» »

Nakup garsonjere

Nakup garsonjere

cyber_killer ::

Razmišljam o nakupu garosnjere. Ali je zdaj primeren čas ali je še boljše počakati na pocenitve?

Karaya 52 ::

Lubi bog, na Finance forumu se družno veselimo ob sesuvanju nepremičninskega trga, ki poteka počasneje kot bi si sicer želeli, zasluga gre seveda lažnjivi propagandi nepremičninskih agencij (je sicer legitimna, tako kot moje podpihovanje) in držanju štange s strani države. Cene v LJ so ohoho, sploh za tak drek ki ga ponujajo - da o kurnikih aka garsonjerah ne začnem. Imaš par novogradenj v LJ, zvečer se sprehodi pa poglej v koliko stanovanjih gorijo luči, tako - za sprostitev, drugače pa ima mislim da geodetski zavod na kvartale objavljeno statisko s prometom. Skratka na finance.si si preberi tono gradiva o nepremičninah (večinoma plačani članki) tako da nujno beri komentarje uporabnikov!

Samuel ::

Komentarji uporabnikov na Financah je en stok in jok tistih dobrih 15% v SLO, ki niso lastniki nepremičnin.

Tok da... raje ne beri tistega.. pač za jurja/m2 ne boš dobil kolikor tolikor kulturno stanovanje v LJ. Kar pozabi.

Karaya 52 ::

Slišim jok lastnika nepremičnine? Verjetno.

cyber killer; v kolikor se garsonjera nahaj v Celju, MB ipd. nakup nebi bil slaba izbira (morda!), glede na ugodne obrestne mere kreditov.

Samuel ::

Napačno slišiš.ž

Ugodni krediti? Ne me basat. Praktično se sedaj zelo dragi krediti. Libor/Euribor sta že nizka, samo ne bosta dolgo. Edina pomembna številka je prbitek oz. marža banke in ta je te dni bistveno višji, kakor je bil pred pol leta in več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Samuel ()

cyber_killer ::

Saj nisem mislil sploh v LJ.To bi pomenilo 60letno odplačevanje. Nekam zunaj Ljubljane. Mah cene so noro visoke za bogih 30kvadratov.

T-h-o-r ::

prit pogledat na koroško ali štajersko :D za ceno garsonjere v lj dobiš 2 ali 3 sobno stanovanje :D

pa še vedno z vožnjo vsak dan iz mb v lj ne porabiš toliko bencina :P
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

Karaya 52 ::

Oglaševane cene so za cca 20% višje od sklenjenih. Geodetska uprava beleži oglaševane, tako da je trg še manj pregleden. Nekje v zraku je še davek na nepremičnine, razmisli o najemu. Po drugi strani pa so upokojenci "najbolj bogi", praktično imajo pa vsi v lasti nepremičnine.

cyber_killer ::

Bolj kot gledam, bolj se sprašujem ali bo sploh mogoče, da bom imel kdaj kakršnokoli stanovanje. Nemorem verjet da za 22kvadratov hočjo met tud 80.000€. Ma temu folku se mau meša.

@thor

Ja se že veselim vožnje iz maribora v lj vsak dan.

BluPhenix ::

Ugodni krediti?

Nazadnje ko sem gledal niso bili nič kaj ugodni, ker so banke zaradi nizkega euriborja začele nabijati pribitek. Ja sej je fanj, dokler euribor ne bo ponovno zrasel nad 5%, kot je to bilo decembra in v 15 letih (kolikor je povprešna doba kredita v slo), se bo to lahko še ohoho zgodilo. Torej pozabite na euribor, glejte pribitek.

Tok da... raje ne beri tistega.. pač za jurja/m2 ne boš dobil kolikor tolikor kulturno stanovanje v LJ. Kar pozabi.


Za jurja? Sej pod 1400€ ne dobiš še v Sežani in Kozini, ne pa Lj.

Saj nisem mislil sploh v LJ.To bi pomenilo 60letno odplačevanje. Nekam zunaj Ljubljane. Mah cene so noro visoke za bogih 30kvadratov.


