Forum » Pomoč in nasveti » Spreminjanje resolucije pod VGA mode (Win 2000)
Spreminjanje resolucije pod VGA mode (Win 2000)
energetik ::
Rabil bi samo kratek nasvet. Prej sem imel na Win 2000 kišti nov monitor in visoko resolucijo, potem pa sem nanj priklopil star monitor, ki take resolucije ne podpira, zato se nekje na sredi zagona ugasne.
V safe modu in VGA modu pa logično vse deluje normalno. No, zanima me, če se da v katerem od teh modov spremeniti resolucijo in nato restartat v normal modu. V VGA mode se sicer da spreminjati resolucijo, ampak ko kliknem Apply, drsnik skoči na prejšno, visoko resolucijo. Ima kdo kakšno rešitev? Drugače moram pa spet ta nov monitor gor priklopit in v Normal mode spremeniti na manjšo resolucijo.
Hvala
V safe modu in VGA modu pa logično vse deluje normalno. No, zanima me, če se da v katerem od teh modov spremeniti resolucijo in nato restartat v normal modu. V VGA mode se sicer da spreminjati resolucijo, ampak ko kliknem Apply, drsnik skoči na prejšno, visoko resolucijo. Ima kdo kakšno rešitev? Drugače moram pa spet ta nov monitor gor priklopit in v Normal mode spremeniti na manjšo resolucijo.
Hvala
- spremenilo: energetik ()
Duhec ::
V Vga modu pod Device Manager odstrani grafično kartico (ali bolje, v Add/Remove programs grafični gonilnik, če je le ta nameščen), restartaj in sistem bo ob ponovnem normalnem startu sam našel novo grafiko in jo nastavil na osnovno nastavitev. Mogoče bo potreben še en restart.
energetik ::
Aja, sm mislil, da je kakšna bolj enostavna rešitev. Potem ga bom raje priklopil na novejši monitor in popravil resolucijo. Se mi ne da odstranjevat/ponovno nameščat gonilnika..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Monitor problem-DVIOddelek: Strojna oprema | 1360 (1165) | eales |
» | Visoko frekvenčni signal med delovanjem računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1325 (1116) | ERGY |
» | Problem z dodatnim RAM-om kaj narediti???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1060 (899) | Arthur |
» | Ali je crknil geforce?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1022 (833) | elektron |
» | Konfiguracija - mnenjaOddelek: Kaj kupiti | 1263 (820) | TheJack |