» »

Kateri netbook?!

Kateri netbook?!

««
23 / 45
»»

Ashrack ::

....

nurmaln ::

Ni enga prov pametnega razloga za razliko v ceni. Drugače razlika med nijma je ta da je en črn drugi pa roza.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

matjazek ::

Majko jim tem malim reačunalnikom...bolj ko študiraš teste, težje se odločiš...Grrrrr! Bom kar nazaj zaplenil mojga Acerja 1410 in bom "šefici" raje svetoval enega lepega, pink...
Za domovino, z biciklom navhrib!

freserovski ::

A docking postaje obstajajo za te netbooke (Asus EEE 1201)? Da bi imel potem gor priklop za tipkovnico, miško in monitor (HDMI) ?
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

Zgodovina sprememb…

Ne

TommyLee ::

Živjo,

potrebujem malo nasveta glede nakupa prenosnika.

Potrebovali bi ga za sestanke s strankami, s tem, da bi poleg vseh dokumentov kajlahko prebavil tudi kakšen Photoshop, Illustrator in podobne grafične programe (web design in ne jumbo plakati :)).

Se pravi, čim lažji, dober, DVDrom :), licenčni windowsi in dobra baterija... Cena naj ne bi presegala 500eur

V oko nam je padel sledeč(ostali v tem velikostnem razredu nimajo dvdroma):
Dell Inspiron 1110

Je stvar dovolj (vsaj kar se tiče cpu-ja), da bi poganjala te programe...

Če ima pa kdo še kakšnen predlog, ga pa radi poslušamo :) Hvala!
www.dornik.si

Anton ::

TommyLee ::

Anton, hvala - izgleda res super. 7200 rpm, grafična, 4gb rama.

Bomo pa dokupili win7, pa bo :)
www.dornik.si

gdjv ::

Kupujem netbook, potrebujem ga za kakšen dopust, vikend, hitro kaj pogledati na net... predvsem pa bo prižgan ponoči in priklopljen na zunanji disk za DL torrentov. Ker bo v stanovanju, si ne morem privoščit, da mi nekje leži ena stara kišta. Predvsem pa da porabi minimalno elektrike.

Gledal sem kaj takega

http://www.so-doo.si/detail.php?page_la...

dobim kaj boljšega za cca 300€, več se mi ne zdi smiselno dajat, ker potem si že na ceni za laptopa.

Hvala. Lp

ElviS ::

Asus 1001P,1005P,1005PE

Vsi so boljši... 1001P je mislim da za ~270EUR
i'm still in the building...

janezek67 ::

Problem prenosnikov pri So. d.o.o. je v tem, da so rabljeni (vsaj predstavitveni) in imajo le leto garancije. Pa še tipkovnica ni slovenska - če te ne motijo nalepke. mene kar. Prav tako ti netbooki niti niso poceni, če bi jih prodajali za okoli 200EUR, bi bilo ok, tako pa ...

Bi pa na tvojem mestu razmislil za kaj takega
http://www.odnesi.si/compaq-presario-cq...

Vseeno večji ekran, za pikič boljši procesor, boljša kartica, cena tu in tam. Sicer so tu še vedno nalepke, ni netbook, ampak ...

Zgodovina sprememb…

Evo, moj 1810tz je prišel.

Na prvi pogled je razlika od 1810 v materialih in sicer so tukaj plastični deli v črni barvi bolj hrapavi in s tem manj občutljivi na prtsne odtise.

Za ostalo pa čez par dni...

gdjv ::

kje si ga naročil?
koliko €?

Ashrack ::

Najverjetneje se bo kupil ASUS EEE PC 1201N.
Mislim da je tu najugodneje:
http://www.slonakup.si/mod/product/prod...
Morda kdo ve ce se ga kje da dobiti se ugodneje?
....

Karen ::

A ima kdo slučajno Sony Vaio serija P? A se to da imet za edino mašino glede na 8palčno velikost ekrana (tipke so po razporeditvi zagotovo boljše od kateregakoli 10colarja)? Kakšni vtisi, če ima kdo, so zaželeni.

@gdjv:

kupil pri enaa.com za 556,30 EUR

JanjaL ::

Pozdravljeni!

Že kar nekaj časa prebiram to temo a se mi zdi, da vem vedno manj, kaj naj kupim, zato vas prosim za nasvet:

Torej, potrebovala bi netbook za delo z offici in za internet. Super bi bilo, če bi imel čim boljšo baterijo (11) in mat display, saj imam na notebooku sijoči zaslon in zunaj z njim ne morem delat... Cena pa naj ne bi presegala 300 do maksimalno 350 EUR.

