» »

Mreža v XP

Mreža v XP

Paramedic ::

Sestavu sm mrežo, oz. sem se priključu na drugo večje omrežje s svojim compom. Ampak čeprav je vse prav vpisano, mi povezava ne deluje, ko pingam javi Request timed out. Lučka v mrežni sveti (je na ISA 10Mb combo SMC-jeva, stara). Vnest sm mogu IP, gateway, subnet mask in DNS, vse je prav, pa vseeno ne pride signal skozi. Nekje med nastavitvami se vidi signal strenght, tam sploh nič ne piše, itd. Pa guest account mam vklopljen, če je kej s tem.
Torej, kaj bi še lahko bilo narobe?
Če je možno, da je omrežna kartica kriva (gonilnik je MS Loopback Adapter), katero naj potem novo kupim? Hvala za odgovore. :)
End transmission.

Paramedic ::

Pa še to: a je maska podomrežja lahko 255.255.252.0 ? Sem probu tud obično varianto, pa tut ne pomaga. :'(

ToniT ::

Sicer ne vem, ali je to resno vprašanje, ampak vseeno.

MS loopback adapter je virtualni gonilnik za mrežo in je namenjen testiranju. Na tak način ne boš vzpostavil povezave z nikomer, razen sam s sabo.
Namesti pravi gonilnik od kartice.

Glede subnet mask pa tako:
Če imate omrežje nastavljeno s subnet 255.255.252.0 (kar ne verjamem), potem je to v redu, čeprav ne vem, zakaj bi raširili prostor za node za 2 bita in si grenili življenje.



viper ::

kaj pa workgroup/domain ime?

ali imas pravo?
I've got spinning wheels, baby! Heck let's do this!

Paramedic ::

ToniT: hvala za objasnitev. Ja to JE resno vprašanje. Torej je problem zdej dobit PRAVI gonilnik za mojo mrežno.
Pa, ali bi mi delala mreža, vsaj ping serverja, če imam subnet mask napačen?
Workgroup je pravi, domene pol ni.
End transmission.

ToniT ::

Ping bi moral delati!

Paramedic ::

No, driver sm najdu tle (8216C), ampak so samo do NT4.0, mi pa pr inštalaciji napiše, da .inf ni vseboval kar je bilo pričakovano. Kako zdej dobit driver, al se torej ne da s tem nič?
Če kupim drugo, kaka naj bo, a so combo v redu in so tudi 100Mb lahko? Npr. v Mlacomu majo za 2800 dve vrsti kartic, katero bi blo bolje?
End transmission.

Paramedic ::

No, namesto da bi čakal, sm jo šel kr kupit, pa me zanima, če sm v redu tole vzel: ETH 10/100 UTP za 2400 sit (pr MegasHit). Ker bi kdaj mogoče prišel v poštev tut coax kabel, ampak zdej ne bo možno :\. Bom še pol se oglasu, da vidmo če je blo samo to krivo:D

Paramedic ::

No, naletel sem na drugi del težave: povezava mi dela, ampak ne morem browsati po netu, pa tudi nekatere druge stvari mi ne delajo na netu, dela pa npr. Kazaa, tam lahko dljam, pa v messengerja se normalno prijavi. Kaj je torej narobe?
Pa še to: povprečen ping slo-techa mam 521. A je to dober?

Zgodovina sprememb…

ToniT ::

Če ne moreš browsati po netu, nimaš dobro nastavljenih DNS-jev. Najprej uredi to in se bo verjetno tudi ostalo porihtalo.

Paramedic ::

A je res DNS kriv, če pa recimo ko pingam slo-tech.com, mi napiše njegov IP v oklepaju, ampak rezultat je pa tisto, ko je pol 100% loss. Jao!

