» »

Nasvet kako prodati PC

Nasvet kako prodati PC

filip007 ::

Ker vidim, da se niste nič naučili od mojih oglasov bom napisal nekaj trikov kako sestaviti oglas za hitro in dobro prodajo.

[Shema oglasa]
1:) Slikca ohišja (najbolje z interneta) v glavo oglasa.
2:) Točno opisati kaj se prodaja oznake, frekvence, firme, itd...
3:) Opisati dobre lasnosti te in druge komponente.
4:) Napisati kaj je naloženo, kako in zakaj.
5:) Napisati nekaj o splošnem stanju sistema in priloženih papirjih.
6:) Marketing pomeni dober glas seže v deveto vas, ponoviti oglas večkrat.
7:) Internet je vaše orodje zato ga izkoristite
8:) Pomagajte si s pregldovanjem tiskanih reklam itak ležijo povsod

Namišljen oglas: P: Core 2 DUO 2GHz,2GB RAM,4850 512MB,320GB HDD
Asus ASUS P5K 775
Core 2 Duo E4400 2Ghz 775
2GB DDRII 800MHz
Club 3D 4850 512MB PCI-E
320GB Hitachi SATAII
NEC DVD-RW SATA
LC Power 906S ohišje
LC Power 550W napajalnik
Tipkovnica flat + miška črna
Windows XP SP3 +zadnji gonilniki
Igre Juiced 2 Hot Import Nights
Lotus Symphony pisarna SLO
Ashampoo Burning Studio 8 SLO
Avast 4! Anti-virus

Računalnik ima še v garanciji to pa to, naložen zadnji bios, plošča podpira Quad cpu.
Računalnik je zmožen poganjati vse zadnje igre.

Cena: Naj bo malo višja od maksimalne visoke za rabljen sistem tako, če kdo hoče "zbiti" ceno boste še vedno zaslužili!

GSM
EMAIL
Lokacija in odaljenost od večjega kraja.

Konec oglasa

In to je to...upam da sem pomagal in da ste razumeli bistvo.
Trevor Philips Industries
  • spremenil: filip007 ()

Tilen ::

Se vidi, da le nisi tako seznanjen s pravili.

Tvoja 6. točka ne sodi k :

# Prepovedano je ponovno objaviti mali oglas za isto stvar prej kot v 72 urah.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

OK bom napisal malo drugače...

__Devil__ ::

drugače pa lepo napisano.

Pyr0Beast ::

Ponavadi razlog za prodajo opreme ne škodi.

Na nerabljenost in podobne zadeve ribe ne trzajo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Valvoline ::

Če cena ni prava lahka referat polek napišeš pa ti nič ne bo pomagal :)

Ceno se pač zručuna najnižja ponujena cena komponente na bolha.com +15€ gor na komponento in še vedno okoli 100€ nižja kot bi stal enak celoten sistem z novimi komponentam.

Odstopanja pač so...če je oglas dober in pregleden ni problema to je tisto bistvo.

Heh če hočeš rabljeno prodat mora biti cena 30-50% nižja k so nove komponente. Spet odvisno od kupca. Če je prava cena za določeno stvar prodaš takoj,ne rabiš fotke in referate.

Ja pa zakaj bi oglas slabo napisal in slabo prodal...

Večina ugodnih novih sistemov je bedno sestavljeno in tlačijo ponavadi noter slab cpu, velik disk, zadosti rama in slabo grafično in s previsoko ceno in tvoj trg prodaje ugodna cena in dobre komponte.

opeter ::

Bismark, koliko stvari pa si do zdaj dejansko prodal?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Prodajni program opuščen...bi rekli eni.:))

V letu in pol sem prodal okoli 25 sistemov...zaslužil okoli 60€ na sistem.

Pač naročiš rabljeno robo, kar je pa nizka cena pa novo, pride stranka na dom in prodajaš kot vroče piškotke.

