Forum » Elektrotehnika in elektronika » usmernik in baterije
usmernik in baterije
mNeRo ::
pozdravljeni
Izdelujem preprost sistem alarmiranja ki se bo napajal preko usmernika 24V DC. Ker bi alarmiranje rad omogočil tudi v primeru izpada el.omrežja bom v sistem priklopil zaporedno dve 12V svinčeni bateriji ( 12Ah ).
Zanima me, ali mora biti moj usmernik v bistvu kaj več kot 24V, da med delovanjem še polni baterije?!
Kje bi lahko nabavil dober usmernik? ...mogoče z nastavljivo napetosjo...
prosim za vaša mnenja,
LP
Izdelujem preprost sistem alarmiranja ki se bo napajal preko usmernika 24V DC. Ker bi alarmiranje rad omogočil tudi v primeru izpada el.omrežja bom v sistem priklopil zaporedno dve 12V svinčeni bateriji ( 12Ah ).
Zanima me, ali mora biti moj usmernik v bistvu kaj več kot 24V, da med delovanjem še polni baterije?!
Kje bi lahko nabavil dober usmernik? ...mogoče z nastavljivo napetosjo...
prosim za vaša mnenja,
LP
Pyr0Beast ::
Da (13.8V-13-5V (trickle) 13.8-14.4V (cycle)/12 svinčen akku)
Raje polnilec posebej, usmernik posebej, nato pa izveden preklop napajanja glede na napetost (In izklop pri prenizki napetosti)
Raje polnilec posebej, usmernik posebej, nato pa izveden preklop napajanja glede na napetost (In izklop pri prenizki napetosti)
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avtoojačevalec v Hiši (AC -- DC)Oddelek: Zvok in slika | 1147 (884) | markolobe15 |
» | Polnilec za avto baterijoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 721 (583) | pr25012 |
» | Kako velik kondenaztor?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2939 (2184) | VolkD |
» | 12V napajalnik z velikim tokomOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1179 (1005) | Tero |
» | Polnilec za akumulator iz računalniškega napajalnika?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5737 (5570) | Brane2 |