» »

tezave z abit kt7

tezave z abit kt7

Yo ::

Pred neki cajta sm ze pisal da mam tezavo pri zagonu racunalnika ki Se nikakor noce zagnat , potem pa moram enih parkrat iztaknit kabel za napajanje ,pritiskat knof za power on ko nor. Prvo sm mislo de je kaj narobe z kablu ki gre iz plate na power on knof in sem zato dal kontakt kar z izvijacem tako da sem se dotaknil tistih dveh pinov na plati (to mi je svetoval nekdo na tem forumo). To je delovelo malo pogosteje samo se vseeno sem rabil ene tri minute de se je comp. zagnal. Sedaj sem zamenjal ohisje pa tudi ni kaj bols. A ma kdo kako idejo kaj bi lahko bilo narobe. Nekdo mi je rekel da je najbrz kriva plata ali pa procesor.
Se bolj nora zadeva pa je to ko sta mi v roku enega meseca crknala kar dva diska, prej v petih letih pa noben. Po mojem mora to biti kaj v povezavi z zgoraj opisanim problemom.
Aja plata je abit KT7 procesor pa duron 600.

VASkO ::

ze veckrat je blo govora o cisto enakih problemih, kriva je vedno bila plata. Naj ti jo zamenjajo! Probas pa se lahko enkrat procesor ven pa noter dat, je vcasih tudi pomagalo (enemu mojemu prijatlu) za vedno.

GodStyler ::

Ej počakte še maks en teden, da mi priznajo reklamacijo pr sester. Pol bom pa moj prvi članek posvetil ravno tistim s problemi ABITA KT7, naj zdele samo na kratko omenim, da je ABIT zamolčal napako na vseh KT7, teško rečem od kerga do kerga tedna, lahko pa povem, da do tedna 35 testirano dela, na 37 tednu pa že ne več. Kot sm že reku več pa drug teden enkrt, ker so plate ostale na meji in baje pridejo v slo šele v sredo. Pol me pa še nekej testov čaka,...

Yo ::

ko sm odstano procesor in ga dal nazaj not sem lahko normalno pognal rac. brez problemov in ga tudi ugasno. samo ko sm pa ga hotel prizgat drugic pa spet ni slo. Ce pa spet odstranim procesor in ga dam nazaj pa gre , samo spet samo enkrat.
Za znotet
ce pa comp. startam tako da se kontakta dotaknem s izvijacem in se po sreci prizge ter nato nataknem na tista dva pina kabel za on/off pa ga prav tako ne morem ugasnit. windowsah98 pa zaustavitev sistema deluje normalno.
Zgleda da je res kriva plata ker sem probel drug procesor so bili isti problemi.
a je mozno da zaradi teh tezav crkne disk ker sedaj sem dobil drug disk in ga ne upam dat not tako da sem brez racunalnika
10x
:'(

VASkO ::

kaj pa vem? mozno je vse, hitro nesi plato zamenjat!

Medved ::

flešaj bios jz sm tko naredu in vse dela ok za probat je nč ne stane:))

Yo ::

sem se malo probivlo, pa sm opazo da ce iz recunalnika odstranim modem (motorola 56k PCI)
se ta normalno zazene. Ce je pa modem not pa se noce zagnat, prav tako pa tedaj skos pri ugasnjenem racunalniku gori lucka za power samo ne tako mocno kot pri prizganem rac. In opazo sm da kadar sveti se racunalnik noce zagnat, ko pa kable izstekujem tako dolgo da ugasne po pa se normalno zazene.
brez modema pa deluje normalno,...res cudni problemi.

XtX ::

x

OZZY ::

Jaz sem mel iste probleme(kt7raid), ki so jih pol na servisu rešval. Problem pa je bil med plato in grafiko (ati maxx) tko da sem pol zamenu za msi k7tpro2 (a nisem dubu),kjer vse deluje lepo. Ja pa še to. Med vsem tem mi je pa še disk se sesu, tako, da je pomagal le format.

Yo ::

jesmam plato brez raida.
ted se je sesu, men pa sta dva crknala v roku enega meseca
:(
zdaj pa ne vem a mam samo smolp al pa je kej narobe

borutzi ::

Jest mam ABIT KT7 (brez raida), D600@1008, 128MB RAM PC133, gor mam obesen dvd , cdr, 2xHDD, printer,skener,tv tuner,sblive,3com mrezno,modem motorola 56k PCI in mi vse skupaj dela na 200w napajalniku brez problema tako da res ne vem kje imate problem.;((
Bolje da se ga nabiješ kot pes, kot pa da ti ga nabije pes.