Mi lahko prosim pomagate, ker prebiram forume in gledam ocene in ne vem kaj še vse že kar en čas in bi se končno rada odločila!
Hvala!!!

__Devil__ ::

Jaz ti priporočam ASUS 1005PE. Super baterija, zmobljivost pa OK. Za ~340EUR. Meni se zdi super za ta denar. Zaslon je MAT.

JanjaL ::

Hvala za nasvet, tega sem jaz med drugim tud gledala. Skratka, odločitev je padla in je že naročen - dobila sem ga pa za 299 EUR, ampak v Avstriji...

Hvala še enkrat!

trnvpeti ::

Ima kdo netbook Prenosnik TOSHIBA Satellite T110-10X?
Kakšne si izkušnje?

Shatzy ::

trnvpeti je izjavil:

Ima kdo netbook Prenosnik TOSHIBA Satellite T110-10X?
Kakšne si izkušnje?

Ravno to sem hotel vprašat! :) Mene zanima predvsem kako se obnese trackpad in kako dolgo drži baterija?

Grimlord ::

Kaj pa tale MSI?
http://prenosnik.net/izdelek_Prenosnik-...

Kar nekako se ne morem odločit, a bi mel 10,1 11,6 ali 12,1 ... :(
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

Sem ravno gledal mere med tem MSI U200, katerega link sem prej dal in pa med Toshibo T110, ki jo nekateri omenjate in ki je bila tudi med mojim izborom. Mere so precej različne in vsaj po tem sodeč, je MSI boljša izbira (pa še cenejši je). Any thoughts?

alphasaphir ::

Pozdravljeni,

Iščem 11.6 do 12.1 inčni netbook. Izbiro sem zožil na:
-eee pc 1201n (mogoče tudi počakam na 1201pn oz. 1215n)
-aspire 1810
-aspire 1820 oz 1825 (multitouch)

Zanima me pa primerjava med grafičnimi:
-ION
-ION2
-Intel GMA 4500MHD(je to enako kot G45 ali ima res samo 64Mb=?)
in procesorji:
-Atom N330, N450 in N500
- SU7300(3MbL2) in SU4100 (2MbL2)

Uporaba: pretežno klasična (internet, office, rad delam sicer več stvari naenkrat) pa kak matlab, mathcad, autocad, arcgis. Avtonomija baterije v urah mi ni toliko pomembna kot koliko let baterija zdrži. Obvezno mora HDMI delovat kot se spodobi, tudi kak film na LCD (ne rabi bit FullHD). Tipkovnica je kar pomemben faktor, kvaliteta izdelave nasplošno tudi. Če ima kdo izkušnje s temi multitouchi oziroma ve za kak primerljiv "convertible" se tudi priporočam.

Nasveti dobrodošli.

LP

Zgodovina sprememb…

ShARk63 ::

Primerjava graficnih kartic.

Tole je orng stvarca. Mel par tednov doma, super stvar. Samo ekran oz. resolucija ga jebe, drugače dela fantastično!

Dangsteer ::

Je že kdo mogoče testiral Hp 210? Mi gre po glavi da bi ga kupil :)
Ne da se mi več pisat kakšno mašino imam :)

frodo12 ::

Tole ni ravno netbook :)

Kar se pa HP Mini 210 VT tiče, pa sem moje mnenje napisal že zgoraj (zgleda je en post pred mano, ki se je nanašal na ta netbook izginil).

Dangsteer ::

V petek sem dobil http://www.mojtiskalnik.si/netbook-hp-m..., takoj sem vgradil 2gb rama, in naložil win7 ultimate :D. Zadeva se mi zdi zelo hitra in odzivna. (je pa res da sem pred njim imel hp mini 2133 z via procesorjem :S), tko da ga z njegovo trenutno konkurenco ne morem primerjati...
Če koga kaj zanima lahko naredim kakšen test,..

p.s.: koliko drži baterija pa še nisem sprobal, ni blo časa,
Ne da se mi več pisat kakšno mašino imam :)

XsenO ::

Pozdravljeni,

potreboval bi en nasvet in sicer starši bi potrebovali en netbook za na barko z edino zahtevo, da baterija traja čim več časa in da je čimbolj cenovno ugoden.

Hvala za nasvete, ker se jaz na netbooke popolnoma nič ne spoznam :)

P.S. aja pa na kaj moram paziti, ker kolkor sem prebrskal so vsi tam tam po specifikacijah.
1 + 1 = 1

Zgodovina sprememb…

• spremenil: XsenO ()

jur3 ::

pozdrav!

zanima me če je kdo zasledil kdaj se bo dalo kupit Asus eeePc 1015, eeepc 1016 in eeepc 1018. 1015 se bojda že prodaja, me pa zanima če ga je mogoče dobiti v sloveniji? oz kdaj se ga bo dalo?

