Forum » Loža » Merwertštojer Austria, a gdo ve ?
Merwertštojer Austria, a gdo ve ?
Vanich ::
A gdo mogoče ve, če Avstrijski cariniki (sploh pa na mejnem prehodu Korensko Sedlo in pa Ljubelj) prijavljajo osebe, ki so uveljavljale merwertštojer - slovenski carini ?
Oziroma, če sem lahko bolj jasen: a te avstrijski cariniki zašpecajo slovenskim, da imaš robo v avtu, za katero si uveljavljal mervertštojer ? Baje, da se to na italijanski meji dogaja non-stop ? A klele nobeden ne šverca, al kaj ? Sami pošteni državljani, ni kej. Iz nas pa še bo nekej....
Oziroma, če sem lahko bolj jasen: a te avstrijski cariniki zašpecajo slovenskim, da imaš robo v avtu, za katero si uveljavljal mervertštojer ? Baje, da se to na italijanski meji dogaja non-stop ? A klele nobeden ne šverca, al kaj ? Sami pošteni državljani, ni kej. Iz nas pa še bo nekej....
- spremenil: Vanich ()
Tody ::
Kolikor sem jest slišal je takole :
Avstriski cariniki ne špecajo ker gre stvar prehitro mogoče če si se mu fuuuuuul zameru da ampak drugač v IT špecajo trgovci in ne cariniki. Če pa ti reče da si potrdu merverštojer potem pa reč da si bil na počitnicah in si kupil hrano za na počitnicah sam če ti reče kje maš račun Druga stvar je da si res kupu hrano in mu pokažeš račun Mislim da 100 € lahko brez carine prešvercaš
Avstriski cariniki ne špecajo ker gre stvar prehitro mogoče če si se mu fuuuuuul zameru da ampak drugač v IT špecajo trgovci in ne cariniki. Če pa ti reče da si potrdu merverštojer potem pa reč da si bil na počitnicah in si kupil hrano za na počitnicah sam če ti reče kje maš račun Druga stvar je da si res kupu hrano in mu pokažeš račun Mislim da 100 € lahko brez carine prešvercaš
PaJo ::
Kak je z zadevo na Sedlu in Ljubelju ne vem, ker jaz hodim preko na Sentilju. Tu pa zagotovo vem da austrici nix ne sporocajo nasim o kaksni potrditvi steuerja, v glavnem, smo ze kar nekaj robe prepelali preko pa ni bilo nikoli se blomov, upam da jih v naprej tudi nebo
Je pa res dobro da polek nabavis se nekaj cot ali pa kaj specerije, da mas kaj pokazat, ko te vprsajo za racun, ali pa se boljse je pelat zraven en avto zenske druzbe pa obicajno nix kaj dosti ne gledajo, pac bil si po nakupih, pa mogoce si carinik misli, kak si si bogi da celo goro zensk zraven vozis
Je pa res dobro da polek nabavis se nekaj cot ali pa kaj specerije, da mas kaj pokazat, ko te vprsajo za racun, ali pa se boljse je pelat zraven en avto zenske druzbe pa obicajno nix kaj dosti ne gledajo, pac bil si po nakupih, pa mogoce si carinik misli, kak si si bogi da celo goro zensk zraven vozis
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
jRk0 ::
Na Sentilju res ne specajo. V bistvu pa so tam dostikrat prijazni, pa moj foter lepo rece, da smo to pa to kupli pa nas spustijo kar brez carine...al pa reces, da si za darilo dobo od strica, ki zivi v avstriji, ker si mel rojstni dan:D...al pa tako kot Pajo pravi:)
You fuck up once, you loose two teeth.
Kaiser ::
No, mene so na Ljubelju dobili. In zdi se mi da je vedel. Kupil sem fotoaparat. Ko sem mu odprl prtljaznik se je takoj zapicil v dve skatli v katerih sta bila dva ventilatorja in vprasal koliko kostata, potem je prevohal se predal na sovoznikovi strani in torbico, ki je bila na zadnjem zicu (v njej pa fotoaparat). Naprej pa
"Very funny, Scotty. Now beam down my clothes!"
Zeberdee ::
Tody: don't worry. Mi smo na skijanju kupil bord, smuče, eno fino obleko za mat, rtv in radio stolp. Skupaj 1000 evrov. Pač plačeval smo s kartico in potem so nam na meji fest zatežil. Na Slovenski meji ni blo težav. ps: za ljubelj pravim
Kaiser ::
Najprej sem se hotel naredit trapastega, potem je carinik nekaj glumil ali naj mi da kazen za carinski prekrsek, no potem se me je le delno usmilil in mi zaracunal "samo" carino+DDV. Barabe!
"Very funny, Scotty. Now beam down my clothes!"
Ziga Dolhar ::
hihih. Moja dobrota.
Ko sem bil mali mali (mala šola), je mami imela videoteko, torej smo iz Avstrije prek Ljubelja švercal prazne video kasete. Seveda smo se zmerej ustavl v Avstriji ene par km pred mejo ter "robo" poskril... Jst sem pač točno vedu, kje je kaj. In tako greva z mami čez slovensko mejo, pa carinik reče, nej parkirava. Mami izstopi, nato pa notr v avto pogleda ena grdoba (iii, carinik). Neki odpira predale, jst pa kot priden sinček začnemmm...
"Tukejle je ena kaseta, dve sta tle, v torbici, pol so pa še pod stolom......"
Še zdej se živo spomnim, kaj je bla edina stvar, ki jo je takrat reku moji mami: "Vanja, drugič crveno plačati!".
... Jst pa ves ponosen na svojo asistenco ...
Ko sem bil mali mali (mala šola), je mami imela videoteko, torej smo iz Avstrije prek Ljubelja švercal prazne video kasete. Seveda smo se zmerej ustavl v Avstriji ene par km pred mejo ter "robo" poskril... Jst sem pač točno vedu, kje je kaj. In tako greva z mami čez slovensko mejo, pa carinik reče, nej parkirava. Mami izstopi, nato pa notr v avto pogleda ena grdoba (iii, carinik). Neki odpira predale, jst pa kot priden sinček začnemmm...
"Tukejle je ena kaseta, dve sta tle, v torbici, pol so pa še pod stolom......"
Še zdej se živo spomnim, kaj je bla edina stvar, ki jo je takrat reku moji mami: "Vanja, drugič crveno plačati!".
... Jst pa ves ponosen na svojo asistenco ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | CarinaOddelek: Kaj kupiti | 828 (720) | Eru |
» | Švercanje čez mejo?Oddelek: Loža | 2872 (2575) | ali3n |
⊘ | Prenosnik - AvstrijaOddelek: Kaj kupiti | 4620 (1872) | flipflop |
» | Online nakup iz Nemčije, prevzem na Avstrijski pošti (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6721 (5739) | VASkO |
» | comp shopping v AvstrijiOddelek: Loža | 1291 (1064) | dexter |