» »

Ročica za odpiranje okna v avtu R5-Campus

Ročica za odpiranje okna v avtu R5-Campus

ta_ki_tke ::

Pri R5-Campus let. 1991 mi je pozimi pri nekoliko nasilnem zapiranju šipe na voznikovih vratih odnehala ročica mehanizma, poslej šipo lahko samo še odpiram, pri zapiranju (vrtenje v smeri kazalca na uri) pa se vrti v prazno, sliši se preskakovanje nekakšnih zobcev. Šipo moram tako do vrha potisniti kar z rokami. Nekaj se je očitno polomilo ali samo snelo, ne znam pa sneti ročice, ker ni viden noben vijak ali zaskočka ali kaj podobnega, oblogo vrat bi nato že znal sneti. Mehanik me je poučil, da to ni njegovo, ampak kleparjevo delo (??!), po tem sklepam, da se je prav enostavno že ne da sneti. Prosim za opis, kako je ta ročica nasajena na os in ali jo je mogoče sneti brez kakšnega posebnega orodja.
Najcenejša rešitev je najbrž kar nakup kompletnih vrat na kakšnem odpadu.

Phoebus ::

ne vem kako ima petka, ampak ponavadi se najprej odvije vse vijake (če so)- sigurno so v kljuki, naslonu za roko, ročki za šipo. Potem je pa okoli dano s smrekicami in lepilom skupaj.
Ni panike odpret, samo malo volje in živcev moraš imet da ne uničiš smrekic.

ta_ki_tke ::

Obloge se ne bojim sneti, ampak ne da bi snel tudi ročico, je ne moreš potegniti dol, brez tega pa ne prideš do tistih zobcev (ali karkoli že je tisto, kar je polomljeno ali sneto).

Andrejpan ::

kolk ti lahko pomagam od 19 je to. Rocico za okno na silo ven potegen, ker je samo nasajena(pa ne za kolescek, ker bos vrtgal, ampak na okroglo stvar, kjer je nasajena), ce imas spodaj na vratih korito more it tudi stran(3 sraufi, ce mas sreco so zvezdni), pa kljuka za odpiranje vrat, ko bos odsraufal imas notri se zico, ki je ne na silo vlect ven, ampak mal gor ali pa dol, pa se more na lepo spuknit, potem pa se nosilna rocica za zapiranje vrat(cak ce se spomnim, je to del obloge na vratih, tko da se s tem ne rabis obremenjevat), Nato pa se oblogo ven, sraufenciger za rob pa odpret en rob, pa pazi da ne spraskas vsega in nato popukat iz smrekic ven. Nato pa poglej, kaj imas notri. Jaz sem sem sam zunanjo rocko za odpiranje zamenjal, ker mi zmrznila pozimi, jaz pa sem moral priti v avto in je po sili pocila.
lp

marsovcek ::

Ročica je samo nataknjena, a precej na trdo. Močno jo zgrabi kot je svetoval Andrejpan, če ne gre, ji pa z občutkom pomagaj z velikim izvijačem.

ta_ki_tke ::

Hvala za nasvete! Torej bom vzel dva velika izvijača, enega za podlago in enega za vzvod.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Protivlomna vrata...zatikanje

Oddelek: Loža
369880 (5775) mat xxl
»

Samodejno zaklepanje avtomobilskih vrat

Oddelek: Na cesti
255208 (3809) Ghost7
»

"Pregrada"

Oddelek: Loža
192018 (1397) SumTingWong
»

Avtodeli Fiesta - RABIM POMOČ

Oddelek: Na cesti
245883 (5096) SkIDiver
»

Joystick

Oddelek: Kaj kupiti
222249 (1697) nodrim

Več podobnih tem