Ja garsonjere so drage. Po nekod so dražje kot enosobna stanovanja, zato se pozanimaj preden kupuješ. Garsionjera ima itak največjo cena/m2 večinoma po vsej sloveniji, poišči malo te podatke in boš presenečen.

No, naj ti bo: Cene stanovanj v Sloveniji.

Nemorem verjet da za 22kvadratov hočjo met tud 80.000€. Ma temu folku se mau meša.


Greš kam malo bolj na obrobje mesta in boš za 80k€ mogoče dobil kaj več, recimo okoli 45m2, morda 55m2, odvisno od starosti in stanja stanovanja.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

cyber_killer ::

Ja Kranj, Škofja Loka, okolica Postojne itd. pride v poštev. Ja v 45m2 bi se že dalo živeti. V luknjah od 22m2 pa definitivno ne. Kako pa je sploh s krediti? Če sem prav razumel ti UniCredit da denar v celotni vrednosti nepremičnine. Je to res?

Zeberdee ::

Ne jemlji kredita sedaj. Euribor je na najnižji stopnji. Banke dajejo največji pribitek, in ko se bo Euribor dvignil, boš plačeval 8%.

Sedaj je čas za čakanje.

cyber_killer ::

@Zeberdee

Jaz sem laik v tem. In mi ti pojmi sploh niso jasni. Mi lahko na praktičnem primeru pokažeš te stopnje procentov itd.?

Valvoline ::

Jah... večna težava....
Službe in dobre plače na štajerskem ni....
Morš v Ljubljano če hočeš res pošten keš za svoje delo zaslužit, začarani krog.
Če vsa Slovenija rine v Lj zarad boljšega standarda pol pa ni čudn da je 1m2 od 3-4000e in naprej.

Zeberdee ::

Cyber Killer: Primer (dokaj realen, hehehehe):

Kupil sem stanovanje pred 2 letoma.
Vzel sem kredit za 50.000 € za deset let. Takrat sem sklenil kredit euribor +0,25 %. To pomeni, da je pribitek na euribor pol procenta. Pol procenta je zaslužek banke. Euribor je stopnja, po kateri si banke izposojajo denar med sabo. Euribor pada, raste. Trenutno je na najnižji možni stopnji.

Sedaj recimo pri skbju plačaš za 25 letni kredit

3M EURIBOR+3,20 %. Torej boš, ko bo euribor zrasel plačeval ogromne številke. 8 procentne obresti. Res, dobro premisli, ker boš verjetno pri 20 letnem kreditu, vsaj 18 let plačeval preveč. 2,5 procenta preveč. Vsaj.

Slabše, kot je zdaj je zelo težko. Ampak če bo, tako ali tako ne boš potreboval stanovanja.

zlobcek ::

Lej če čakaš, boš čakal še 2 leti ali 3 ali 4...

Tale kao kriza bo glavni predmet fars sigurno še zelo dolgo. Vsi bomo čakali na orenk padec cen vsega - od nepremičnin, do avtomobilov itd itd.

Mislite, da so cene kaj padle? Zelo malo, če sploh so. Tako ali tako ne veš, kaj točno se bo zgodilo čez eno, dve leti. Tudi če imaš nedoločen čas zaposlenosti, ne veš kdaj boš letel...

Če bi rad imel stanovanje je čisto vseeno kdaj ga kupiš. Poiščeš pametno ceno in to je to - imaš flat. Ali se boš nategnil ali ne pa itak ne boš vedel, dokler ne doživiš... Mogoče se splača nekoliko počakat le na zakon in davek na nepremičnine, ker se bo dejansko ljudem stanovanja počasi splačalo prodati - več ponudbe itd...

Jest pravim - če se ti ne mudi, počakaj recimo kakšno leto oz. vsaj do zime. Da se vidi kaj bo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zlobcek ()

Invictus ::

Če se da, najemi stanovanje.

Za jurja/m2 pa že zelo dolgo ni stanovanj. Mogoče kaka stara bajta v kakih rovtah ...

LP I.

Zeberdee ::

zlobcek: cene nepremičnin sploh niso toliko sporne, kot je sporna cena denarja, ki je za vsaj 2% višja, kot eno leto nazaj.

zlobcek ::

zeberdee razumem kaj hočeš povedat ja...

