» »

Internetna stran VS letna karta za fitnes.

Internetna stran VS letna karta za fitnes.

1
2
»

Tody ::

HardPhuck seveda lahko greš, samo se more trgovka strinjat s tem. Kle te noben ne sili da moreš naresti človeku stran. Nekateri ste že pozabili da smo se razvili iz ljudstva, ki je uporabljal predvsem blagovno menjavo. Če ti pač menjava ni všeč si prihrani naslednjih 10 sec in preskoči ta thred.

Vice ::

Jeronimo je izjavil:

Ah vice. Plačilo internetne strani je direktni strošek in ti zmanjša dobiček. Pri kompenzaciji gre za strošek uporabe fitnes naprav ter tople vode in je težko merljiv. In še novo osebo dobiš v objekt.

Kaj meniš? Plačilo ali kompenzacija?


Tipična napaka in mišljenje. Zakaj potem greš sploh delat stran, zato ker si v vaški gostilni slišal da je to cool? Odpri facebook profil in boš imel več od tega brez stroška. Prav tako boš viden na spletu, če že misliš da moraš biti na "www".

Če rabiš iz nuje imeti nekaj na spletu potem rabiš samo vizitko, ne pa vse tiste navlake, ki si jo omenjal zgoraj.

Če se greš image pa ti bo takšno "sranje", ki ga boš dobil za letno karto delal več škode kot koristi. Za image se nekaj investira z namenom, da ti nosi denar. Ne poznam nobene pravilno / dobro zastavljene strani, ki nebi vsaj povrnila investicije. Si se vprašal kako se boš šel marketing, kako boš gradil na imenu in prepoznavnosti, s čim boš vabil folk na fitnes, a misliš, da bo dosti za preživetje če bo par proteinskih lokalcev vedelo zate??

Verjetno tudi sam nisi namesto kviht dal štange in dva škafa peska na vsako stran in odpru fitnes. Ali pač?

Tody je izjavil:

HardPhuck seveda lahko greš, samo se more trgovka strinjat s tem. Kle te noben ne sili da moreš naresti človeku stran. Nekateri ste že pozabili da smo se razvili iz ljudstva, ki je uporabljal predvsem blagovno menjavo. Če ti pač menjava ni všeč si prihrani naslednjih 10 sec in preskoči ta thred.


Blagovna menjava?? Sej kaj pa je plačilo za opravljeno storitev? Ti daš od sebe nek produkt in dobiš v zameno par papirčkov...
Ni to tudi blagovna menjava?

Zakaj nekateri trolajo?? Če vzameš tako si oseba z dokaj ozkim "obzorjem", ker če iz tega "negativnega" nisi sposoben razbrati kaj je zate res dobro potem si pa res prvi kandidat za uspeh. Žal nekaterim potegne šele takrat ko jo dobijo s kladvom po glavi. In če mu potegne zakaj pa nebi potem tisti ki ga je po glavi mu naredil nekaj od česar ima lahko samo korist?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vice ()

Tody ::

Vice, da se razumemo, sem proti izdelavi strani za 200 eur. Sploh s kom ki se ti naserje pol na glavo. Ampak človek je prišel z konkretno idejo in konkretno ceno ven. Zdej ste vsi developerji skočil v zrak kot da je to edina spletna stran za narest, ko vas pa človek kej prosi da bi naredili in je zato pripravljen pošteno plačan ste pa vsi neki zelo zasedeni.

HardPhuck primerja izdelavo spletne strani z menjavo blaga oz storitve v trgovini, kar seveda ni res. Ti nisi primoran narediti to spletno stran, niti ti ta spletna stran ne bo uničevala trga, ker pač poštenih kompenzacij je zelo malo sploh na tem forumu. Pravtako ti ni treba nujno kupit v tisti trgovini lahko greš v naslednjo in tam vprašaš če ti to ponudijo ali pa naslednjo.

Da ideja ni slaba in da folk to masovno dela pa je to da obstajajo časovne banke http://www.google.com/search?sourceid=c... in seveda tudi so v tujini. Če jih bo človek uporablja ali ne pa je odvisno od njega. Torej avtor te teme lahko se prijavi gor in reče da bo eno leto inštruiral nekoga pri fitnesu v zameno za to da mu nekdo naredi spletno stran in lepota je ta da to niti nerabi biti ista oseba.

Vsakemu svoje pač.

Looooooka ::

Vsi tlele so neki pametni...a lahko prosim pejstate te vase izdelke za 1000-5000 EUR.Res bi rad videl kaj je za vas vredno take vsote.Ne se cudit ce boste delezni kritike.
No...kdo ma jajca?

Meizu ::

Looooooka je izjavil:

Vsi tlele so neki pametni...a lahko prosim pejstate te vase izdelke za 1000-5000 EUR.Res bi rad videl kaj je za vas vredno take vsote.Ne se cudit ce boste delezni kritike.
No...kdo ma jajca?


