. Odkar se ne vec, je zivljenje lepse.

(Imam vec cm kot ti, a sem imel svoje case se manj kilogramov.)

Sklece in gibanje ni lih za 'zredit se' :-), je pa fajn za splosno kondicijo in pocutje. Tudi sicer 'moc' ni premosorazmerna s tvojo prostorsko vseprisotnostjo.

In other words - there's nothing wrong with being skinny. Itak si pa komi dobr v puberteto prisel in telo se ne ve kaj naj samo s seboj. Sicer pa ni bolj nahravznega kot na silo nafitnesirano telo. Po faksu jih ljubkovalno imenujemo 'napihnjencki' (ceprav po tragikomicnosti vcasih ze merijo na telebajske).
https://dolhar.si/

imagodei ::

Za zrediti se ne rabiš delat sklec. Verjetno bi ti sicer rad dobil težo na račun mišične mase, ne pa na račun špeha. Ker če bi rad špeh, je ideja enostavna: pojej vsak dan 3000-4000 kalorij, vsaj 1/3 tega po osmi uri. Zaska, hamburgerji, čips, tortice, čokolade... Predvsem ogromno maščobe in ogljikovih hidratov. Brez vsakega nadzora. Verjetno bo od začetka sila težko, ker imaš najbrž tudi normalno velik želodec in se je težko prenažirat, če si pač sit, ampak sčasoma se bo želodec razširil.

Ampak - jaz ti priporočam, da se tega ne greš, ker ti bo mogoče čez nekaj let žal. Razširjen želodec pomeni, da boš težje sit (boš za občutek sitosti moral pojesti več kot do sedaj), pa glede na to, da si še zelo mlad, se ti metabolizem lahko še precej spreminja.

Če pa želiš dobiti mišično maso, potem pa beljakovine all the way, seveda v kombinaciji s fitnesom.

Predlagam ti sicer, da se oglasiš v lokalnem fitnesu in se s kakšnim fitnes trenerjem pogovoriš o pravilni prehrani in vajah.
- Hoc est qui sumus -

matejcl ::

Hvala vsem za spodbudne besede:) včasih mi kdo reče da mam ful suhe prste in take.Ja rad bi mel več teže in več mišic na rokah,ki so res tanke...Se ne bom več sekiral zaradi tega,še enkrat hvala;)

TESKAn ::

Jest sem se svoje case tudi sekiral. Odkar se ne vec, je zivljenje lepse.

(Imam vec cm kot ti, a sem imel svoje case se manj kilogramov.)

Sklece in gibanje ni lih za 'zredit se' :-), je pa fajn za splosno kondicijo in pocutje. Tudi sicer 'moc' ni premosorazmerna s tvojo prostorsko vseprisotnostjo.

In other words - there's nothing wrong with being skinny. Itak si pa komi dobr v puberteto prisel in telo se ne ve kaj naj samo s seboj. Sicer pa ni bolj nahravznega kot na silo nafitnesirano telo. Po faksu jih ljubkovalno imenujemo 'napihnjencki' (ceprav po tragikomicnosti vcasih ze merijo na telebajske).


Pa smo trije :). Hm, lahko bi ustanovili svoj klub ;). Drugače +1 na to, da se nehaj sekirat. Postane življenje res lepše :D.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

WarpedGone ::

Če se ti uspe upret tem kompeksu suhosti, si boš naredil le dobro. Pri teh letih še precej rasteš in gre vsa energija v višino/dolžino :)

60kg pri 170 je normalna teža. Tvoj BMI je 20,7.

Dokler si težji od 55kg in lažji od 80, se ne sekiraj.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

mchaber ::

Jaz imam 178 / 56, BMI 18.3 , koliko časa bom še živel ?
.

Ziga Dolhar ::

Resi kviz na fejsbuku.

Ic SKERILI ekjurt!
https://dolhar.si/

Opkow ::

To je imho cisto normalno.
Tudi jaz sem imel pri 16 letih in 172 cm visine 55 kg... :)
Sedaj nekaj let kasneje imam 70 kg.

Music Man ::

Ma bolje je biti presuh kot pa predebel. Zredit se ni težko, opustit slabe prehrambene razvade in shujšati je dosti težje ;) Jaz sem bil tudi še kakšno leto nazaj težak okrog 60 kg (visok sem 174), potem sem se pa tud sam odločil, da je treba to popravit in sem se začel ukvarjati z bodybuildingom. Vendar pri tem ni najbolj važno samo dvigovanje uteži, temveč pravilna prehrana. O tem najdeš na internetu veliko napisanega, ampak bistvo je nekako tako: 5-6 majhnih obrokov dnevno, za tvojo trenutno težo naj vsak obrok vsebuje okrog 20g beljakovin (proteins angleško) in okrog 350 kcal. Pa seveda moraš pojesti še dosti sadja in zelenjave zaradi vitaminov in mineralov.

No, meni se je s to prehrano in dvigovanjem uteži hitro poznala sprememba. V par mesecih sem prišel na težo 70 kg, katero sedaj bolj kot ne vzdržujem, telo pa je bistveno bolj mišičasto kot pred enim letom. Tako da - postavi si en cilj, drži se take prehrane in redno se ukvarjaj s športom (ni nujno da so ravno uteži, lahko je tek, kolesarjenje, ... karkoli te veseli) in kaj kmalu bodo rezultati vidni. To te pa potem še dodatno motivira, da se še z večjim veseljem in zanosom držiš zastavljene poti.