Če se mudi zna biti najem mogoče res boljša opcija oz. vsaj relativno varna...

Valvoline ::

V današnjih cajtih se zapufat na 20+ let je norost. Nobedn nima zihr službe,vsak je lahko na cesto že danes,edin srečneži zaposleni pr državnih inštitucijah.

Super Sonic ::

"Bolj kot gledam, bolj se sprašujem ali bo sploh mogoče, da bom imel kdaj kakršnokoli stanovanje. Nemorem verjet da za 22kvadratov hočjo met tud 80.000€. Ma temu folku se mau meša."

Tkole je ane (za LJubljano). Stanovanja ne gredo nikamor, cene so postavljenje še vedno visoko (logično), realno stanje je pa precej drugačno, saj se vse prodaja 20-30% pod ceno. Kolegica je sedajle prodala stanovanje (enosobno z balkonom in odlično lokacijo Lj-Bežigrad, Glinškova) za 79k - začetna cena je bila 119k. Prodajala ga je pa 7 mesecev.

Ko sem sam raziskoval trg (nekje pol leta nazaj) mi je blo ponujeno 2 sobno stanovanje v novogradnji (novi bloki za Šparom na Slovenčevi, ulice žal ne vem, kopleks je v ograji), vse nadstandardno (sama gradnja, 2x parkirno mesto, klet, kartica za vhod, balkon, kuhna, kopalnica in dnevna soba opremljene z dobro opremo), skratka hotel, za 170k. Cena v oglasu je bila 230k. Zaradi premalo kvadratov (68) se potem nisem odločil za nakup in rekel, da bom še malo počakal. In še čakam.

Veliko preprodajajo dilerji, ki so za ta stanovanja vzeli neke hude kredite, sedaj pa tega ne morejo prodati zato spuščajo na veliko oz. toliko, da odplačajo vsaj kredite.

Najem je pa druga pesem, ker se folk skor tepe za najeme in stoji v vrsti.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

DoberMan ::

Mi smo ravno v procesu nakupa stanovanja in sicer v Lj, 3 sobno - 74m2 + 8m2 zagrajen in zastekljen balkon + klet. Smo se dogovorili za 137k. Nekaj bomo dali še za obnovo (brusti parket, prebelit, verjetno nova kuhinja) tako da bomo za okoli 150k dobili "kot novo" stanovanje na super lokaciji.
Stanovanje so začeli prodajat lani avgusta za 175, oglaševano je bilo recimo 1 mesec nazaj za 150, dogovorili smo se za 137. Nižje ni šlo, pa že to je cca 1700/m2 kar je za Lj, po moje, ugodno.

Ker smo sedaj v najemniškem za 530€/mesec + stroški in imamo možnost "sofinanciranja" s strani staršev, tako da bo kredit samo za 10 let se mi zdi odločitev pametna.
Lahko bi seveda še čakali ampak vsak mesec vržemo "stran" 530€ in tudi če bi cene še malo padle v recimo 1 letu bi vmes zagonili 6000€ za najemnino in bi bili itak tam tam.

Je pa res da je padec cen najbolj opazen v Lj. ker npr. v Logatcu ni opazne razlike danes ali pa pred pol leta od kar spremljam oglase. Kakšne stare ( 80 let in več ) luknje so sicer ceneje ampak to moraš potem komplet obnoviti pa gre še in še denarja in, mogoče še bolj pomembno, časa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DoberMan ()

@nny ::

Ravno včeraj sem se pogovarjala z dvema osebama iz gradbeniškega foha.

Gospodična dela v podizvajalski firmi. Praktično cel čas od novega leta skuša izterjati neplačane račune od velikih slovenskih gradbenih podjetij. Ob prvem maju ji je dopi...o in je šla na dopust, ker ni mogla več prenašati. Zadnje plačilo v njeni firmi so dobili...oktobra lani. Trg je C-R-K-N-I-L. Dobesedno

Druga gospa pa se profesionalno ukvarja z izterjavami. Gradbena podjetja ji že ponujajo v kompenzacijo stanovanja po 1000 €/m2. V Ljubljani.