#000000 ::

Zadnič sem prodajal prek bolhe soliden računalnik, P4 2.8 512 ram 80 gb disk, 128 grafika, dvd pekač, dokaj lepo ohišje in 17 lcd monitor brez praske ali mrtvih točk, zadevo sem prodajal za bogih 80 evrov. Po nekaj klicih ko so me hotl prepričat da vse skup ni vredno več kot 50 evrov, sem za hec spremenil oglas in za računalnik brez monitorja zahteval 40 evrov, spet sem mel en kup klicev v stilu kolk je zadnja cena :)

Pol sem lepo umaknil oglas in vse komplet podaril sosedovemu mulcu.

Premalo Rama, premajhen disk...napisal bi da je Dual Core, če je slučajno podpiral HT ta prikaže dva jedra v kontrol panelu!

Prodajni program opuščen...bi rekli eni.:))

V letu in pol sem prodal okoli 25 sistemov...zaslužil okoli 60€ na sistem.

Pač naročiš rabljeno robo, kar je pa nizka cena pa novo, pride stranka na dom in prodajaš kot vroče piškotke.

Eh,plačaš poštnino,ne videš kaj ti dejansko da notr v škatlo,kupiš neki pokvarjenega.. :)

kiFni ::

Men ful pomen, da prodajalec napiše od kod je. Ne mislim se vozit po nekaj kar je vredno 20€, eno uro daleč. Grem rajš po novo za 30€, v bližnjo trgovino. Razen če je tok redka stvar in nujno rabim.

#000000 ::

Ma če ga neb glih za renderFarmo ponucu je blo pomojem čist dost vsega, mislm za srfat, office, mail, kak film. Bolj gre za to da bi tisti ki kupuje dejansko rad dobil zadevo napol zastonj ter jo prodal prvemu šiptarju ki mu pride naproti za 100 evrov.

Sem dobil samo malo slabe diske, ki skrivajo bad sektorje in je še vedno dober disk, sem pa dobil eno Radeon 2600XT se je pregrevala in ven metala sistem sem jo dobil za 20€ gor naložil od PRO bios in so problemi izginili ostalo BP...

Malo se je pač treba znajditi...

Ma če ga neb glih za renderFarmo ponucu je blo pomojem čist dost vsega, mislm za srfat, office, mail, kak film. Bolj gre za to da bi tisti ki kupuje dejansko rad dobil zadevo napol zastonj ter jo prodal prvemu šiptarju ki mu pride naproti za 100 evrov.

Jebat ga,vrednosti nima več. Zadnjič sem kupu enega komplet semprona 2800+monitor(120g diska,1g rama,gf7600gt...) še kar soliden(super) sistem za 50e za malega bratranca,da bo mame raztural gor :)

Bolha ni slovenki Ebay tam res prodajajo cegle v original šktli se najeto eni debili in kupijo po 1000$ po pošti od neznanca.

Bolha ni slovenki Ebay tam res prodajajo cegle v original šktli se najeto eni debili in kupijo po 1000$ po pošti od neznanca.

Kolega se je enkrat zjebal,kupu je par let nazaj p4 plato+procesor za cca 40ksit(k je še p4 bil aktualn) in sta proc in plata oba bila v okvari.
Tak da ni vse tako lepo k ti praviš. Jaz osebno rabljenih delov brez preizkusa nikol neb kupu. Zej pa če upoštevamo prevoz itn,vprašanje kolk se kaj splača. najboljše kupit komplet kišto.

najboljše kupit komplet kišto.

Ja sej če jo pa prodajaš pa potem zaslužil, vsako delo zahteva določen trud za uspeh.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj storiti s starejšim avtom?

Oddelek: Na cesti
355652 (4000) matobeli
»

Cene na slo-techu.com in Bolhi.com (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7716140 (12219) ciki57
»

Nesposobnost trgovanja pri malih oglasih (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25555132 (45721) kuglvinkl
»

Kdo kupuje rabljene računalnike?

Oddelek: Loža
2911008 (8851) Invictus

Več podobnih tem