» »

Kateri netbook?!

Kateri netbook?!

««
8 / 45
»»

__Devil__ ::

Ma sploh tale kaj boljšega od ASUS 1005 ?

kmetek ::

HP?

JayKay ::

Dell Inspiron 11z z Intel(R) Pentium(R) Dual Core Processor ULV SU4100 ali pa Intel(R) Celeron(R) ULV Processor 743 (1.3GHz, 1MB, 800MHz)

nurmaln ::

HP?

in?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Dražji kot 1005ha, če gledaš tiste funte al dolare ko je taki čudn znak. To je še 10x dražja vrednost kot EUR. asus se bolj splača.

ZAKAJ ?!?

Ker sem pregledal veliko testov in vsepovsod je med najboljšimi ter še stane najmanj. Nevem kaj komplicirate s tem. :P

aja, pa še lepi je ful, mogoče je še omembe vreden multitouch na touchpad-u, pa še se najde.

Zgodovina sprememb…

clix ::

:))
1. Tisto so funti
2. Preračunano je slabih 350EUR
3. Platforma tistega HP-ja je nvidia ION, kar pomeni nvidiino vezno čipovje in nvidiino grafično kartico 9400M, ki pa povozi tisto v asusu 1005.

ok, gremo na gamerske netbooke.

carlito149 ::

Kam pa spada Lenovo ideapad s10-2?
Kvaliteta in uporaba?

DMX ::

Kam pa spada Lenovo ideapad s10-2?
Kvaliteta in uporaba?

Tudi sam sem se zelo napalil za tale netbook, vendar nisem nikjer zasledil da bi si ga kdo lastil. Kolko sem ga sam stestiral, mi je zadeva zelo všečna (material, izdelava, izgled).

Matej_K ::

Za punco iščem en netbook, kot sem prebral par zadnjih strani vidim da priporočate Acerja 1005HAH. je res najboljši za ta denar, okoli 350€. Če obstaja kakšen boljši tam do 500€ mi ga prosim priporočite. Gledal sem tudi Sonyeve LINK. Se splača dati toliko več za tele. Seveda je dobro da je na izbiro tudi barva, saj veste, punce :-D

Skratka na kratko, Best-buy za do 500€.

Zakaj imajo vsi nebtooki v reklami gor Win xp, se ne da dati gor win7???
Hvala za odgovore
... .. .

Da se namestiti tudi druge OS-je, brez skrbi. Samo microsoft ma neke fore, da imajo netbooki lahko 1gb rama, in do 160gb disk. Drugače jih oni ne smatrajo kot netbooke in ne prodajo XP-jev po neki ugodni ceni.

Oz. nekaj takega.

Z prihodom W7, pa naj bi se ta omejitev dvignila na 2gb in 250gb.

Z prihodom W7, pa naj bi se ta omejitev dvignila na 2gb in 250gb.

No ja, 250GB res, pomnilnika pa še vedno samo 1GB (vsaj za naš trg).

To itak sam nadgradiš, če rabiš.

res je

jabe ::

Za punco iščem en netbook, kot sem prebral par zadnjih strani vidim da priporočate Acerja 1005HAH.

če za punco gledaš, poglej še asus 1008. bo znala cenit design. vem, da jaz sem ga ;)

MKC00 ::

ima kdo kakšno informacijo kdaj bo 1005HAH na mimovrste??

Nič še. Verjetnno bo tam med najdražjimi. Razen, če bodo dali kako akcijo. Čez 350EUR bo pomoje.

Zgodovina sprememb…

In zakaj mora biti mimovrste?

Leks ::

Verjetno ker zaupa trgovini med poplavo raznih sumljivih trgovin, ki rastejo kot gobe po dežju.

So pa seveda dražji.

ne gre za zaupanja pač pa me zanima, če bo morda cenejši kot pri enaa(359). če pa je kakšna preverjena in zaupljiva trgovina z nižjo ceno pa tudi OK. Izbral bi (verjetno)cenejšo varianto.
dokupil bi pa še 2Gb spomina.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MKC00 ()

Si kdo last Ideapad S10 2, da lahko pove izkušnje iz prve roke? Zanima me avtonomija baterije in velikost tipkovnice.

v petek sem bil v bigbangu in sem imel v "rokah" črnega ASUS-a 1005HA in sem bil ZELO navdušen. Zelo lahek je ter zelo lep. Tipkovnica je edino plastična, ampak pri drugih tudi ni bilo kakšnih velikih razlik. Sicer pa sem zelo navdušen nad njim. Še en razlog več, da bom kupil 1005HA-H ;).

Ohišje, črne barve pa je res dobesedno magnet za prste odtise. Ampak to ni taka velika "napaka". Sedaj se še samo odločim med črnim in belim, ker črn mi je všeč pa vse, ter bolj "navaden" bi zgledal. Bel pa se mi zdi zelo lep. +tega se še prstni odtisi nebi videli gor. Ampak se bojim, da se bo videla gor vsaka praska pa to.

Sicer pa še enkrat povem, da sem zelo navdušen :P.

Carlito jaz ga imam.....Velikost ravno pravšnja, avtonomija nekje 4 ure realno.

Kako si nasplošno zadovoljen ali imaš kake pripombe?

Mene pa zanima, če ima kdo ASUS 1005HA-H koliko zdrži baterija realno?

