» »

Ubuntu 9.04 + ATI: No Maya

Ubuntu 9.04 + ATI: No Maya

WarpedGone ::

Mam Ubuntu 9.04, Ati 4850 z zadnimi požegnanimi drajverji, desktop na 1600x1200. Maya je delala, enako kot recuimo Youtube itd. Skoraj vse je blo OK, razen, da mi je sliko na ozadju, če sm dal na Scale, raztegnilo na 1900x1600 namesto na nastavljenih 1600x1200. Tudi ozadje ob loginu je bilo enako. Takoj po loginu sem imel panning desktop, ki pa je po parih minutah samodejno izginil in je resolucija ostala na 1600x1200.

Začela me je motit nepravilno raztegnjena slika na ozadju. Na enem forumu sm prebral, da se splača pognat dexconf. In voila, all hell broke loose!

Po rebootu sm dobil podrekan zaslon. Izkaže se, da je dexconf takšne debilne sorte program, da ti brez vprašanja in bekupa povozi xorg.conf. Seveda, to zveš šele potem, ko že zjebeš zadevo. To je uradno že nekaj let star problem, ki ga ne bojo popravljal...

Obnovitev z aticonfig -intial -f je povrnila delujoč zaslon. No, pravzaprav ne povsem. Proces xorg mi sedaj zelo pogosto kuri po 100% cpuja, da se prikaže Display traja po minuto, dialogi so prazni, CPU pa med tem vedno na 100%.
V Hardware drives je ATI driver vklopljen.

Kar pa me najbolj boli je to, da je maya nehala delat. V terminalu dobim:
juzer@Klepec:~$ maya
maya encountered a fatal error
Signal: 11 (Unknown Signal)

glxgears delajo s kakimi 85FPS. fglrx javi en dolg seznam, kaj vse zna, nobene napake. Naredu sm že reinstall xorg-driver-fglrx. Nič bolje.

Kakšna ideja kako to hišo iz kart spravit znova pokonci?
Zbogom in hvala za vse ribe

Jux ::

sudo dpkg-reconfigure xorg ne pomaga?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Daedalus ::

sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Tole bi moglo poskrbeti za default xorg, pa mislim da naredi tud backup trenutne konfiguracije. Pol pa reinštaliraj ati driver - al pa še enkrat diseblaj/enajblaj v restricted drivers confu. Kar se pa tiče raztegnjene slike - it's a longshot, but it might works. Poglej v nastavitve zaslona v gnomu, če se mu slučajno ne zdi, da je še kak zaslon prisoten. Pa če je, ga "izklopi."
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

WarpedGone ::

Ja, dpkg-reconfigure nardi bekup, žal pa ne pozdravi maye. Jo bom probu reinštalirat.

Glede raztegnjene slike sm pa prbl. pogruntu kak je postopek, ki ga zvije. Dislay proggy z ati drajverji ne dela dobro. Ful blokira in nabija CPU. Če v njem uspem spremenit resolucijo (kar je precej težko glede na 100% CPU obremenitev in močno blokiranje GUIja), mi ta sprememba vpiva tut na resolucijo pri loginu. Če nato resolucijo zamenjam preko ATIjevega controll centra, pa se resolucija spremeni samo na desktopu, ob loginu ostane prejšnja.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Ja, če uporabljaš 3rd party driverje, pol se je boljše držat stran od Gnome programa za nastavljanje resolucije. Ker če maš v uporabi closed source driverje, pol ta integracija ni najboljša. Dela precej boljš recimo z Intel driverji, ki so open source. Tak da ja, control panel od proizvajalca driverja uporabljaj, ker edino oni vejo, kak stvari delajo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave Mythubuntu - ne dobim/izgubim sliko

Oddelek: Operacijski sistemi
171628 (1471) opeter
»

Ubuntu

Oddelek: Operacijski sistemi
302983 (332) Tear_DR0P
»

Iz XP na Linux

Oddelek: Operacijski sistemi
81325 (1035) AtaStrudl
»

Ubuntu in nova grafična

Oddelek: Operacijski sistemi
71086 (1016) poweroff
»

Težave z resolucijo na Linux sistemu

Oddelek: Operacijski sistemi
161386 (1168) INVICTRA

Več podobnih tem