MaJsTeR ::

Pri meni se dogaja tudi nekaj podobnega. Ko vklopim računalo se nikakor noče na monitorjo prikazat slika (diski pa ostalo se vklopi) potem pa morem ugasnit ter ponovno vklopit, da da kaj od sebe. ;( Kaj bi to lahko bilo narobe ? :|
Imam KT7raid ter D650@900, Geforca mx dd, ...
:)

ChiefThunder ::

Ej majster, jazst sem mel čist enake probleme z zagonom kot ti. Sem nesu plato zamenjat, zdej pa dela.

romci ::

Hm...hm...isti problem tud tle...ob vsakem sodem zagonu se mi sele prizge racunalo...pa sem mislu da je z napajlnikom kej narobe. Torej je to kao znana napaka in ne delajo problemov z zamenjavo?
-- not all those who wander are lost...

MaJsTeR ::

Še en problem imam kadar pritisnem gumb za reset ni učinka...resetira računalo na monitorju pa vlada tema;((. Potem pa stara pesem...vklopi...izklopi...vklopi...dela...yea...:))!
Zgleda bo res treba k Mlacomu nazaj nest...jaz pa sem iz MB to bo spet trajalo :(

ChiefThunder ::

Ej Majster, kr se tiče resertiranja je blo tud pr men isto. Vse skup sem pa kupu, ugan kje- pr mlacomu. Stvar ti morjo zamenat. ;((;(

MaJsTeR ::

A mi še ostane sploh kaj drugega?
A oni so ti zamenjali ploščo al kaj?
Da bi si sam doma porihtal pa ni možno?

ChiefThunder ::

Jaz sem vprašu unga serviserja pa je reku, da so mi jo zamenjal z drugo. Če se pa da doma zrihtat, pa ne vem, sam bi mi jo oni tud popravl če bi se dal.

AndrejX ::

Ja, čimprej zamenjat z drugo. Če ti ne veš, kaj je in če cel forum ne ve, kaj je, potem en bogi serviser tud ne bo vedel, kaj je.

tejo ::

Imam Abit KT7 in imam z njo tudi težave. Naj jih naštejem.

Ko pride v Win98 mi včasih zaštekajo, včasih pa se računalnik ponovno zažene. Ko gre računalnik v stanje pripravljenosti ali pa ga pustim pol ure na miru, zamzne. Zagonska daiketa mi ne dela več, povrhu pa vsakič javi drugo napako. Napak je še cel kup, zato bom raje nehal naštevat!!! Vsi ki imate tako plato (Abit KT7), računalnik ali pa samo plato, TAKOJ neste na servis in zahtevajte drugačno plato, važno je samo, da ni KT7!!!

miranpozar ::

Na servisu smo imeli konstantno probleme z Abit platami! Vsako tretjo je bilo treba zamenjati, to se vleče že od legendarne BH6, sram jih bilo! Abit = mora za prodajalce in serviserje!
Zamenjaj za Asus ali MSI.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Sirki ::

Da nau kake pomote. Tud MSI K7T Pro 2A ima včasih podobne popadke. Kle zgleda da ni problem samo plata kot plata ampak ma tud kak Viin bios prste vmes. Da ne omenjam znamenitega problema, ko nastavš množilnik na 9,5 x 100 računalnik se pa zbudi kot 500 MHz duron.

Se pravi Abit = MSI = isti drek je vse skup.>:D

Loki ::

Yo probej dat modem v kaksen drug PCI slot, mogoce je kaj z deljenjem IRQ.

tejo ::

Vsi, ki imate Abit KT7 si naložte nov bios (www.abit.com.tw)!!!:\:\:\

||_^_|| ::

hem..nevem no..a sm sam laki gaj al kva:

prej sm meu BX6 2.0 in je delala PERFEKTNO!!!!!!
zdej mam pa KT7 in dela isto PERFEKTNO!!!, tapru sm meu probleme s pržiganjem, pol sm pa proc vn uzeu pa nazaj dau in je zdej use ql!

tejo ::

Maš pač srečo.;(;(;(

StarY ::

Se popolnoma strinjam z miranompozarjem, Abitove KT7 in KT7RAID so za en kurac plate!!! Crkujejo in zajebavajo na tisoc in en nacin...
8-O

texhex ::

moja kt7 raid laufa brez kakrsnihkoli problemov ...

kuplena 13.12.2000 v mlacomu ...
se nikol ni zatajila pri vziganju...

ocitno so plate iz zlo razlicnih serij ...

To Infinity... ...And Beyond!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vsi, ki ne morete spraviti FSB-ja na 133 pišite sem (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
684290 (3331) rc-car
»

Kaj kupit AMD osn. plošča

Oddelek: Kaj kupiti
161591 (1326) morphling1
»

problem pri navijanju

Oddelek: Navijanje
271195 (846) Binji
»

Kaj kupt (proc., plata, ram)?

Oddelek: Kaj kupiti
382116 (1460) Enzo77
»

Kaj je zdej s temi KT7

Oddelek: Kaj kupiti
291945 (1605) ||_^_||

Več podobnih tem