» »

Problem z USB flash ključki

Problem z USB flash ključki

daljaz ::

Torej imam problem s ključki (in prenosnimi usb diski for that matter). Problem je v tem, da mi noče prepoznat več ključkov naenkrat, oz drugih "drive letterjev" od E:\

Primer (seveda pravilno delovanje vseh eksternih naprav ni vprašljivo):
V USB port vtaknem prenosni disk (WD 320GB) in moja ljuba Vista mu dodeli črko E:\, požene autoplay... vse lepo in prav. Nato pa uleti brat s svojim prenosnim diskom (prav tako WD) in hoče, da mu s svojega prenesem neke podatke. Vtaknem še tega in računalnik ga zazna, vendar ga ne prikaže pod my computer. Če fizično vtipkam v explorer F:\ (to črko mu rač. dodeli, kot je prav) deluje normalno, se da prenest podatke, lahko ga "varno odstranim",... pač deluje normalno, le ne pokaže ga v my computer. Tudi autoplay ne dela na drugih črkah.

Aja pa še to, ko ta drugi, bratov disk, iztaknem (in svojega tudi), in ponovno vtaknem LE bratovega, ostane drive letter na F:\ tako da ga vseeno noče prikazat. Po tem moram it na control panel->administrative tools->computer management in zamenjat drive letter nazaj na E:\. Po tem spet dela normalno.

Isto se dogaja z vsemi vrstami USB ključev in s po tremi ključi... Bi problem lahko bil v registru? Kako bi se to potem popravilo, brez da formatiram računalnik? Se da naložit kakšno orodje, program za pomoč? Ali je best bet servis, oz kakšen software support?

Hvala za odgovore!
Aljaž

Kdorkoli kakšen predlog, prosim ???
I'm desperate!

Jst ::

Si mogoče uporabil kakšen registry cleaner/optimizer ali kaj podobnega? Kakšen system tweaker? Ti programi so znani, da po uporabi delovanje OSa ni več predvidljivo, kakor v tvojem primeru.

google: usb disk does not get drive letter
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Pyr0Beast ::

Win OS je malce retardiran kar se tega tiče, sploh če imaš explorer odprt ko dodajaš pogone.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Ja, uporabljam TuneUp Utilities (registry cleanup). Zato sem sploh pomislil na problem z registrom. Hja, če se ne da popravit, bomo pač šeenkrat naložil winse.

Thanks guys.

Jst ::

Te tuning/tweaking/cleaners se jaz najraje izogibam. Kakšne tip&tricks v registriju raje delam posamično, s čimer se izognem ravno takšnim težavam. Če kakšna težava nastopi, tako vem kaj sem spremenil.

Tele utilities ti pa spremenijo en kup postavk in tudi če narediš backup registrija, je ponavadi tako, da problem opaziš šele čez nekaj dnevov, in to potem, ko si že kaj dodatno inštaliral in bi z registry ali system restore zgubil nove stvari.

Čeprav uporabljam system restore, se mi je že nekajkrat zgodilo, da ob pojavu kakšnega problema restore ni uspel ali pa da je restore point kar zginil. V Visti in XPjih.

Shit happens...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Požrešni Win7 na disku.

Oddelek: Pomoč in nasveti
101288 (898) Invictus
»