Forum » Strojna oprema » TrekStor zunanji disk
TrekStor zunanji disk
shorvat ::
Lep pozdrav,
imam zunanji trdi disk znamke trekstor (z.ul 500 GB) in mi je normalno deloval cca. 1 leto. Sedaj mi ga pa računalnik ne zazna več. Ko ga priklopim preko USB-ja se zasliši zvok (Win XP), ampak ga ne najdem med ostalimi diski (v Moj računalnik), niti v Nadzorna plošča -> Skrbniška orodja -> Upravljanje računalnika -> Shramba -> Upravljanje diskov. Priklopil sem ga na Visto, Win XP, Linux (Ubuntu) in noben OS ga ne zazna več. Disk je normalno deloval slabo leto, potem nekaj časa sumljivo (večkrat sem moral usb iz računalnika odklopit, potem spet vklopit etc... po 5 min ga je OS zaznal), sedaj ga pa sploh ne zazna. Vseeno se pa pojavi pisk, ko ga priklopim v USB. Probal sem še mrežno povezavo (direktno v rač. in tudi v router) pa tudi tako ne morem dostopati do njega. Garancija je pred kratkim potekla.
Tudi PS3 ga ne zazna.
Ohišje je pa zaprto tako, da ga ne morem odpreti. Nikjer nobenega vijaka.
Kakšne ideje?
lp, s
imam zunanji trdi disk znamke trekstor (z.ul 500 GB) in mi je normalno deloval cca. 1 leto. Sedaj mi ga pa računalnik ne zazna več. Ko ga priklopim preko USB-ja se zasliši zvok (Win XP), ampak ga ne najdem med ostalimi diski (v Moj računalnik), niti v Nadzorna plošča -> Skrbniška orodja -> Upravljanje računalnika -> Shramba -> Upravljanje diskov. Priklopil sem ga na Visto, Win XP, Linux (Ubuntu) in noben OS ga ne zazna več. Disk je normalno deloval slabo leto, potem nekaj časa sumljivo (večkrat sem moral usb iz računalnika odklopit, potem spet vklopit etc... po 5 min ga je OS zaznal), sedaj ga pa sploh ne zazna. Vseeno se pa pojavi pisk, ko ga priklopim v USB. Probal sem še mrežno povezavo (direktno v rač. in tudi v router) pa tudi tako ne morem dostopati do njega. Garancija je pred kratkim potekla.
Tudi PS3 ga ne zazna.
Ohišje je pa zaprto tako, da ga ne morem odpreti. Nikjer nobenega vijaka.
Kakšne ideje?
lp, s
- spremenil: shorvat ()
shorvat ::
Disk ni več v garanciji zato sem ga na silo odprl. V ohišju je disk znamke WD (IDE 500 GB). Če disk priklopim direktno na osnovno ploščo dela normalno, tako da podatkov nisem izgubil. Vsaj to. Naredil sem backup in disk sformatiral (NTFS, prej FAT32) in ga spet vstavil v zunanje ohišje (Trakstor) in ga OS kjub temu ne zazna, ko ga priklopim preko USB-ja. Za test sem v ohišje vstavil en drug disk (80 GB) in zadeva dela brezhibno. Ko pa vstavim disk, ki je bil v ohišju, ko sem ga kupil (WD IDE 500 GB), pa ne. WTF?
Kakšne ideje?
Kakšne ideje?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zunanji disk-NE DELUJEOddelek: Strojna oprema | 13066 (12560) | Kotar |
» | ne zazna diska = crknjen disk?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2722 (2515) | bluefish |
» | WD My book 1TB nehal delatiOddelek: Strojna oprema | 3698 (3317) | abaximan |
» | Zunanji trdi disk 500 GB -- akcija Hofer -jutri (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 20387 (14587) | MISKO_GR |
» | Zunanji trdi disk---nujnoOddelek: Pomoč in nasveti | 2506 (1989) | Chessman |