» »

comp shopping v Avstriji

comp shopping v Avstriji

dexter ::

Hello!
Zamenjal bi kisto,pa sem slisal da so komponenete v Avstriji dost cenejse?

Mogoce je ze kdo kupoval (ce lahko izkusnje???)?

Ce kdo pozna kake trgovine,ki so blizu Gorenjskem koncu (Ljubelj...)?

Kako je na carini?

Ce se zbasemo 4 v avto,koliko lahko nesem cez brez carine (odgovor ala vsak XXX ats)?Ce ne presezem zneska lahko dobim mws ali ni pametno uveljavljat?Kje dobis denar nazaj,na meji???

Hvala za vsak info!

Kaboom ::

jaz sem si celi računalnik kupiv v Grazu (trgovini Birg). če ste štirje iz istega gospodinjstva (priimki + naslov) potem lahko vse skupaj kar prepeljete preko meje do 4.000 ATS, nobena stvar pa ne sme presegat 1.000 ATS in tudi pokazat moreš ko dol pelješ. mwst moraš dobit poseben obrazec v trgovini kjer kupiš, na avstrijski meji ti ta obrazec štemplajo (ko pokažeš SVOJ potni list) v slovenskih mwst povračilnih pa dobiš to nazaj (-19%DDV) če pa švercaš je pa drugo... jaz sem v avstriji dobil računalnik po polovični ceni kot pa bi dobil tu na ptuju...

dexter ::

Sem mislu frende zbasat,ne familijo!:D
A ni meja 1500ats,pa ni vazen kaj kupis oz. koliko kosta (pac do 1500)?
Mogoce kje na www o teh carinah pa koliko lahko peljes?

matevzm ::

Meja za carino je 16.000 tolarjev. Ce imas obrazec za povrnitev davka postempljano na Avstrijski strani, potem je osnova za carino (oz za racunannje ali si pod 16k SIT) cena brez davka. Tako je bilo pred casom, da sem lahko pripeljal DVD za 1200 ATS. Sem postempljal za mwst, torej je osnova cena brez mwst, kar pomeni priblizno 1000 ATS, kar je manj kot 16k SIT. Tecaj imajo svoj in sami preracunajo,, a ko sem jaz spraseval ni bilo kaksnih vecjih odstopanj od menjalnic.
Vsakak oseba lahko pripelje do 16k SIT, meni se niso tezili, tudi ce je bilo specerije za 2k ATS. Ne sme pa biti en sam predmet cez 16k, potem ti ga zacarinijo.

Dami ::

Sn šou zadnjič z dvema frendoma v Graz pa smo skup za 15k šilingov opreme dol prnesli:D. Kr nismo vedl kulk lahk dol prnesemo smo pokazal račune za skupno 4k (ta vlke reči CDR, DVD, grafične smo poskrili) pa je tip (carinik) reku da je mal preveč pa nas naprej spustu.
Kak bi se šele nasmejal če bi prtlažnik odpru:D.
Pravim vam, švercajte na vlko. Sej ni problem, sam prjazn morš s carinikom bit pa obvezno pokazat račune (tiste ki jih lahk pokažeš), kr drgač ti gre VEDNO pogledat v kuferan.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

- SiroTka - ::

Zanima me kaj pol nardite, ce vam zadeva crkne v roku garancije. A pol spet svercate in se vozte v avstrijo na servis;)

Kaboom ::

mislim da bi te pri uveljavitvi garancije spustli čez mejo, saj se račun ne razlikuje od navadnega ampak bi rekel da si mel na servisu. carino si pa plačo pred pol leta, si pač pozabo dokazilo. ups
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Dami ::

Za zdaj še ni nič crknalo. Ko pa bo, bo pa verjetn tak k je Kaboom reko:D
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

matevzm ::

Mene so enkrat zafrkavali. Pecka, s placano carino, crknila. Napisem za zacasni izvoz. Pridem v Avstrijo. Brez besed zamenjajo. Pridem na mejo, carinik zacne teziti, da serijska ni ista (doooh). POtlej me je sicer spustil, priokus (in vtis, da gre lahko naslednjic lahko kaj bolj narobe) pa je ostal.
Bojda bi moral uradno v takem primeru narediti izvoz preko spediterja, ti imajo edini pravico poceti take stvari (garancija etc.). Neumno v glavnem.

Dami ::

Sej so itak vsi tam na meji zabiti. Država bi pa rada za vsako malenkost mal zravn zaslužla. Jst bom švercal dok bom živ (oz. dok ne bomo v EU ali kar bo prej :D).
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

dexter ::

A je mogoce kaka trgovina v Celovcu,ali blizu gorenjskemu koncu,da nam lih v Graz hodu? Ce lahko kak www naslov....bilo kej

*kdor ne reskira ne pro...*


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Za vse, ki imate namen naročiti blago v tujini

Oddelek: Kaj kupiti
453888 (2889) b0j3

Prenosnik - Avstrija

Oddelek: Kaj kupiti
274537 (1789) flipflop
»

Šverc komerc - Avstrija - Pomagaj-Pomagam!

Oddelek: Kaj kupiti
81349 (1087) Dami
»

Nakup iz Avsrtije?

Oddelek: Kaj kupiti
101311 (1013) Jux
»

Carina

Oddelek: Loža
151651 (1480) BlackHole

Več podobnih tem