Forum » Elektrotehnika in elektronika » 12V napajalnik z velikim tokom
12V napajalnik z velikim tokom
Tero ::
Torej potreboval bi 12V usmernik (fajn bi blo če bi bila čimbolj stabilizinrana napetost), ki prenese "malo" večje tokove. Tam okol 30-40A.
Sploh obstaja kaj takega? In koliko bi to stalo?
Sploh obstaja kaj takega? In koliko bi to stalo?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
- spremenil: Tero ()
Hmja ve kdo kaj več o tem?
Po mojem če si ga sam doma skup naredim bi še več stalo?(predvidevam da je tudi elemente za take moči precej težko dobit)
Po mojem če si ga sam doma skup naredim bi še več stalo?(predvidevam da je tudi elemente za take moči precej težko dobit)
singular ::
Ne, toliko te bo stalo ce gres doma delat, ce bos pa su kupit pol bo pa verjetno drazje.
Moonman ::
Rabiš trafo, diode, kakšen gladilni kondenzator, eno varovalko. To je v grobem.
Za kakšne finese ti bodo še bolje svetovali tu.
Se ti pa zelo splača delati doma.
Za kakšne finese ti bodo še bolje svetovali tu.
Se ti pa zelo splača delati doma.
stromar ::
Povej e-mail, jaz imam en članek s shemo za 13.8V 25A stabiliziran napajalnik. Verjetno bi zdržal več, če bi povečal hladilnik in trafo. Drugače pa dodaš še kakšen tranzistor
Dosti ceneje bi prišlo, če ne bi potreboval stabiliziranega, saj bi uporabil trafo 10V 40A, greatz in nekje za 50 000uF kondenzatorjev.
Povej torej za kaj potrebuješ
Za avtoojačevalec?
Dosti ceneje bi prišlo, če ne bi potreboval stabiliziranega, saj bi uporabil trafo 10V 40A, greatz in nekje za 50 000uF kondenzatorjev.
Povej torej za kaj potrebuješ
Za avtoojačevalec?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: stromar ()
za predelavo omenjenega usmernika na 12V, potrebuješ le izpustiti dva upora in en kondenzator ter kupiti trafo z nižjo napetostjo
Ja stromar lahko mi pošlješ na terorr@gmail.com
Na shemi izpusti R5 in premosti R6. Premosti tudi R4 ter kupi transformator z 2V nižjo napetostjo
Lp
Lp
hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ATX napajalnik- stabiliziran usmernik (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8864 (7201) | h25 |
» | Kako velik kondenaztor?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2939 (2184) | VolkD |
» | Napajalnik za TEC elementOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3884 (3142) | Pyr0Beast |
» | Nadomestilo za baterijoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1421 (1305) | fAtso |