» »

Iščem delo

Iščem delo

1
2
»

Valvoline ::

Drugače pa, delo na gradbišču zna bit čist kul, če med tednom nič fizično ne migaš. Nekaterim najbrž bolj paše med vikendom se mal razmigat kot pa še naprej sedet za kompom in programirat še cel vikend. Vsaj meni ni nič težko it, delamo 3je al pa 4je in se zastopmo, za vsak se naučiš kej novga, spoznaš mimogrede kakšnega zanimivega človeka, mal se razmigaš in na koncu še neki pokasiraš. Moraš pa gledat pozitivno na to, če si že zjutri tečn ker si mogu ob šestih vstat, pa pol ker morš garat, pa pol popizdiš ker si se s kladivom po prstih, potem pač nisi za takšne reči. Če pa nimaš problemov s tem pa hej, zakaj nebi dvakrat na mesec šov malo okol pomagat? Zato ker maš narjen faks? :\

+1
Še posebej fajn za res zagretih programerjev ki svojo rit sploh ne premaknejo. Moj bratranc težak 120kg je tipični programer,šport je zanj abstraktna umetnost,nobene fizične aktivnosti :)

IceIceBaby ::

A na mojedelo.si in zaposlitev.net spremljaš oglase? Jaz opažam, da je zadnjih nekaj mesecev res manj oglasov kot prej, ampak vsake toliko se še vedno najde kaj pametnega tudi na IT področju. Sploh, če si pripravljen delati malo izven svoje specializacije.

Sicer pa...če te zanima delo s strankami in prodaja po terenu pošli PM :)

DimmniBurek ::

Ve kdo za kako kurirsko službo, kjer z bicikli razvažajo po Ljubljani? Bi me mogoče zanimalo...
There Is No Stronger Drug Than Reality

T0RN4D0 ::

Povprašaj na pošti. =)

Sicer pa IT kader je v državni upravi plačan slabo glede na plače drugje. Je pa res, da načeloma ne pijejo na vroče, in da imaš kljub 50% nižji plači precej ugodnosti, ki malo kompenzirajo plačo (izobraževanja, certifikati...) Ampak za plačo ti lahko povem iz zanesljivih virov, da sposobni in ambiciozni ljudje lahko kasirajo dvojno plačo izven državne uprave. Je pa res da če se ti ne da lih pretegnit boš v državni upravi laže prišel skozi. Zmagaš pa če si kak sekretarček, nečak od koga na višjih stopničkah in nimaš v službi za delat drugega kot razmišljat o napredovanju.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

cyber_killer ::

Torej delaj za tega privatnika čez vikende in zasluži okrog 140 evrov dodatnega denarja? Ker v gradbeništvu je delavnik nekje vsaj 10 ur dnevno ponavadi v sezoni. Se pravi 20 x 7 = 140 Evrov/vikend. 4 vikendi/mesec so tako dodatnih 560 evrov.

Problem rešen?


Ja nevem, če je problem rešen. Ubistvu bi pršu še v hujše probleme ob takem tempu. 40urni delavnik + 20urni med vikendom. Meni bi bil v pomoč že en vikend ali pa kakšno popoldansko občasno delo. Npr. 3x na teden popoldansko delo.

cyber_killer ::

A na mojedelo.si in zaposlitev.net spremljaš oglase? Jaz opažam, da je zadnjih nekaj mesecev res manj oglasov kot prej, ampak vsake toliko se še vedno najde kaj pametnega tudi na IT področju. Sploh, če si pripravljen delati malo izven svoje specializacije.

Sicer pa...če te zanima delo s strankami in prodaja po terenu pošli PM :)


Ja spremljam vsak dan. Pravilno opažaš. Res jih je za 50% manj ogalsov. Ja lahko mi ti pošlješ PM, pa poveš malo več o tem. Mene zanima za pošteno delo pošten denar.

SkIDiver ::

No tudi jaz iščem kako popoldansko in/ali sobotno dodatno delo.

