Forum » Kaj kupiti » Zunanji ali vgradni disk?
Zunanji ali vgradni disk?
B & O ::
Ko že ravno kupujem miš in tipkovnico sem se odločil da kupim še disk. Trenutno imam samo en disk velikosti 150GB, ki po namestitvi viste, glasbe, filmov,... postane premajhen. Prav tako pa nimam nobenega medija/prostora za backup.
Moja želja je da bi imel dodaten disk na katerega bi lahko shranil celotno sliko svojega primarnega diska, (še ne vem točno s katerim programom bi to naredil in kako - ideje dobrodošle) ker sem se naveličal formatiranja) in nalaganja vsega iz ničle. Prav tako pa bi rad gor shranil še za nas zelo pomembne slike iz fotoaparata ter kake filme.
Zanima me kaj bi bilo bolje da dokupim vgradni disk (WD 640GB z 32MB predpomnilnika) ali nek zunanji disk podobne velikosti za priklop preko USB vodila? Rad bi da bi mi bila vsebina diska dostopna vedno kadar bi računalnik prižgal, se pravi da je disk vedno na voljo in ga ne bi koristil za fizično prenašanje.
Moja želja je da bi imel dodaten disk na katerega bi lahko shranil celotno sliko svojega primarnega diska, (še ne vem točno s katerim programom bi to naredil in kako - ideje dobrodošle) ker sem se naveličal formatiranja) in nalaganja vsega iz ničle. Prav tako pa bi rad gor shranil še za nas zelo pomembne slike iz fotoaparata ter kake filme.
Zanima me kaj bi bilo bolje da dokupim vgradni disk (WD 640GB z 32MB predpomnilnika) ali nek zunanji disk podobne velikosti za priklop preko USB vodila? Rad bi da bi mi bila vsebina diska dostopna vedno kadar bi računalnik prižgal, se pravi da je disk vedno na voljo in ga ne bi koristil za fizično prenašanje.
ABX ::
Obstaja razlog zakaj imamo računalniško kišto, da vse PC komponente lepo zložimo skupaj, zavarujemo in uredimo hlajenje. Drugače bi lahko imeli vse komponente kar na mizi.
USB je bistveno počasnejši do SATA.
USB je bistveno počasnejši do SATA.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
B & O ::
Ja imaš prav v tole dilemo z zunanjim diskom me je spravilo ravno to da vsi za backup priporočajo nek medij ki je potem fizično ločen od sistema, tako da ne vem če bi se obneslo potem imet sliko celotnega diska na neki particiji na drugem disku ki služi bolj za skladiščenje kakih datotek.
ABX ::
Glede funkcionalnosti ni razlike, imet fizično ločen disk pa pride prav samo v primeru kraje, požara, ...
Raje uredi online backup v kolikor imaš hiter prenos, gmail ti nudi 7GB zastonj.
Raje uredi online backup v kolikor imaš hiter prenos, gmail ti nudi 7GB zastonj.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zunanji trdi disk? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 16271 (5917) | Karen |
» | koliko particij priporočate imeti? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12390 (7871) | carota |
» | Arhiviranje podatkov (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9055 (8077) | joker16_7 |
» | Backup podatkov in ne sistemaOddelek: Programska oprema | 3809 (2904) | axee |
» | Arhiviranje v resničnem času - bachup files in realtimeOddelek: Programska oprema | 1562 (1028) | bastadu |