Forum » Programiranje » Program kombinacij
Program kombinacij
lolek84 ::
Pozdravljeni!
V kratkem nameravamo v podjetju ogranizirati nek dogodek, kjer bo potal tudi srečolov številk.
Zanima me, če pozna kdo kak program, ki bi izračunal in izpisal kombinacijo štirih (4) naključno izbranih številk med 25 številkami.
Številka se po žrebu ne vrača nazaj v boben.
Se pravi možnost je 1/25 * 1/24 * 1/23 * 1/22= to je matematično gledan izračun možnosti.
Zdaj bi rabil le še program, ki bi izpisal vse možnosti, saj bi potem le-te vnesli na srečke za srečolov.
Hvala za pomoč.
V kratkem nameravamo v podjetju ogranizirati nek dogodek, kjer bo potal tudi srečolov številk.
Zanima me, če pozna kdo kak program, ki bi izračunal in izpisal kombinacijo štirih (4) naključno izbranih številk med 25 številkami.
Številka se po žrebu ne vrača nazaj v boben.
Se pravi možnost je 1/25 * 1/24 * 1/23 * 1/22= to je matematično gledan izračun možnosti.
Zdaj bi rabil le še program, ki bi izpisal vse možnosti, saj bi potem le-te vnesli na srečke za srečolov.
Hvala za pomoč.
Ne srečke se ne bodo prodajale, saj bodo sponzorji podarili nagrade. Brezplačna igra. Samo omejitev je ta, da lahko en dobi samo eno srečko.
Treba pa je vseeno nekako naredit neke vrste srečolov, da se pol to med obiskovalce razdeli.
Sicer en program sem našel na netu : Combinations! Version 2.0 for Windows, a žal ni originalen, kupiti pa ga tudi ni moč ker bomo to potrebovali naslednji teden že (srečke mislim).
No vem da po serial number ali crackih se itak ne sme spraševat po forumih. Tak da nevem kako bomo to izvedli. Bomo kot kaže ročno pisal pa si izmišljevali kombinacije če drugače nebo šlo.
Treba pa je vseeno nekako naredit neke vrste srečolov, da se pol to med obiskovalce razdeli.
Sicer en program sem našel na netu : Combinations! Version 2.0 for Windows, a žal ni originalen, kupiti pa ga tudi ni moč ker bomo to potrebovali naslednji teden že (srečke mislim).
No vem da po serial number ali crackih se itak ne sme spraševat po forumih. Tak da nevem kako bomo to izvedli. Bomo kot kaže ročno pisal pa si izmišljevali kombinacije če drugače nebo šlo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lolek84 ()
alexa-lol ::
to zelo komlplicirate...
potem bo en mel 1234 nalistku drug pa 22232425
Variacij 4 elementov med 25 elementi brez ponavljanja je enormno število (čez miljardo)
mejte 4 mesta in na vsakem pač od 0-9 številka in dobite 10 000 možnih varjant.
potem bo en mel 1234 nalistku drug pa 22232425
Variacij 4 elementov med 25 elementi brez ponavljanja je enormno število (čez miljardo)
mejte 4 mesta in na vsakem pač od 0-9 številka in dobite 10 000 možnih varjant.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alexa-lol ()
Ne na listku bodo samo 4 številke.
se pravi en bo imel 2, 7, 13, 20. Spet drug 1, 25, 7, 10 ali podobno.
Je pa stvar, da se na listku ne sme ponovit ena in ista številka dvakrat, saj se žrebane številke ne bodo vračale v boben za žrebanje nazaj.
se pravi en bo imel 2, 7, 13, 20. Spet drug 1, 25, 7, 10 ali podobno.
Je pa stvar, da se na listku ne sme ponovit ena in ista številka dvakrat, saj se žrebane številke ne bodo vračale v boben za žrebanje nazaj.
Tutankhamun ::
fino, koliko obiskovalcev pa pričakujete, pa zaokrož navzgor.
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB
Problem je lih v tem, da ne moreš predvidet, kolko točno bo ljudi.
Ker če bo do 25 številk pol bo nekje verjetnost 3 mio kombinacij. Seveda pa nebo 3 mio srečk. Zato se pol po izžrebu štirih številk nadaljuje žrebanje dodatnih številk dokler ne dobimo pol enega dobitnika ki se javi.
Zdaj v glavnem je problem teh kombinacij, ki jih pol sprintamo. Ker res se mi ne ljubi na roko pisat in premlevat 1000 kombinacij.
Ker če bo do 25 številk pol bo nekje verjetnost 3 mio kombinacij. Seveda pa nebo 3 mio srečk. Zato se pol po izžrebu štirih številk nadaljuje žrebanje dodatnih številk dokler ne dobimo pol enega dobitnika ki se javi.