Mipe ::

Eni pravijo, da je bolje biti predebel kot presuh... sploh ko pritisne mraz. ;)

Invictus ::

Kaj se sekiraš. Moški nekako rastemo do 21-22 leta. Takrat so ženske po večini že malo zavaljene ;((.

Sam sem imel 186 cm in 67 kg, pa se nisem sekiral. Zdaj pa jih mam 83.

Če bi se rad zredil, potem greš lahko 2-3x na teden plavat (vsakič po 2-3 km), fitnesa bi se pa jaz izogibal. Pri plavanju dobiš ramenske mišice in prsni koš. Sicer pa 50 sklec/dan ni baš veliko ...

LP I.

Tear_DR0P ::

@matejcl - dokler zmoreš samega sebe dvignit maš vredu moč in težo :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

amigo_no1 ::

Kako/zakaj naj bi se zaradi plavanja zredil ?

@matejcl
Delaj sklece počasi, npr 50 navadnih, 30 z levo/desno nogo dvignjeno, 40 na prstih (roke), lahko med skleci ploskaš z rokami (v zgornji točki dviga) , lahko hkrati ploskaš in vržeš noge v zrak, ali pa omejiš hod giba na nekaj cm.. uporabi domišljijo :))
Lahko si daš na hrbet utež (npr. poln nahrbtnik)

variacije sklecov (posnetke najdi na youtubu)
http://www.1000pushups.com/2008/03/vari...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Saladin ::

V resnici je dobro imeti nekaj maščobnih rezerv za primer bolezni.
Ko je telo pod stresom, izgubiš apetit in ti telo začne porabljati lastne rezerve.

Seveda, poudarek je na "nekaj" rezerve, ne pa celo skladišče okoli pasu ;)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

imallears ::

Ker če bi rad špeh, je ideja enostavna: pojej vsak dan 3000-4000 kalorij, vsaj 1/3 tega po osmi uri. Zaska, hamburgerji, čips, tortice, čokolade... Predvsem ogromno maščobe in ogljikovih hidratov. Brez vsakega nadzora. Verjetno bo od začetka sila težko, ker imaš najbrž tudi normalno velik želodec in se je težko prenažirat, če si pač sit, ampak sčasoma se bo želodec razširil.


That's a no go for me. Geni? ker ne gre nikamor :)

MeGreat ::

brezveze, ker ko boš enkrat to začel boš težko nehal in se boš samo še redil.

ripmork ::

Zredit se ni težko, opustit slabe prehrambene razvade in shujšati je dosti težje


Kakor jaz vidim zadeve je ravno obratno: če se hočeš zredit, moraš investirati čas (za izdatno prehranjevanje), energijo(za pripravo hrane) in denar (za surovine). Poleg tega, da se prisiliš jesti več kot želodcu paše, kar je nekaj najbolj zoprnega na svetu. Vse kar je potrebno za shujšat pa je, da se navadiš na nekoliko manjše porcije hrane - malce večja odpornost na občutek lakote, pa gre vse samo od sebe.

Bil tudi sam precej suh, hodil leto dni na fitnes, izdatneje jedel in kar nekaj kil pridobil... potlej pa spet vse izgubil, ker po defaultu enostavno nimam velikega apetita po hrani. Je pa definitivno bolj zdravo bit suh, kot pa zamaščen - tako da se ne sekirat:D

imagodei ::

radeqster,

če poješ 4000 kalorij dnevno, se ne zrediš? Komajda verjamem.

Ja, seveda je odvisno od metabolizma (ki je tudi pogojen z geni). Ampak če v telo vnašaš bistveno preveč kalorij in jih ne pokuriš, se nekje mora poznati.
- Hoc est qui sumus -

Fatboyslim ::

Pridobivanje maščobe je pogojeno PREDVSEM z geni. Obstajajo 3 osnovne kompozicije človeškega telesa; ectomorph(ozka postava, malo maščob), mesomorph(široka ramena, srednje maščob) in endomorph (širok pas, več maščob). Seveda se lahko ektomorf zredi, ali endomorf shujša vendar se bo takoj po dieti telo želelo povrniti v "originalno" stanje. Zadeva je dobo prikazana v BBC dokunemtarcu "Why Are Thin People Not Fat".

Začetniku teme - ektomorfu bi pa priporočal čimveč telesne aktivnosti ter dovolj hrane (ne junk), če želi pridobiti na telesni teži, zaradi vrste njegove postave pa mislim da ne bo problema da bi pridobival maščobo.

Pyr0Beast ::

60kg in 170 cm je bila v naših časih idealna teža :)

Če se sebi zdiš 'koščen' pa se primerjaj s tem psom.

Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Mipe ::

Eni ljudje bi ubijali, da bi bili taki kot ti... predvsem pa ženske.

Aljaz1980 ::

+1 na zgornji post


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako pridobiti na teži? velik problem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14616241 (12944) m0LN4r
»

Kako se zrediti (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
519301 (8327) einstein :P
»

Zelo sem suh (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13732441 (25287) metikameti
»

Kako se zrediti? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24773882 (64117) thramos

Več podobnih tem