Iščem pa praktično karkoli. Načeloma delam v IT-ju ampak bi se v tem primeru rad od računalnika odmaknil, če bi bilo le mogoče zato iščem nekaj bolj dinamičnega in fizikalnega, ra.
Kaj znam. Znam delat z gradbeno mehanizacijo (ampak tega se ne bi šel, ker zakon pri tem ni hec jaz pa nimam ravno strojniškega izpita ali NPK-ja), imam izpit C kategorije, znam polagat naraven kamen (umetnega še nisem polagal), nekaj znanja imam tudi iz gradbeništva, imam znanje iz avtomehanike ....
Skratka paleta znanja ni ravno mala pa tudi kaj novega se ne branim.

Seveda iščem na črno, če je sila pa lahko tudi prek s.p. (izdam "kvazi" račun).

AmokRun ::

Ni to, ni ono...
Kaj če bi raje povedal kaj je? :D

Okapi ::

Nateg, ka pa drugega;((

O.

Tody ::

Sam še dva sabo pripelješ :) Taki ki ne povedo zakaj se gre so itak nateguni.

Tarzan ::

Z njimi pa sodelujejo vsi, od dojenčkov do senilnih starcev, ampak nikjer nobenega imena. V rit si lahko vtakne tako ponudbo, kdorkoli.

BALAST ::

V 1. FAZI PROFITIRATE - POCENITE VAŠ ŽIVLJENJSKI STROŠEK

V 2. FAZI LAHKO DOBRO ZASLUŽITE


1.Faza - izgubite notranji organ in ga ni potrebno vzdrževat.
2.Faza - če bo slučajno kdo pripravljen plačat kaj več, kot je dejanska vrednost (minus operacija, ter marketing se ve).

:))

Bananovec ::

T0RN4D0 je izjavil:

Eh malo fizičnega dela čez vikend že ne škodi, 100 ali 200€ tu pa tam pa še toliko manj :)

To je približno polovica mesečne plače gradbinca.

T0RN4D0 ::

Morda šiptarjev ki jih izkoriščajo. Na drugi strani imaš pa razne inštalaterje, so tudi bolj in manj gradbinci (ne delajo nič takšnega, kar se ne bi mogel en zdrav človek naučit v enem tednu) te opalijo za 50EUR na uro...

Ne vem no, jst še vedno občasno delam na strehah in dobim za cel dan cca 90EUR. (dobrih 6EUR/h). S tem da se 14 ur/dan dela tolk da me križ obvezno še boli par dni potem. Medtem ko se na tipičnem gradbišču dela tako da se čim manj nardi, če ni šefov zraven, se tu dela na tem da je stvar v dveh, treh dnevih zaključena.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

nodrim ::

ja, in 6 EUR/h za tako delo se ti zdi sprejemljivo?

Isotropic ::

cyber rentacoder in podobne strani, pa bodi admin kaksni cezluzni firmi...

T0RN4D0 ::

Meni? Seveda. Tri vikende delaš in dobiš enega solidnega minimalca, s tem da ti še vse delovne dni ostanejo frej. Odgovornosti nobene resne, kakšnega posebnega znanja tudi ne. Poleg tega v regiji, kjer preko študenta ali kaj podobnega ne dobiš dela sploh. Ali pa za polovico tega. Poleg tega si cel vikend sit in pa še zapravljat nimaš časa. :D


Samo ne sme te biti sram delat. Se mi zdi da ima danes veliko ljudi mindset da oni pa že nebojo nič težkega delali. Neka kariera to seveda ni, ampak kot dopolnilo pri 20tih grem pa čisto z veseljem delat :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ponudba in povpraševanje med delavci in delodajalci in prezivetje s 650 evri na mesec (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14223773 (22366) IceIceBaby
»

Internetna stran VS letna karta za fitnes. (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8013337 (10495) Jeronimo
»

kako do denarja :) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10020826 (17017) dukenukem
»

Dodaten zasluzek

Oddelek: Loža
378134 (218) Tody
»

Šolanje za sistemskega administratorja

Oddelek: Šola
176274 (5697) Infinity

Več podobnih tem