Forum » Omrežja in internet » Odjava telefonskega priključka
Odjava telefonskega priključka
dronyx ::
Ker mi Telekom ne želi (kao ne more) zagotoviti DSL internet priključka razmišljam, da bi odjavil naročnino na telefonski priključek (11 € na mesec), ker itak služi samo še spamu in telefonskemu marketingu. Za pogovore pa skoraj izključno uporabljam samo mobilni telefon.
Zanima pa me, če se v prihodnje pri kakšnem drugem ponudniku pojavi priložnost za dostop do interneta prek parice iz leta 1970, ali moram ponovno plačevati kakšno priključnino Telekomu oziroma ali so s tem povezani kakšni stroški?
Zanima pa me, če se v prihodnje pri kakšnem drugem ponudniku pojavi priložnost za dostop do interneta prek parice iz leta 1970, ali moram ponovno plačevati kakšno priključnino Telekomu oziroma ali so s tem povezani kakšni stroški?
- spremenil: dronyx ()
Bakunin ::
sam ne odjavljaj nic, ker bos ostal brez aktivne parice.
Pri prestopu k drugemu ISP bos pooblastil njega, da selitev opravi v tvojem imenu.
Pri prestopu k drugemu ISP bos pooblastil njega, da selitev opravi v tvojem imenu.
Do morebitnega prestopa k drugemu ISP lahko mine še leta. Kaj to pomeni, da bom ostal brez aktivne parice? Hočeš reči, da bodo mojo žico iz leta 1970 dali drugemu? Pa saj to so že naredili, ker razlog, da ne morem imeti interneta je baje v tem, da uporabljajo nekakšno multipleksiranje (ni dvojček) na žici zato, da nas več uporablja isto fizično parico.
Da pa je absurd še večji, jim pa telefonski kabel podpira samo še moja hruška, ker je sosed enostavno priključek zabrisal dol iz hiše, ko je delal fasado.
Potem se pa jaz pritožim na Telekom, da naj kabel umaknejo, ker bom hruško podrl, pa pride model iz Telekoma pogledat situacijo in mi sporoči, da SE NAJ JAZ ZMENIM S SOSEDOM, če lahko oni montirajo nazaj na njegovo hišo telefonski kabel!?
Da pa je absurd še večji, jim pa telefonski kabel podpira samo še moja hruška, ker je sosed enostavno priključek zabrisal dol iz hiše, ko je delal fasado.
Potem se pa jaz pritožim na Telekom, da naj kabel umaknejo, ker bom hruško podrl, pa pride model iz Telekoma pogledat situacijo in mi sporoči, da SE NAJ JAZ ZMENIM S SOSEDOM, če lahko oni montirajo nazaj na njegovo hišo telefonski kabel!?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Senitel ::
Pač odjaviš telefonki priključek... Če ti že sedaj ne dajo xDSL priključka ti tudi "aktivna" parica ne pomaga čisto nič.
Bakunin ::
senitel - saj bi rekel "EMX", ampak bi se potem takoj v jezik ugriznil...
yep...odjavi in hvala za vse ribe.
yep...odjavi in hvala za vse ribe.
Senitel ::
EMX je "multiplexer" za "ADSL". Tako kot imajo sedaj multiplexer preko katerega nekje med tabo in centralo združijo več telefonskih linij/paric v eno parico lahko isto naredijo za širokopasovno linijo. Ne moreš pa kombinirat, da bi torej imel na EMX priklopljeno 1 širokopasovno linijo in 3 PSTN/ISDN linije (EMX ima svoje omrežne zaključke).
Ideja je relativno dobra, implementacija pa zelo slaba (zato se Bakunin grize v jezik hehe).
Ideja je relativno dobra, implementacija pa zelo slaba (zato se Bakunin grize v jezik hehe).
@Sentinel, kakor slišim besedo multiplexer, me takoj mine zanimanje. To potem pomeni verjetno hitrosti okrog 200 kbs, kar pa imam sedaj že pri Mobitelovem instant internetu (res pa me ta hec stane 28,99 € na mesec).
Če se prav spomnim, mislim da mi je celo Telekom v odgovoru nekaj takega omenjal, češ da bo v neki daljši prihodnosti to možno pri nas.
Hvala za vse ribe. Bom jaz raje kar odpovedal naročnino.
Če se prav spomnim, mislim da mi je celo Telekom v odgovoru nekaj takega omenjal, češ da bo v neki daljši prihodnosti to možno pri nas.
Hvala za vse ribe. Bom jaz raje kar odpovedal naročnino.
Pear tree is goin down, is goin down... pear tree is down (parafraza na film Black hawk down).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izgradnja nove internetne priključne točke ADSLOddelek: Omrežja in internet | 1948 (1592) | Štrubsi |
» | Internetni dostop brez TelekomaOddelek: Omrežja in internet | 2518 (2075) | jurre |
» | Telekom in že spet Telekom ...Oddelek: Omrežja in internet | 4852 (3025) | Tilen |
» | ADSL za "nesrečneže"Oddelek: Omrežja in internet | 6320 (2679) | KoMar- |
» | EMX - zamenjava porta za PSTN telefonijo za ADSL + VoIPOddelek: Omrežja in internet | 2729 (2655) | yerney |