Dejansko bi tule to tudi mene zanimalo ja. +1

HardFu ::

http://www.optiss.si/ Tukaj mas nekaj mojih referenc, vse so bile vec kot jurja. (Nekatere imajo napake zaradi tega ker je vecina lastnikov zelela, da lahko sami urejajo in so jih pac uredili po svoje)
http://codeable.io

Lion29 ::

jaz sem tepec in delam (10+ h dnevno) ze od konca decembra na enem projektu, za katerega bom v celoti dobil nekaj manj kot 5k e :'(

bi rad pokazal ampak tak navzven ne boste vidli nic :)

sicer pa nisem rekel nic jaz.. le naj hardphuck ne trola :)
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

HardFu ::

Je razlika med trolanjem in konstruktivno debato, do sedaj nisem nikogar zalil ali prepriceval v svoj prav. Povem mnenje, argumentiram in podkrepim z referencami. Ko sem nazadnje preveril je to na forumu dovoljneno, ce se motim mi dajte roza profil.
http://codeable.io

Lion29 ::

mi je zlo zal, ampak tvoji posti nimajo niti "k" od konstruktivne debate. no to je sam moje mnenje... pa da ne bom se jaz tle trolla zakljucujem debato

lp
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Jeronimo ::

Res mi ni jasno, zakaj nekatere moti, da se zadeva kompenzira. Kako bi šele skočili v zrak, če bi mi kakšen web developer naredil stran zastonj??? Kako predrzno! To bi šele bilo šokantno in nepredstavljivo. Prosim da nihče ne prizna, da je kdaj naredil kakšno stran za kompenzacijo, kaj šele zastonj. Bi lahko kakšnega kap zaradi tega zadela. :)

Hvala vsem kateri ste se javili na ZS.

LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

HardFu ::

Jeronimo, saj se kompenzacijio kot nacinom placila ni nic narobe - ponavadi se zatakne pri ljudeh, saj pri koncu projekta narocnik in izvajalec redko prideta skupaj (oziroma odideta narazen v dobrih odnosih). Sem ze naredil stran za kompenzacijo (in tudi zastonj), od kompenzacije pa nisem imel nic. Pac moje izkusnje.
http://codeable.io

Okapi ::

Kot da bi bilo projektih, kjer je plačuje z denarjem, kaj bolje.

O.

KBoris ::

Recimo, tržna cena strani je 2000EUR, tržna cena karte pa 500EUR.
Fant je "brihtn", svojo storitev bi prodajal po tržni ceni, tujo pa plačal 4xmanj.
Pa še to, kaj mu bo stran na sedmi strani Googla, če nima časa narediti strani sam, jo bo optimiziral še toliko manj.

Tody ::

No no, za postavitev wordpressa in nekega templejta pa spet nesmete biti požrešni. Stran res ne bo top seller bo pa vsaj mel stran, ki je lahko izhodišče za vse ostalo. Ampak saj je bilo že vse povedano.

Jeronimo ::

HardPhuck - verjetno je to stalnica pri takšnih zadevah. Problem vidim v internetno in oblikovalsko neizobraženih naročnikih, kateri si ne morejo natančno predstavljati kaj si želijo in kakšne so možnosti. Oblikovalec naredi po svoji viziji, katera se z naročnikovo ne sklada. Ni fajn, je pa za razumeti. Če bi naročnik v nulo poznal vse parametre, bi moral biti poleg svojega poklica posvečen tudi v to smer - kar pa je bolj kot ne izjema kot pravilo.

Ali bi ti lahko "na pamet" naročil krojaču naj ti naredi obleko? Ravno takšno kot si jo želiš? Brez da te prej zmeri in podobno. :)
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

HardFu ::

Jeronimo: Seveda ne, jaz grem do krojaca, recem vzemi mere in mi naredi sodobno in atraktivno obleko. Vse ostalo prepuscam tebi, ker si strokovnjak na tem podrocju.

Tega zal ne morem reci za vecino svojih strank, saj mi skoraj narocajo kako naj delam in hocejo skos nadzirat pa pametovat. Na koncu pa so razocarane ker efekt ni taksen kot bi moral bit - kriv pa sem seveda jaz, ceprav ponavadi ves cas poudarjam kaj je narobe.
http://codeable.io

c3p0 ::

>> jaz sem tepec in delam (10+ h dnevno) ze od konca decembra na enem projektu, za katerega bom v celoti dobil nekaj manj kot 5k e

Mnogo, mnogo podcenjeno. Če si s.p., s tem še životariš težko.

Lion29 ::

@Sago: drzi
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Jeronimo ::

HardPhuck - Razumem. Govorijo kaj moraš delati, nato so razočarani, kriv si ti. Nekdo mora biti in najbolje da si ti, ker če ne, bi morali biti ONI.:D

Bo bolje. :)
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Vice ::

S čim pa si kompenziral opremo za fitness?

amigo_no1 ::

@Lion29
Od decembra pa do kdaj delaš na tem projektu ?