Hvala in lp vsem!
Dead enemy always smell good

kmetek ::

tile malčki ta nova serija so pa že kar zmogljive zadevice.

Lahko kdo poda specifikacije teh prihajajočh netbookov?

keitai ::

zmogljive? z atom procesorjem? Če bi mel vsaj kakšen i3 ulv bi jim mogoče lahko reku zmogljivi.

aja specifikacije: bolj kot ne vsi atom n450 ali n470, 1gb rama, vse ostalo isto, edina resnejša novost je usb 3. Pač navadna evolucija, malo tanjši, baterija bo zdržala malo dlje, zmogljivost pa še vedno na ravni dveh mušic, ki se trudita premaknit mizo.

matejzr ::

LP, Odločam se za nakup netbooka neki sem gledal asusa 1005pe in tudi Acerja Aspire One D260 po hardwaru sta ista torej kaj priporočate ?
Videl sem tudi da bodo prišli tudi neki novi asus 1015, 1016 kak je zaj s tem ? Se splača počakat?

ASUS 1005PE me je navdušil. Uporabljam ga kot primarni računalnik, ker je dovolj zmogljiv za internet, multimedijo ter ostale zadeve. Baterija drži vsaj 4 ure ob "polni" obremenitvi (svetlost na 100%, glasba, internet, video..). Če pa je treba pa drži tudi 8-9 ur ob "varčni" uporabi.
Stacionarnca pa še občasno prižgem za kakšne igre ter glasbo :P.

Zgodovina sprememb…

še nekaj me zanima tile netbooki imajo vsi qwerty tipkovnico ali imajo slovensko z ščž... ?

Asusi imajo vsi slovensko tipkovnico

Leks ::

Čisto odvisno od koga kupiš. Če kupiš prenosnik uradnih uvoznikov (Avtera, DISS,...) bodo zagotovo imeli ščćž (prenosniki za Adrio regio), če pa kupiš od katere firme, ki uvaža sama (zvečine iz UK, GER,...) potem pa bo verjetno qwerty ali nemška tipkovnica.

sem si že naročo Acerja Aspire One D260 ker se unih asusov 1005pe več neda dobit upam da bo acer dober če ne pa nazaj pošljem :)

madmaxx ::

se kje v SLO se da dobit Acerja 1410 ali 1810(TZ) ?
se mi zdita se zmerej zelo kvalitetna...

Sideeffect ::

Kaj pa Dell Vostro 1012 s 3G modulom?
http://www.fmcstore.si/dell-inspiron-10...

Pa Inspiron 1110:
http://www.fmcstore.si/dell-inspiron-11...

lp mene zanima kakšne mate kaj temperature na netbookih ?

Moje temperature:
idle

med delom

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

CPU v idle je 35-42°C med delom pa 55-60°C. Sobna temperatura je 28-30°C sedaj :|.

devil a tvoj asus je tud po treh urah delovanje zelo vroč na spodnji strani ? ker men se moj zdi precej vroč ko kaj delam

jRk0 ::

cca 70°C @ 2Ghz 100% load (drugace je 1.6ghz- 270)
You fuck up once, you loose two teeth.

m0LN4r ::

Za tiste, ki še niste kupili netbooka in bi jeseni nameravali, bi vam svetoval, da počakajte na ASUS 1215N. Mogoče pa bo dober!
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

matejzr je izjavil:

devil a tvoj asus je tud po treh urah delovanje zelo vroč na spodnji strani ? ker men se moj zdi precej vroč ko kaj delam

Da. Še posebej pod ventilatorjem. Procesor se greje, pa ni izolacije ohišja :)).

kmetek ::

m0LN4r je izjavil:

Za tiste, ki še niste kupili netbooka in bi jeseni nameravali, bi vam svetoval, da počakajte na ASUS 1215N. Mogoče pa bo dober!

in potem ko pride, bo najavljen spet novi model in spet "počakajt" :)

začaran krog.
««
23 / 45
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tablet PC ali netbook?

Oddelek: Kaj kupiti
243175 (3004) SLO_Matej
»

Najbolj vzdržljiv laptop

255976 (5298) pegasus
»

Prenosnik za faks - Kateri? - do 350 eur

254487 (3978) lmorgh
»

Izbiram netbook, Thinkpad Edge E11 vs Asus Eee PC 1215B vs ?? ?

164309 (3842) 69charger
»

Netbook za HD prezentacije

194677 (4031) MK99

Več podobnih tem