Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik ne zažene
Računalnik ne zažene
kalcek16 ::
Računalnik, se mi noče zagnat, tudi napajalnika mi noče zagnat, ko ga priklopim, mi samo zavrti ventilator od napajalnika in procesorja, potem pa nič. Napajalnik je dober, ker sem ga pobrikal ( zeleno in črno žico) brez matične plošče in mi ga zalaufa. kaj je narobe a je matčna?
kalcek16 ::
Sam, če prav mislm, če bi bila plata zanič, bi mi napajalnik vseeno moglo zagnat, ko ga priklopim zadaj?
solatko ::
Postopki ugotavljanja napak na računalniku so bili na ST že neštetokrat podani. Malo pobrskaj po teh temah in boš našel odgovor. Potrebno je narediti testiranje z izločevanjem posameznih komponent. Prvo pravilo iskanja pomoči je informacija o tvojem sistemu - procesor, plošča, rami, diski, napajalnik, starost sistema, OS katerega imaš instaliranega, grafična kartica, monitor, skratka čim več informacij, saj na tako postavljeno vprašanje, je nemogoče kolikor toliko pametno svetovat.
xnnx ::
no ti napišem kaj prvo poskusi poskusi vžgati računalnik brez diskov in cd roma v tvojem primeru je lahko kaki kratki stik
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se noče zagnatiOddelek: Pomoč in nasveti | 6295 (5645) | Uporabnik-6 |
» | Računalnik se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 703 (573) | Brias |
» | računalnik se mi noče zagnatiOddelek: Pomoč in nasveti | 1478 (1209) | Pyr0Beast |
» | čudne težave pri zagonu računalnikaOddelek: Strojna oprema | 1183 (1100) | Donheled |
» | tezave z abit kt7Oddelek: Pomoč in nasveti | 1706 (1303) | texhex |