Maxl ::

Meni realno z vklopljenim WLAN-om in brskanjem po netu + uporabljanje Worda, nekje 9h. Včasih tudi več, odvisno od različnih dejavnikov (svetlost zaslona, obremenitev procesorja, itd.) ;).

Uf to je pa kar konkretno več kot Lenovo.

Pyr0Beast ::

Je večja baterija tudi :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Matej_K ::

Ok , s punco sva šla malo po trgovinah in je probala tele netbooke. Po porbavanju nama je najbolj všeč Lenovo S12, se mi zdi da so 10' premajhni, tako po resoluciji kot po tipkovnici, vsaj za moje velke prste. Kot prebiram po internetu vsi na veliko hvalijo tega Lenovota(S12), me pa zanima mnenje še kakšnega uporabnika tule, glede baterije in zmogljivosti.

Sem pa opazil da se da v tega Lenovota vgraditi 3GB memorije, tako da verjetno je po hitrosti kar močan, kaj pa grafika?.

Najlepša hvala z mnenja.
... .. .

=Exceed= ::

Tudi mi2 s punco sva malo hodila naokoli in pravtako preizkušala netbooke. Ni se strinjala z 10", ta lenovo S12 ji je pa takoj "padel" v oči. Po prebiranju raznih testov in na koncu še direktne primerjave VIA/Atom, sva se, kljub temu da so malo potarnali nad zmogljivostjo baterije z VIA platformo, odličila prav za tega. Dokupil sem 2GB ram (1GB ni bilo na zalogi) naložil nov bios in stvar funkcijonera.

Ker mi pa žilca ni dala miru, sem naložil Windows7. Sprva samo za pokušino ampak sva bila nad delovanjem tako navdušena, da sem kar tako pustil. Čisto vse funkcijonera tako kot mora, pravtako baterija. Punci uspe WLAN+Winamp+Word 4h45 (delno balance mode, ko se spomni pa powersaver), jaz sem pa že prišel na 5h samo stikanje po kompu (z Atom procesorjem se avtonomija, če gre verjeti testom podaljša vsaj za 1h).

Tipkovnica je super, bližnice za upravljanje zaslona, zvoka, brezžičnih povezav, hitrih zagonov...vse na mestu. Bela barva se nama je sprva zdela precej občutljiva, ampak se izkaže zelo neobčutljiva. Kvaliteta izdelave netbooka je super.

Grafika na splošno me ne zanima...pasjansa deluje odlično:D, 720p filmi tudi (v QuickTime-u NE, VLC-NE, WMPclassic pa super, se bom pa še malo poigal s kodeki. Uporabljam pa CCCP-neke starejše).

To je to z moje strani

imata podobni punci,..da ni slučajno....

Melanholija ::

Pač znajde se bejba, od dveh bo dobila...
...

Netbook :))

:D

DMX ::

a obstaja Lenovo S12 tudi s N280 procesorjem??? Vsepovsod ga najdem samo s N270...

ncc2000 ::

@exceed

Bi prosim na S12 lahko pognal win7 experience index in mi tu napleskal posamezne rezultate?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ncc2000 ()

lahko prosim nekdo pove ali priporoča kateri RAM (2Gb) bi pasal v eee 1005hah, iz spletne mimovrste.com
hvala

Jaz imam notri 800Mhz od Transcenda ;).

aha hvala.
kaj pa potem npr. tale ?
bi tudi bil OK, cena je tam tam, je pa 800Mhz.

Ja, če podpira 800mhz rame pol tak ni problema.

sem našel tole
tukaj pravijo, da ni važno kaj imaš 667 ali 800, v vsakem primeru naj bi 'izkoriščal' le 667MHz. Čudno mi je pa da je 800 celo nekaj cenejši. upam da zato ni nič slabši.

tole

Zgodovina sprememb…

Bodi vesel :D

@ncc2000

Via NANO

Via NANO

To je to

Tudi meni je experience index ocenil 1005HA-H z 2,1, vendar je pri meni ozko grlo grafični procesor :/.

vprašanje če je tisti kingston OK za eee 1005, ker je po videih videti da ima RAM samo eno zarezico, ta kingston ima pa tam na fotki 2. torej bo potrebno nekaj drugega

edit.
razen če ni simbolična fotka :\

Zgodovina sprememb…

@exceed

Sem pred kratkim nabavljal malo prenosalo in sem imel na "probi" A1005, S12 pa ne. Predvsem procesor je bil šibka točka za mojo uporabo. Me je samo zanimalo, če sem ga pihnil z nakupom svojega 12".

Hvala!

Katerega 12" si pa kupil? Jaz trenutno čakam na 1810t.

EliteBook 2530p

Tomson ::

Jaz tudi čakam na 1810t, ampak vprašanje če bo pri nas sploh v prodaji, v tujini se ga namreč dobi že kar nekaj časa ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
««
8 / 45
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tablet PC ali netbook?

Oddelek: Kaj kupiti
243136 (2965) SLO_Matej
»

Najbolj vzdržljiv laptop

255918 (5240) pegasus
»

Prenosnik za faks - Kateri? - do 350 eur

254432 (3923) lmorgh
»

Izbiram netbook, Thinkpad Edge E11 vs Asus Eee PC 1215B vs ?? ?

164287 (3820) 69charger
»

Netbook za HD prezentacije

194648 (4002) MK99

Več podobnih tem