Forum » Pomoč in nasveti » Debian in Logitech webcam za nadzor
Debian in Logitech webcam za nadzor
SlimDeluxe ::
Zdravo,
imam debian headless server (torej samo cmdline), na katerega sem priključil webcam Logitech QuickCam Chat. Na svoji Windows mašini bi rad videl sliko z debian boxa, s pomočjo VLCja. (menda se da, nisem še tam)
Z lsusb je kamero videti:
Bus 001 Device 002: ID 046d:092e Logitech, Inc. QuickCam Chat
Če prav razumem, se mora v prvi fazi pojaviti v /dev/ kot video# naprava.
Torej sem pobral dol qc-usb source, vendar tam kjer piše, da moram pognati "make all" dobim miljavžent napak, da še putty ne more vseh spisat. Recimo na koncu
Torej to ne bo to.
Sem poizkusil tudi z "aptitude install qc-usb" , mi je ratalo dekompresirat (/usr/src/modules/qc-usb), takrat pa bi menda moral pognati ./quickcam.sh , ki ga začuda v tem paketu sploh ni (v tistem z wget, ročno s strani, pa je bil). To je bila varianta v enem how-toju...
Kaj bi lahko še poizkusil?
To bi rad usposobil, ker mi je žal denarja za IP kamero :)
EDIT: aja, še prej pa sem se hecal z Asusovim ruterjem WL500g, ki naj bi kao imel podporo za webcame, pa sem že tri modele preizkusil, brez uspeha (jih ne zazna). Pa ravno zaradi tega sem ga kupil...
imam debian headless server (torej samo cmdline), na katerega sem priključil webcam Logitech QuickCam Chat. Na svoji Windows mašini bi rad videl sliko z debian boxa, s pomočjo VLCja. (menda se da, nisem še tam)
Z lsusb je kamero videti:
Bus 001 Device 002: ID 046d:092e Logitech, Inc. QuickCam Chat
Če prav razumem, se mora v prvi fazi pojaviti v /dev/ kot video# naprava.
Torej sem pobral dol qc-usb source, vendar tam kjer piše, da moram pognati "make all" dobim miljavžent napak, da še putty ne more vseh spisat. Recimo na koncu
qc-driver.c: At top level:
qc-driver.c:3387: error: expected â=â, â,â, â;â, âasmâ or â__attribute__â before âqc_initâ
qc-driver.c:3401: error: expected â=â, â,â, â;â, âasmâ or â__attribute__â before âqc_exitâ
qc-driver.c:3409: warning: data definition has no type or storage class
qc-driver.c:3409: warning: type defaults to âintâ in declaration of âmodule_initâ
qc-driver.c:3409: warning: parameter names (without types) in function declaration
qc-driver.c:3410: warning: data definition has no type or storage class
qc-driver.c:3410: warning: type defaults to âintâ in declaration of âmodule_exitâ
qc-driver.c:3410: warning: parameter names (without types) in function declaration
make: *** [qc-driver.o] Error 1
Torej to ne bo to.
Sem poizkusil tudi z "aptitude install qc-usb" , mi je ratalo dekompresirat (/usr/src/modules/qc-usb), takrat pa bi menda moral pognati ./quickcam.sh , ki ga začuda v tem paketu sploh ni (v tistem z wget, ročno s strani, pa je bil). To je bila varianta v enem how-toju...
Kaj bi lahko še poizkusil?
To bi rad usposobil, ker mi je žal denarja za IP kamero :)
EDIT: aja, še prej pa sem se hecal z Asusovim ruterjem WL500g, ki naj bi kao imel podporo za webcame, pa sem že tri modele preizkusil, brez uspeha (jih ne zazna). Pa ravno zaradi tega sem ga kupil...
- spremenil: SlimDeluxe ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri web cam?Oddelek: Kaj kupiti | 3914 (2768) | roli |
» | [C] MySQLOddelek: Programiranje | 2812 (1834) | Tutankhamun |
» | WebcamOddelek: Kaj kupiti | 1805 (1639) | Trancedeejay |
» | Gentoo Linux & nov KDE problem!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1239 (1179) | Tarzan |
» | nVidia nForce2 under LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 1077 (997) | BigWhale |