Naj ta kriza še malo traja, da se trg do konca sčisti.;)

djordjevic ::

Če se da, najemi stanovanje.

Za jurja/m2 pa že zelo dolgo ni stanovanj. Mogoče kaka stara bajta v kakih rovtah ...

LP I.

Kar sicer sploh ni res - Maribor relativni center, novogradnje, kvadrat po dobrih 900m2.
No grave is deep enough to keep us in chains.

LeQuack ::

No ja tud za najeme niso lih zlati časi. Oddajo se poceni luknje, ki jih najamejo kakšni študentje, ki jim ni mar za standard. Dosti stanovanj v oglasih se oddajajo po več mesecev, ker so enostavno predragi glede na kvadraturo.
Quack !

BluPhenix ::

Tale kao kriza bo glavni predmet fars sigurno še zelo dolgo. Vsi bomo čakali na orenk padec cen vsega - od nepremičnin, do avtomobilov itd itd.

Mislite, da so cene kaj padle? Zelo malo, če sploh so. Tako ali tako ne veš, kaj točno se bo zgodilo čez eno, dve leti. Tudi če imaš nedoločen čas zaposlenosti, ne veš kdaj boš letel...


En razlaga o kreditih in pribitku na obrestno mero, ti pa potem od nekje privlečeš da ne bodo padale cene. Ne mešaj tune in korenčka, če nisi dobro razumel, kaj je predhodnik napisal.

Gospodična dela v podizvajalski firmi. Praktično cel čas od novega leta skuša izterjati neplačane račune od velikih slovenskih gradbenih podjetij. Ob prvem maju ji je dopi...o in je šla na dopust, ker ni mogla več prenašati. Zadnje plačilo v njeni firmi so dobili...oktobra lani. Trg je C-R-K-N-I-L. Dobesedno


Bah niti ne, to je standardna plačilna praksa v sloveniji. Vsa podjetja, ki kakorkoli delujejo v gradbeništvu (se pravi tudi opremljanje in podobno) ima n dolžnikov za n x 10k€ ali pa 100k€. To se je dogajalo že prej in se verjetno še bo. Padanje prodaje stanovanj s tem nima neke resne povezave.

Naj ta kriza še malo traja, da se trg do konca sčisti.;)


In to naj bi pomenilo kaj? Da naj podjetja, ki so delala na projektih dobijo premajhno plačilo, kot so imela stroškov? Ja cene so nekje občutno previsoke, ampak absurd je to, da držijo stara stanovanja podobne cene kot nadstandardne novogradnje.

Kar sicer sploh ni res - Maribor relativni center, novogradnje, kvadrat po dobrih 900m2.


urlpls

No ja tud za najeme niso lih zlati časi. Oddajo se poceni luknje, ki jih najamejo kakšni študentje, ki jim ni mar za standard.


A ja? Navadno so bili študenti primorani najemati za precej drage najemnine. To da jim ni bilo mar za standard se ti mogoče zdi, ker so bila stanovanja z nekim "standardom" v recimo ljubljani preprosto predraga za večino študentov. Dejmo bit reali ljudje v ljubljani s študenti odlično služijo, zato se stanovanja raje ne prodajajo, saj se ti bolj splača da v 3 sobno stanovanje vtakneš 4-5 študentov po 200€ vsak, kot pa neka prodaja.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Buggy ::

Ce koga zanima se prodaja v LJ opremljeno 1.5 sobno stanovanje (45m2) v straejsem bloku zraven FERI (zraven Trzaske ceste)...cena sitnica 110K € :)

cyber_killer ::

Ok. Po vaših besedah kredit v tem času ne pride v poštev. Ostane mi samo še najemnina. Kaj pa to pomeni zame se začenjam spraševati. Če mi uspe najti poceni garsonjero od 250-300€ bi bil srečnež. Tako bi lahko še vsaj nekaj denarja ušparal in ko bo čas bi vzel kredit. Samo obrača se mi v glavi, ko gledam tele cene za smrdljive luknje.

username ::

Lahko bi seveda še čakali ampak vsak mesec vržemo "stran" 530 € in tudi če bi cene še malo padle v recimo 1 letu bi vmes zagonili 6000 €; za najemnino in bi bili itak tam tam.
Nočem preveč soliti pameti, ampak dvomim da se bodo cene nepremičnin v naslednjem letu obdržale na trenutni ravni. Še manj verjetno, da bi začele spet rasti.
Če se trenutno pogovarjate s prodajalcem o številki 137k EUR, je torej potreben le cca 4% nadaljnji padec v naslednjem letu, da se cena zniža za 6000 EUR, kolikor letno daš za najem.
Če pa v naslednjih mesecih cena pade še nadaljnjih npr. 10% (kar je precej verjetno, najbrž bo pa še več), si pa že prihranil.

