» »

Kako dober je Backup v Visti?

Kako dober je Backup v Visti?

Tim Burton ::

V kratkem načrtujem ponovno namestitev Viste in gledam namenske programe za backup in recovery. Zdej večina je plačljivih (razni iz travnika pa se lahko izjalovijo) pa sem opazil da ima Vista "Backup and Restore Center" in me zanima kako zanesljiva/dobra je ta rešitev?

Rad bi si naredil nekakšno "sliko" diska na katerega bi namestil OS, gonilnike in programe, ki bi jo zbrisal/posodobil nekje 1x na 2 meseca, vmes pa bi samo shranjeval na DVD ali USB kluč kake pomembnejše dokumente in ostalo.

Zanima me kaj bi bilo najbolje? Imam 150GB disk na katerem bo OS in 640GB na katerem je vse ostalo. Kaj vse bi moral narediti da mi v primeru sesutja sistem "zna" prebrat "sliko" ki bi jo rad shranil na 640GB disk (na svoji particiji?? Koliko veliki??) in jo prekopirat nazaj na formatiran 150GB disk? Je za to dovolj Backup v Visti?

solatko ::

Nisem poizkusil, ker uporabljam licenčni True image home od Acronis-a, poizkusi in poročaj. Me drži da bi enkrat poizkusil, pa se nikol ne najde časa. Acronis uporabljam že cca 7let, od 7-ice, pa je tako uporaben, da nisem preizkušal nič drugega, tudi cena je presenetljivo nizka za vso uporabnost tega programja

Pesimist ::

Jaz ga uporabljam in zato da je free in vgrajen v visto/win7 je kar solidna zadeva. Dozaj mi samo enrkat ni hotelo restorat. Nevem tocno kaj je bilo narobe, mogoce corruptano ali pa kaj. Recimo od 100x mi je 1x failnilo. Je pa seveda bolj obcutljiv kot Trueimage na razne spremembe particij.

solatko ::

Hvala za informacijo, ob priliki sprobamo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

klon diska na manjši disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
61544 (1418) masterpsi
»

Kateri trdi disk?

Oddelek: Kaj kupiti
213316 (2698) Mitja358
»

Intel Matrix zanič ? (test v reviji Monitor)

Oddelek: Strojna oprema
202196 (1466) _Dejan_
»

Kopiranje sistema z enega diska na drugega

Oddelek: Operacijski sistemi
172177 (1792) rdecaluc
»

Raid 0 ali ne raid 0..

Oddelek: Strojna oprema
311844 (1297) Pyr0Beast

Več podobnih tem