Tomi ::

DNS je načeloma za druge zadeve, poglej, če imaš v redu gateway.
metrodusa.blogspot.com

Paramedic ::

Gateway ima prve 3 dele ip-ja enako kot moj ip, le zadnja cifra je pr gatewayu 1, pr men pa 80. Ko pingam na gateway, deluje. Pravzaprav vse dela na pol. Dela messenger, outlook express, kazaa, e-donkey se itak baje tko dolgo povezuje, no men se sploh ni; ne deluje pa npr. browsanje, pingat ne morem zunanjih serverjev - med drugim S-T. Če je gateway kriv, zakaj pa pol mam delni dostop? Al je to normalno, čeprav je gateway napačen?
Maska je pa sigurno prava, če dam kej drugega, ne dela npr. messenger.

ToniT ::

A maš mogoče kak proxy?

Paramedic ::

Ta človk, ko mi je nastavu to, ni proxyja niti pogledu, tak da ga verjetno ni. Kako bi se pa dalo sprobat, če ga je treba nastavit? Ker kot sem reku, messenger se prijavi, čeprav drugače rabi proxy za to.

Paramedic ::

OK, zdej sm zrihtu skor vse. Treba je blo na črno se preklopit v drugo domeno; vpisat sm mogu domeno pri DNS nastavitvah; pogledat nastavitve proxy pr drugmu rač. v mreži (prej nism mogu, ko so daleč, js pa morm tu bit). Gateway, ip, dns (ip) so bli ok.
Mi še lahko poveste, kako vedet vrste proxy strežnika, ker je treba v nekaterih programih vpisat to, v explorerja pa ne, pa zato ne vem...

Paramedic ::

Pravzaprav marsikaj ne deluje kot bi moralo. Ne morem pinagat serverjev, ne morem quake prek neta igrat, se sploh ne poveže na server, ki ga vpišem, pa tudi najde jih ne tam, ko so izpisani, iMesh se registrira celo večnost, tak da ga sploh ne morem uporabljat, eDonkey ne najde serverjev, bah! Se mi mudi, ker tega luksuza ne bom mel dolgo (>200kB DLja ;) ), tak da morm izkoristit čimbolj. Zato hvala vnaprej 0:)
Adendum: iMeshu sm mogu proxy izklopit.
End transmission.

Zgodovina sprememb…

Paramedic ::

Hm, v eDonkey sm tut ugasnu proxy, pol je pa po sto letih pršel gor.
Zdej pa ne dela quake multiplayer na netu, pa me zanima, eč je sploh možno, da bi delal, tko da z moje strani kej lahko naredim?
Serverjev sploh ne najde, pa tut če ga vpišem, ne more najt.

Paramedic ::

Torej živ krst na slo-techu ne zna nerest, da se da quakea igrat ne netu preko proxyja ;( . Al pa tko da js server naredim, pa se drugi joinajo? Zakaj se ne bi dalo, če pa vse drugo dela?
Pa zakaj recimo ne dela ping strežnika v internetu?

ABX ::

Kaj maš ti kak monolog?
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Paramedic ::

Dobro, spet je minilo neki časa, zato bom spet težil!
Nimam monologa, ker je med vsakim postom blo kak dan premora...
Če niste opazili, imam še vedno vprašanje, ali se da igrati q3a na netu, če mam proxy in vse ostalo gor našteto. Naj omenim, da vse ostalo dela (vsaj od teh stvari, ki sem jih dosedaj uporabljal...) - zakaj torej ne morem prit na q3a strežnik?
Hvala za morebitno pomoč...:\

ToniT ::

Mogoče zato, ker so porti, na katerih dela Q3 zaprti!>:D

Paramedic ::

A to si mislu kot požarni zid? Kaj pa porti za ostale programe, npr. win messenger, a to je potem slučajno odprto? A je lahko še kaj drugega, tko da bi js lahko kej naredu?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitve

Oddelek: Omrežja in internet
475845 (2828) OmegaBlue
»

ne morem na modem iskratel

Oddelek: Pomoč in nasveti
215282 (4443) imallears
»

Kako nastaviti LAN?

Oddelek: Omrežja in internet
3311334 (7004) Tomi
»

router+adsl

Oddelek: Pomoč in nasveti
222167 (1941) TribesMan
»

Povezava dveh mašin!W2k

Oddelek: Pomoč in nasveti
161990 (1802) ~Panter~

Več podobnih tem