Premisli...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

aljazh ::

Če mi uspe najti poceni garsonjero od 250-300€ bi bil srečnež. Tako bi lahko še vsaj nekaj denarja ušparal in ko bo čas bi vzel kredit. Samo obrača se mi v glavi, ko gledam tele cene za smrdljive luknje.

Išči izven Lj v krajih ob avtocesti. Za ceno, ki jo omenjaš, sem pol ure vožnje iz Ljubljane dobil 2-sobno stanovanje. Tudi upoštevaje stroške prevoza, je še vedno občutno ceneje, kot najem enako velikega stanovanja v Lj. Res pa je, da sem iskal skoraj pol leta, da sem našel stanovanje, ki mi odgovarja v vseh kriterijih.

@nny ::

Mislite, da so cene kaj padle? Zelo malo, če sploh so.


Oglaševane cene NISO prodajne cene. Če so bili prodajalci včasih pripravljeni zglihati 10%, so danes 20 ali celo 30.

Bah niti ne, to je standardna plačilna praksa v sloveniji. Vsa podjetja, ki kakorkoli delujejo v gradbeništvu (se pravi tudi opremljanje in podobno) ima n dolžnikov za n x 10k€ ali pa 100k€. To se je dogajalo že prej in se verjetno še bo. Padanje prodaje stanovanj s tem nima neke resne povezave.


Je s tvojo glavo vse v redu? Upam. Dolgi roki plačila so v gradbeništvu stalnica. Vendar: trg je rasel od leta 1990 naprej. Denar je prihajal in odhajal. Sedaj se je datum plačila zamaknil iz 60 na 90 dni, iz 90 na 120, nekateri pa sploh pravijo, da bo treba počakati na plačilo več let! Halo? Bomo videli, koga bo pobralo.

In to naj bi pomenilo kaj? Da naj podjetja, ki so delala na projektih dobijo premajhno plačilo, kot so imela stroškov? Ja cene so nekje občutno previsoke, ampak absurd je to, da držijo stara stanovanja podobne cene kot nadstandardne novogradnje.


Spet buče prodajaš. Cena starih stanovanj je padla bolj od novogradenj. Pri novogradnjah se investitorji krčevito upirajo popustom, ker so navajeni na čisti dobiček 1000-1500 € na kvadrat. Logika bi morala povedati, da trg ne bo rasel v nedogled. Ampak pohlep je bil močnejši, sedaj pa zvečer prižigajo luči v praznih neprodanih stanovanjih. Mičkeno sem žlet. Privoščim cviljenje podganam. >:D

cyber killer - aktiviraj svojo mrežo poznanstev. Z malo sreče bo do tebe prišla prava ponudba po ugodni ceni. Išči izven Ljubljane.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: @nny ()

djordjevic ::

urlpls

MTB gradi 2. in 3. del kompleksa Magdalena v MB (poleg II. gimnazije). Na njihovi strani je po ceniku sodeč cena kvadrata še čez jurja, sem pa na lastne oči videl njihovo reklamo na taistem bloku, kjer so oglaševali 900 evrov na kvadrat.
No grave is deep enough to keep us in chains.

@nny ::

urlpls

MTB gradi 2. in 3. del kompleksa Magdalena v MB (poleg II. gimnazije). Na njihovi strani je po ceniku sodeč cena kvadrata še čez jurja, sem pa na lastne oči videl njihovo reklamo na taistem bloku, kjer so oglaševali 900 evrov na kvadrat.


