Forum » Hlajenje in modifikacije » XP1800+
XP1800+
1309976 ::
Zdravo!
Kupil sem novi proc,pa mam dva problema:
plata mi ga zazna kot XP 1900+
Temperatura proca je cca 69 C
Kako pripravit plato ,da bo zaznala pravi proc in kako zmanjšati temperaturo na procu?
Plata:MSI Turbo-R
Vent:Eni z temp. senzorjem (povp.2900 obratov v biosu in win.)
LP
Kupil sem novi proc,pa mam dva problema:
plata mi ga zazna kot XP 1900+
Temperatura proca je cca 69 C
Kako pripravit plato ,da bo zaznala pravi proc in kako zmanjšati temperaturo na procu?
Plata:MSI Turbo-R
Vent:Eni z temp. senzorjem (povp.2900 obratov v biosu in win.)
LP
Tr0n ::
Boljsi cooler (Titan, Volcano,..) in termalna pasta. V BIOSu poglej, kolko je frekvenca in mnozilnik. Za 1800+ bi naj blo 133 x 11.5 (1.53 GHz).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()
ok...
Bom poskusil z množilnikom.. A ni pri XP procih tako da moraš prej še na procu nekaj spreminjat, da ga lahko naviješ?Jaz se nisem z procom nič igral...?
LP
Bom poskusil z množilnikom.. A ni pri XP procih tako da moraš prej še na procu nekaj spreminjat, da ga lahko naviješ?Jaz se nisem z procom nič igral...?
LP
Jup..bilo je to kar si rekel..ampak a ni treba nič spreminjati na XP procesorjih,da jih lahko navijaš?
Fora je v tem, da sem proc pustil v trgovin,i kjer sem kupil plato.Če je treba še kaj po procu šarit bi rad vedel, ker bom reklamiral v trgovini, ker so mi s tem verjetno pokvarili garancijo na procesorju....pa še poudaril sem, da ne mislim navijat procesorja...
LP
Fora je v tem, da sem proc pustil v trgovin,i kjer sem kupil plato.Če je treba še kaj po procu šarit bi rad vedel, ker bom reklamiral v trgovini, ker so mi s tem verjetno pokvarili garancijo na procesorju....pa še poudaril sem, da ne mislim navijat procesorja...
LP
Tr0n ::
Mnozilnik je lockan, frekvenco pa lahko spreminjas. Samo potem rabis tudi ostale komponente dovolj kvalitetne, ki ti bodo laufale na visjih frekvencah, predvsem dobre in hitre DDR rame.
Mislim, da se da tudi mnozilnik in voltaza odlockat, samo potem moras procesor modificirat. Saj je kr nekaj clankov na to temo na netu.
Mislim, da se da tudi mnozilnik in voltaza odlockat, samo potem moras procesor modificirat. Saj je kr nekaj clankov na to temo na netu.
para-site ::
prvo poglej na cpu, kaj na njem piše, al 1800 al1900,
potem pa dej drugi cooler, predlagam volcano 7+, malo termalne in to je to.
potem pa dej drugi cooler, predlagam volcano 7+, malo termalne in to je to.
Zdravo!
Kupil Volcano 7+,pa sem se nategnil,da kar res ni,7000 sit vrženih proč!!!
Ne morem verjeti,da sem imel boljše rezultate z 2500 sit vrednim titanom,kot z slavnim,oh in oh dobrim, Vulcano 7+!!!
Ne vem kakšno termalno pasto ste uporabljali,ker sem poskusil kar nekaj past pa ni bilo spremembe v rezultatih...
S titanom sem temperaturo spravil na 40°C, Slavni TT boy pa je pri 61°C....
Če ve kdo za kakšen čarobni trik se priporočam!
P.s.
Prej sem imel Titana z temp. senzorjem,pa ni bil nič boljši kot Vulcano 7+,sta bila približno ista (vulcano za 5°C boljši)
Tale slo-techov test v mojem primeru niti pod razno ne drži!!!
Kupil Volcano 7+,pa sem se nategnil,da kar res ni,7000 sit vrženih proč!!!
Ne morem verjeti,da sem imel boljše rezultate z 2500 sit vrednim titanom,kot z slavnim,oh in oh dobrim, Vulcano 7+!!!
Ne vem kakšno termalno pasto ste uporabljali,ker sem poskusil kar nekaj past pa ni bilo spremembe v rezultatih...
S titanom sem temperaturo spravil na 40°C, Slavni TT boy pa je pri 61°C....
Če ve kdo za kakšen čarobni trik se priporočam!
P.s.
Prej sem imel Titana z temp. senzorjem,pa ni bil nič boljši kot Vulcano 7+,sta bila približno ista (vulcano za 5°C boljši)
Tale slo-techov test v mojem primeru niti pod razno ne drži!!!
para-site ::
jst uporabljam arctic silver 3...
neki si mogu narobe sestavit al pa dat preveč paste(kapljica na sredini cpu je zadosti), ker čene ne bi ble take temperature, razen če nisi na plaži in maš črno ohišje na soncu.
neki si mogu narobe sestavit al pa dat preveč paste(kapljica na sredini cpu je zadosti), ker čene ne bi ble take temperature, razen če nisi na plaži in maš črno ohišje na soncu.
Saj to glede paste bi blo še logično,če ne bi blo za oba isto paste na procu,pa cenejši dost boljš dela....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšno temparaturo ima vaš procesor? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8023 (5813) | the_unborn |
» | TT volcano 7+ --> 6500 rpm --> 46 COddelek: Hlajenje in modifikacije | 1162 (845) | Sycroft |
» | Za vse lastnike Volcano 7+Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2322 (1595) | Coinbird |
» | kater kuler?Oddelek: Kaj kupiti | 1608 (1290) | the_unborn |
» | Lastniki XP1800+ pomagajte.Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1402 (1011) | Hux |