» »

Palm Pre prihaja junija

Palm Pre prihaja junija

Ars Technica - Poročali smo že, da se je Palm odločil v večna lovišča poslati svoj PalmOS, na njegovo mesto pa je posadil webOS, ki bo gnal nove telefon iz serije Pre. Prvega so napovedali za 6. junij, vsaj kar se ZDA tiče. Cena bo primerljiva s konkurenčnima iPhonom in Blackberry Stormom, in sicer bo znašala 199 dolarjev z dvoletno vezavo pri operaterju z ekskluzivo, ki je to pot Sprint. Nekoliko nenavadnejši bo 100-dolarski popust, ki si ga bodo s kuponi lahko zagotovili kupci.

Na letošnjem CES-u napovedani webOS je dvignil kar precej prahu; pričakovanja so velika. Mnogo zamisli naj bi si sposodil pri uporabniškem vmesniku iPhona, jedro je grajeno na Linuxu, za razvijalce pa bo na voljo Mojo SDK na osnovi JavaScripta. Ker je Palm izgubil dobršen del uporabnikov na račun konkurenčnih iPhona in Blackberryja, je to na nek način ena izmed zadnjih priložnosti, ki jih bodo dobili za vrnitev na sceno, še zlasti po upokojitvi PalmOS in propadu Folea.

10 komentarjev

skika ::

V bistvu bo cena na mestu 299$, ko pa pošlješ rebate pa ti bodo vrnili 100$ nazaj.

ahac ::

V ZDA je to dokaj razširjeno. Npr. Circuit City je imel skoraj vse cene v reklamah "after rebate".
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

coma2black ::

kako pa kaj kaže pri nas? je sploh kaka možnost da se bo prodajal?!
--=- [ Dex ] -=--

samsung113 ::

Pred koncem lete teško verjamem. To bo mogel bit kar dober telefon glede na operacijski sistem.

tomzl-vg ::

Pozdravljeni !

Naj vam povem veselo novico iz zanesljivega vira (moj kolega je prijatelj z direktorjem prodaje), da je uradni zastopnik in serviser za PALM Slovenijo podjetje APCOMM iz Ljubljane (hkrati pa pokrivajo baje celo bivšo Jugo in Kavaz-ex Rusija, skupaj zastopstvo za 9 držav). To so postali s 15.5.09 in za PRE že imajo novice, da naj bi testnega že dobili sredi julija, prodaja naj bi pa stekla preko Mobitela in Simobila v začetku jeseni (sep.-okt.). Koliko bo pri nas cena se še ne vem, vendar pa bodo v juniju že pričeli s prodajo že prodajnih modelov: Centro, Treo 500 in TreoPro.

Ta teden pa so poleg PALM-a postali tudi uradni zastopnik in serviser za TOSHIBA Mobile (enako tudi za vseh ostalih 9 držav). Novica, o kateri sem bil tudi sam presenečen je, da bodo s 1.6.09 začeli prodajati že aktualne modele: TS 605, G450, G710, G810 in G910. V začetku junija pa dobijo (preverjeno) že prve modele težko pričakovano "udarnega" modela TG01 !
Enako bodo kot pri PALMu šli v akcijo preko obeh največjih SLO operaterjev. Kakšne bodo cene, se ne ve, vendar s 1.6.09 bomo izvedeli vse.

Ko izvem več, vas sproti obveščam! Tud jaz komaj čakam, vendar ne vem ali se bom odločil za PRE ali za TG01? Bomo videli. ;) Skratka hudo na sceni, končno odlični in konkurenčni telefoni !

Lp.

BaRtMaN ::

Lepo slišat glede Pre-ja, ampak še vedno upam na Androidaaaa!

filip007 ::

Samo palm ima Multi-touch and več-opravilnost (več odprtih stvari), ima pa še flash kamero, tipkovnico in brez-žični polnilec (magnet)...

Android bo preveč surov sistem.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

BaRtMaN ::

Kje je zdaj Pre? :|

Piksi79 ::

Ma kakšn Apcomm nategovalci eni... njim če daš dnar te sam nategnejo robe pa od nikjer.

fant0m88 ::

Uporabnik tomzl-vg je lastnik oz. direktor podjetja Apcomm d.o.o. Tomaž Beravs in si tukaj lepo dela brezplačno reklamo...
Sam imam s tem podjetjem izjemno slabe izkušnje (in vem, da nisem edini). V izogib bodočim zapletom vam svetujem, da se ga izogibate v velikem loku!


Ps:
Ima pa g. Beravs registrirano še 1 firmo: MOBILIS ZASTOPSTVO d.o.o.
Očitno še ne misli nehati nategovati kupcev...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HP kupil Palm

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
3011461 (10512) jlpktnst
»

Pametni mobilniki - kateri OS?

Oddelek: Mobilne tehnologije
233219 (2325) Gregor P
»

Symbian in Windows Mobile nazadujeta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
628748 (7657) damirj79
»

Palm OS je mrtev, naj živita webOS in Pre

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
164975 (2863) tomzl-vg

Več podobnih tem