» »

Kopiranje sistema z enega diska na drugega

Kopiranje sistema z enega diska na drugega

TOP ::

Pozdravljeni na pvem disku Samsung 160gb mam sistem Win VISTA in sedaj sem dokupu še en disk WD 640gb,ki sem ga dal na dve particiji.Sedaj bi rad naredil sistem na WD sam se mi ne da vse na novo inštalirat ker je polno tega.Zanima me ali se klonirat vse iz Samsunga na WD da bi potle delala Vista na WD in vsi programi in igre,ki jih mam gor,ali je sploh to možno.Ali je sploh kdo to že poskusu in če deluje normalno in s katerim programom.HVALA

axee ::

bluefish ::

Ghost

neres ::

Ja, se da.
Npr. s programom Acronis True Image. OBstajajo pa tudi drugi programi...

Aha Hvala fantje za program,zanima me če je kdo to že probal in če deluje potem vse kot na starem disku.

rdecaluc ::

Pred kartkim sem uporabil Acronis True Image Home ter kopiral cel disk na drug disk . Vse je ostalo na istem mestu in normalno deljuje naprej oz. še hitreje saj je hitrejši HD.

LP
Est modus in rebus. ,typos

axee ::

Pred nekaj minutami sem enostavno v acronic disk directorju premaknil (move)sistemsko particijo na nov disk in nato pognav repair na instalacijskem dvd-ju. To je še najhitrejša rešitev se mi zdi. Uporabiš lahko katerikoli program ki zna premikati particije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: axee ()

Pozdravljeni sedaj sem si inštaliral ta program Acronic True Image in me nekaj zanima.V programu mi da možnost iz katerega diska hočem naredit clone na drugi disk,jaz pa bi rad particije,kaj kdo ve kako določiš iz katere particije na katero.HVALA

Kot sem zdej še enkrat preveru to je program za kloniranje diska jaz pa bi rabu za particijo.Kateri program HVALA

Hmm diska ? Si sploh poskusil kliknit naprej, ko se ti je tisti okenček prikazal. Tudi samo 1 particijo lahko kopiraš.

sem šel naprej do tam kjer te upraša če hočeš da izbriše potem tisti stari disk.Ja prvo te upraša iz katerega diska in potem pa nakateri disk.

Ok .. ampak jz mam še zmeraj ta stari disk in gor vse naloženo. Če ti naredi cel disk v 1 particijo pač "resize"-aš in ustvariš nove particije. No ja .. da se tudi na ta način, če se ti neda zafrkavat potli pa poišči kakšen bolj primeren program .. priporočam da začneš z googlom.

Lp

V True image lahko narediš backup particije in potem restore particije na nov disk. Preverjeno dela.

Te clone funkcije, ki jo omenjaš, pa nisem še uporabljal.

ej neres pa ti so potem Windovsi in programi delali normalno

dela.

Če ne bi delalo, bi pač napisal da ne dela...

Kaj gre sploh lahko narobe? Če ne bo delalo kot mora boš pač uporabljal sistem še naprej na starem disku oz. boš poskusil še enkrat kopirati s kakim drugim programom.
BTW, če hočeš še malo več sigurnosti lahko obkljukaš 'validate' pred delanjem backupa ali pa narediš potem validate obstoječega backupa. Ta validate porabi približno enako časa kot samo delanje backupa.

BigWhale ::

A ni bolj preprosto samo svoj home direktorij prestavit na nov disk, sistem pa pustis na starem. Tako imas ob naslednji reinstalaciji svoje stvari tam kjer so in se ne ubadas z nepotrebnim kopiranjem pred formatiranjem diska.

BigWhale ti nisi zastopu kaj jaz rabm.Jaz rabm cel sistem prenest na nov disk,ker je novi disk hitrejši.

Očitno še sam ne veš kaj bi rad storil oz. kaj ti programska oprema ponuja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Acronis True Image WD Edition

Oddelek: Pomoč in nasveti
152299 (1885) MIHAc27
»

SSD vgrajen, kaj pa zdaj? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
10622168 (14877) MrStein
»

Prenos podatkov iz enega na drug trdi disk

82039 (1901) Mitch
»

kako prenesti celotno vsebino diska na nov disk?

Oddelek: Programska oprema
133961 (3675) BigWhale
»

Presnemavanje vsebine diska

51154 (1072) zvery1

Več podobnih tem