Zdaj v glavnem je problem teh kombinacij, ki jih pol sprintamo. Ker res se mi ne ljubi na roko pisat in premlevat 1000 kombinacij.
Štekam, bom probu neki nardit, če bo pa kdo drug pa tut prov ;).
Evo kodo, ki sm jo spisu brez papirja na mizi :P. Nekak sm preveru da dela (v primeru max številke 6). Koda pa priznam ni biser :P. Za tvojo nalogo (max številka 25) mi pride 12649 možnih kombinacij.
void Print (int *combinations) { cout << combinations[0] << " " << combinations[1] << " " << combinations[2] << " " << combinations[3] << endl; } int main(int argc, char *argv[]) { int numbers[4] = {1, 2, 3, 4}; const int maxNumber = 25; unsigned long combinationsCount = 0; while(true) { bool ok = false; int Nx; for(Nx = 0; Nx < 4; Nx++) { if(numbers[3-Nx] < (maxNumber - Nx)) { if(Nx == 0) { numbers[3-Nx]++; ok = true; break; } else { if(numbers[3-Nx] < (numbers[(3-Nx)+1]-1)) { numbers[3-Nx]++; ok = true; break; } } } } if (!ok) break; while(--Nx >= 0) { numbers[3-Nx] = numbers[(3-Nx)-1] + 1; } combinationsCount++; Print (numbers); } cout << combinationsCount << endl; return 0; }
Hvala za ta trud. A jaz vseeno tega ne bi vedel uporabit. Ne razumem se preveč v te kode in uporabo le-teh?
A je to možno pretvorit v kak program ali podobno?
Priznam, da žal nisem računalničar, tak da mi take stvari delajo težave
A je to možno pretvorit v kak program ali podobno?
Priznam, da žal nisem računalničar, tak da mi take stvari delajo težave
sm ti kr datoteko s kombinacijam poslov
Edin, a si prepričan, da bi mogl pridt okol 3mio kombinacij :P.
Aja štekam, ti si mislu da sta recimo 1 2 3 4 al pa 2 3 1 4 različni kombinaciji...
edit:
doživel razsvetlenje
Aja štekam, ti si mislu da sta recimo 1 2 3 4 al pa 2 3 1 4 različni kombinaciji...
edit:
doživel razsvetlenje
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tutankhamun ()
sm ti kr datoteko s kombinacijam poslov
edit:
doživel razsvetlenje
1 2 3 4 je enaka kombinacija kot 2 3 4 1, nista pa to enaki variaciji
Hvala ti!
Resnično ti hvala!
S tem si mi toliko pomagal, da ti nevem razložit. Spoštujem take ljudi!
Resnično ti hvala!
S tem si mi toliko pomagal, da ti nevem razložit. Spoštujem take ljudi!
ta_ki_tke ::
Po pohvali še graja: kombinacij ni 12649 ampak 12650 (25 nad 4). Tutankhamun je števec očitno začel z 0, pa je to pozabil prišteti.
res je lih prej sm opazu. To pa zato, ker sm pozabu štet prvo kombinacijo 1 2 3 4 :), pa tut izpisov je nism. Sm že tut popravu :).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tutankhamun ()
ta_ki_tke ::
Seveda, ker se mi je tista o milijonih zdela malo bosa. (25 nad 4)=
25*24*23*22/2*3*4, funkcijo za izračun kombinacij ima veliko kalkulatorjev vgrajeno.
25*24*23*22/2*3*4, funkcijo za izračun kombinacij ima veliko kalkulatorjev vgrajeno.
No sej zato sm pa napisu kolk kombinacij sm dobu, tko da lahko kdo reče "Upss to pa neki ni dobr". Da se kej poprav, da nebo imeu avtor na konc kšne falirane srečke :P
Seveda, ker se mi je tista o milijonih zdela malo bosa. (25 nad 4)=
ja tm sm se zmotu ...sm racunu variacije brez ponavljanja...nVr=n!/(n-r)! in pride 303 600. Variacije so vse razporeditve r elementov na n mest pri cemer je vrstni red pomemben.
Kombinacije so pa samo nVr/r! in je 12 650.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Euro Jackpot (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 79654 (1689) | kriptobog |
» | loto / jackpot (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21647 (1735) | PersonaRuda |
» | LOTO (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 156801 (62204) | krneki0001 |
» | Loto programOddelek: Loža | 14255 (13300) | Gizm0 |
» | Loterija - avtomatiziranaOddelek: Loža | 1791 (1517) | MaCoFaCo |