Forum » Pomoč in nasveti » Pehitra grafika!
Pehitra grafika!
mnlh ::
Redkokdaj zaženem kakšno igro in bi zato rad downclockal grafično na minimum.
Grafična je Gigabyte Geforce 7800GT.
Z Gigabytove strani sem pobral V-Tuner3, ampak mi napiše, da te grafične ne podpira.
Kako lahko znižam obrate grafični???
Driverji so z Nvidia spletne strani, zadnja verzija 182.50 za 32-bit XP. Originalnih CD-jev nimam.
LP
Grafična je Gigabyte Geforce 7800GT.
Z Gigabytove strani sem pobral V-Tuner3, ampak mi napiše, da te grafične ne podpira.
Kako lahko znižam obrate grafični???
Driverji so z Nvidia spletne strani, zadnja verzija 182.50 za 32-bit XP. Originalnih CD-jev nimam.
LP
mtosev ::
saj nvidia tak ko ni obremenjena sama zniza frekvence.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Ta grafika ima dokaj visoke "obrate". Nima smisla, da mi laufa hitr, ko rabm samo 2D. Vsak nepotreben wat se mi zdaj pretvarja v toploto...
Res je, da mi zniža frekvenco ventilatorja. To je pa vse, kar vem, ker mi v-tuner3 ne dela in ne morem nikjer odčitat hitrosti gpu oz jih znižat ali povišat.
Bom probal poiskat ta rivatuner.
Ima mogoče kdo tako kartico?
Kako vi spreminjate frekvence?
Res je, da mi zniža frekvenco ventilatorja. To je pa vse, kar vem, ker mi v-tuner3 ne dela in ne morem nikjer odčitat hitrosti gpu oz jih znižat ali povišat.
Bom probal poiskat ta rivatuner.
Ima mogoče kdo tako kartico?
Kako vi spreminjate frekvence?
ModriN96 ::
najbolš bo da greš na guru3d, rubrika downloads
in maš na desni strani raspredelnice rivatuner 2.24 ;)
in maš na desni strani raspredelnice rivatuner 2.24 ;)
kixs ::
Tvoja graficna ima dva nacina dela. 2D, ko ne uporabljas iger in takrat ima znizano frekvenco delovanja - manjsa poraba, manj gretja. Ko zazenes igro, se avtomaticno aktivira v 3D nacin dela in takrat povisa frekvenco.
Uporabi RivaTuner in malo poglej "default" nastavitve. Z njim lahko tudi spremenis hitrost ventilatorju.
Lahko uporabis tudi "Profile" - Link
Ce te moti glasnost ventilatorja in ne potrebujes "tako mocne" graficne, jo menjaj za kaksno brez ventilatorja - pasivno hlajenje (dobis tako poceni kot drazje bolj zmogljive katrice).
LP
Uporabi RivaTuner in malo poglej "default" nastavitve. Z njim lahko tudi spremenis hitrost ventilatorju.
Lahko uporabis tudi "Profile" - Link
Ce te moti glasnost ventilatorja in ne potrebujes "tako mocne" graficne, jo menjaj za kaksno brez ventilatorja - pasivno hlajenje (dobis tako poceni kot drazje bolj zmogljive katrice).
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
Highlag ::
Zdej jest ne vem če vi tule en drugega zastopite.
On bi rad znižal obrate ventilatorja, vi pa govorite o frekvenci delovanja. Eno z drugim nima veze.
Vsaj kar se tiče nastavljanja. Če spustiš frekvenco delovanja gpu-ja se bo res manj grel, vendar če grafična nima regulacije obratov ventilatorja ne boste naredili nič. Ventilator bo še vedno tulil...
On bi rad znižal obrate ventilatorja, vi pa govorite o frekvenci delovanja. Eno z drugim nima veze.
Vsaj kar se tiče nastavljanja. Če spustiš frekvenco delovanja gpu-ja se bo res manj grel, vendar če grafična nima regulacije obratov ventilatorja ne boste naredili nič. Ventilator bo še vedno tulil...
Never trust a computer you can't throw out a window
dba ::
Js imam enako vprašanje (kako znižat ferkvenco procesorju in upošasnit ventilator), vendar za grafično ATI 4870... V Catalistu imaš sicer neke funkcije za to nastalvljat (Overdrive), ampak je vse "sivo", tako da se ne da nič spreminjat... Kako lahko omogočim to nastavljanje? Oz. ali je bolje vzeti kak drug program?
lp
EDIT: za začetek je pomagalo,da sem pritisnil ikonco z "ključavnico" Vseeno me še zanima če priporačate kak drug program... ;)
lp
lp
EDIT: za začetek je pomagalo,da sem pritisnil ikonco z "ključavnico" Vseeno me še zanima če priporačate kak drug program... ;)
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dba ()
Grafična ima avto nastavljanje ventilatorja, s tem programom lahko določiš tudi ročno.
Ampak se mi zdi, da je hitrost ventilatorja nastavljen glede na obremenjenost grafike in ne na temperaturo.
Bom mogu mal preštudirat tale rivatuner.
Ampak se mi zdi, da je hitrost ventilatorja nastavljen glede na obremenjenost grafike in ne na temperaturo.
Bom mogu mal preštudirat tale rivatuner.
kixs ::
Highlag:
eno z drugim ima vsako vezo!
Znizat samo obrate, ob tem pa ne frekvence, je lahko problematicno, ker se graficna lahko kljub samo 2D uporabi pregreva. Zato vzames RivaTuner in zmanjsas oboje - ce gre.
Sicer pa zamenjas graficno.
Novejse graficne (2005+) imajo avtomaticne obrate glede in samo na temperaturo GPU-ja. Nekateri proizvajalci lahko tudi to omejijo ali izklopijo, da se ne da nastavljat.
eno z drugim ima vsako vezo!
Znizat samo obrate, ob tem pa ne frekvence, je lahko problematicno, ker se graficna lahko kljub samo 2D uporabi pregreva. Zato vzames RivaTuner in zmanjsas oboje - ce gre.
Sicer pa zamenjas graficno.
Novejse graficne (2005+) imajo avtomaticne obrate glede in samo na temperaturo GPU-ja. Nekateri proizvajalci lahko tudi to omejijo ali izklopijo, da se ne da nastavljat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | temperatura grafične karticeOddelek: Pomoč in nasveti | 3671 (2640) | DeeCoy |
» | tihi ventilatorjiOddelek: Pomoč in nasveti | 2137 (2034) | kixs |
» | [Nvidia Fan Speed - How-to] Do želene temperature z RivaTunerOddelek: Zvok in slika | 2862 (2618) | Jst |
» | Temperature vaših 8800 GTS grafičnih karticOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2524 (1766) | kixs |
» | 8800gts navijanje (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 7070 (4001) | PINki |