Lion29 ::

amigo_no1 je izjavil:

@Lion29
Od decembra pa do kdaj delaš na tem projektu ?


se delam :)...

aja, no.. se 1 mesec mam nekje dela
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lion29 ()

Tody ::

Torej delaš pol leta in to za 2k? Svaka čast lahko pa da sem kej narobe prebral v tisti temi,

Lion29 ::

seveda si narobe prebral :)
sem v tej temi napisal, delam za nekaj manj kot 5k (skupno s tistim vmesnim projektom mimo pogodbe)

jah, zal se je tako zapletlo..napaka je tako na moji strani kot narocnikovi... jaz sem podal ponudbo glede na stanje pred zacetkom, in predvideval, da bom zadevo zakljucu v 3 mesecih z normalnim delovnikom...zal je med samim razvojem prislo do miljon popravkov in sprememb, tudi v sami zasnovi..s strani narocnika... in potem valda ko zamudis z implementacijo ene stvari 3 tedne, jo moras potem drugace resit... se potem zavlece

moja napaka pa je tudi v tem, da sem zlo picajzlast in dam veliko na uporabniski vmesnik in izkusnjo... tak da se (pre)velikokratizgubim v detajlih - recimo za sam psotopek registracije uporabnika sem porabil vec kot 3 tedne - (registracija po korakih, vse mogoce varnostne ukrepe,razlicna fade-in, fade-out opozorila ob razlicnih situacijah, komplet validation fieldov (po korakih)... browser compatibility... skratka cisto vse...in polvalda se spet zavlece.. ker po pogodbi ni tega.. in ker sem jaz pac take sorte, da tezko dam od sebe nedodelani izdelek (za narocnika)...jim to pac postorim

pa na zacetku sem tudi postavil komplet svoj framework, in to je tut vzelo nekaj casa.. no ta FW se je tekom projekta lepo dodelal... ce ne drugega, ga bom komot lahko uporabil za vse nadaljne projekte :)



Tak da folk, vi narocniki in vi razvijalci...sploh mi slednji se moramo (predvsem jaz)enkrat naucit, da raje das veliko daljsi rok in zahtevas vec placila, ker vedno, VEDNO, se zaplete pri cem

razumem pa HardPhucka... vem kak je to delat za take stranke, ki hocejo met eno preprosto stran/vizitko.. in pol jim sestavis dizan pa vse... in je na koncu produkt cisto drugacen kot bi mogu bit.. sploh ne po standardih, neskladne barve, slabsa resitev za koncnega uporabnika, etc... vmes pa ti solijo pamet skoz in skoz... in po oddanem projektu jih se dolge mesece kasneje poslusas... no, so pa tut redke izjeme s katerimi je lustno delat...

no ravno zaradi teh razlogov, se jaz poskusam izogibat takim "malim" klientov... cim manj jih mam tem bolje :)
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

nuclear ::

HardPhuck pravilno glede vseh tvoji postov v tem topiku.

jeronimo, tisti, ki ti bo delal za 300EUR stran, katero ti želiš je tepec. če praviš, da je nezaposlen in nima službe, potem tudi ne vem, kako lahko od takega človeka pričakuješ nekaj kvalitetnega? če bi delal kvalitetno stvar, bi imel službo.
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

Jeronimo ::

nuclear - po tvojem so potem vsi kateri delajo v tekstilni, strojni, čevljarski, livarski in še marsikateri drugi industriji tepci. Svet je torej sestavljen iz tepcev. Odlična ugotovitev.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

bluefish ::

Hja, nekako si ne predstavljam, da imajo znanje v izdelavi spletnih strani - vsaj 99% njih ne.

Jeronimo ::

Nuclear - vsak ima svoje znanje. Nekateri porabijo leta, da se naučijo nekaterih obrti, a vendar jih gospodarstvo slabo plačuje. Ne zagovarjam slabega plačila, vendar se dogaja - vse okoli nas. Tudi jaz sem imel takšno izkušnjo v prvi službi.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Gost ::

A lahko morda vidimo, če je kaj iz tega nastalo?

Naturalno gospodarstvo postaja vedno bolj "in" in me zanima, če ste se ga pravilno lotili s samo eno fitnes karto.

zenith1 ::

Mene tudi.

Jeronimo ::

Hej.

Stran se izdeluje. Zaradi pomanjkanja časa (mojega), se je zadeva zavlekla.

Ko bo dokončano pripopam gor link.

LP

J.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fitnes v Lj in okolici

Oddelek: Šport
267793 (6782) Liniss
»

Tek in fitnes v Ljubljani

Oddelek: Šport
247833 (4415) otago
»

Kaj moram paziti pri kupovanju spletne strani? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
7313774 (11460) tiga325
»

Ocena spletne strani

Oddelek: Izdelava spletišč
293484 (2269) r0ks0n
»

Cena izdelave

Oddelek: Izdelava spletišč
422827 (1545) nobodyelse

Več podobnih tem