Reklama je tudi na uradni strani, ne samo na bloku.
MTB

cyber_killer ::

urlpls

MTB gradi 2. in 3. del kompleksa Magdalena v MB (poleg II. gimnazije). Na njihovi strani je po ceniku sodeč cena kvadrata še čez jurja, sem pa na lastne oči videl njihovo reklamo na taistem bloku, kjer so oglaševali 900 evrov na kvadrat.


Reklama je tudi na uradni strani, ne samo na bloku.
MTB


Nemorem temu verjet. Če je tako, potem se to fullll splača. Imam prav??

Haha, sem bil za trenutek vesel. Stanovanja so v Mariborju. Joj joj joj. Ko bi le lahko dobil službo v Mariborju.

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r ::

iz mb v lj imaš 40min
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

OrkAA ::

Od table Maribor, do table Ljubljana, ja.

mtosev ::

iz mb v lj imaš 40min

je to s Pilatusom SV al NATOvim F16? :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

T-h-o-r ::

ja no, če se boš vozil 70 po avtocesti potem ne bo šlo :)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Loki ::

+kolone, kar ti zih pobere 20-30min.
btw, en sodelavec se vozi 150km v eno smer, vecinoma po ac, ene 30km pa tudi po lokalnih. res pa je, da se mu splaca. :>

so pa v lj "studentske cene" res neverjetne. sem kaksno leto nazaj gledal, je bilo 167e + stroski za eno malo lastno sobico; do 200e + stroski (tiste nisem sel gledat, je verjetno sicer malo vecja), dvoposteljne so bile pa max. 150 in ne dosti manj. hotel sem svojo sobo, tko da sem si raje poiskal sluzbo blizje domu.
I left my wallet in El Segundo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

T-h-o-r ::

jao, zdaj jamrate kot da je razdalja med lj in mb 600 km :D

slovenci smo čist preveč obsedeni z domačim krajem in nas je strah mini razdalj

je pa res, da morajo avtoceste bolj porihtat
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

cyber_killer ::

Vsak dan bi potem delal 250kilometrov. Če bi bila avtocesta tripasovna bi se še mogoče splačal. Me pa prav zanima katero podjetje bo krilo potne stroške v taki višini. Do MB je izmerjeno pri normalni hitrosti, če upoštevaš vse prometne predpise 1ura in pol. Vsak dan potemtakem 3h samo za vožnjo. Kakorkoli MB-LJ-MB bi bila malo prehuda. Tam 60km razdalje bi se še dalo preživeti.

M-XXXX ::

T-h-o-r če gledaš da je to 2h na dan, se voziš recimo 50let, 250x na leto nanese to nanese slabe 3 leta. Bi bil ti srečen če bi moral 3 CELA leta (24h dnevi) presedeti v avtu?:D

T-h-o-r ::

seveda ne, se bi pa splačao zračunati stroške bencina :P

ampak, če bi imeli približno takšno železnico in vlake kot francozi ali japonci, bi vožnja trajala 20 minut :)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

cyber_killer ::

@thor

Potem tudi 300km razdalje nebi bile problem.

KandazaR ::


Je s tvojo glavo vse v redu? Upam. Dolgi roki plačila so v gradbeništvu stalnica. Vendar: trg je rasel od leta 1990 naprej. Denar je prihajal in odhajal. Sedaj se je datum plačila zamaknil iz 60 na 90 dni, iz 90 na 120, nekateri pa sploh pravijo, da bo treba počakati na plačilo več let! Halo? Bomo videli, koga bo pobralo.

V prvi vrsti so/bodo naj... razni podizvajalci, ki si ne morejo privoščiti, da bi tožili veliko gradbeno firmo zaradi neplačila opravljenih del. Osebno nimam nič proti če velika podjetja dobijo malo po buči, samo zavedat se je treba, da z njimi propadajo še razni sp-ji. Ljudje dobesedno prihajajo v velike krize, ne dobijo niti toliko, da bi plačali material (trgovine tudi ne mislijo čakat).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup stanovanja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30566000 (47241) Okapi
»

Katero banko za stanovanjski kredid?

Oddelek: Loža
103479 (3159) Mobidick
»

stanovanjski kredit brez stalne zaposlitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6511767 (10362) Šimpanz

Več podobnih tem