» »

nakazilo denarja iz tujine

nakazilo denarja iz tujine

danaj ::

yo

mi lahko poveste katere podatke rabi oseba ki mi hoče iz anglije nakazati denar na tekoči račun Abanke ?

bastadu ::

Morali bi zadostovati tvoj naslov, IBAN in pa BIC/SWIFT številka.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bastadu ()

je nujno dajati naslov ali sta ime in priimek zadosti ? pravtako kje dobim IBAN in SWIFT cifro ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: danaj ()

skyline ::

mislim, da moras dati tudi naslov, nisem pa ziher..

IBAN in SWIFT kodi bi moral imeti na mesecnih izpiskih z banke. IBAN je stevilka tvojega racuna (SI56 itd.), SWIFT pa je koda banke..

lp

ok hvala =)

btw slučajno veste kolko približno je potrebno da se denar prikaže na računu od dneva nakazila- cca. ? denar se nakazuje iz anglije

Zgodovina sprememb…

ender ::

BIC od Abanke dobiš tu. Nakazilo pa traja nekaj dni.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

JayKay ::

po novem majo banke tudi sepa plačilo. traja 1 dan

perci ::

Vendar SEPA je samo za EUR nakazila. Ce ti bo nakazoval funte, ne bo slo prek SEPA.

no da še enkrat oživim tole temo.

v četrtek mi je nek američan nakazal denar na bančni račun vendar ga do danes še nisem prejel. bi me moralo začet skrbeti ?

Zeberdee ::

Ne. Jaz sem zadnjič iz Amerika denar prejemal 12 DELOVNIH dni.

Bellzmet ::

Počakaj še kakšen dan. Plačila iz tujine rabijo dlje časa, da pridejo. Če pa v petek ne bo pa malo povprašanj na banki.

lp

ok. nazadnje sem v 2 dneh prejel iz anglije in me čudi kaj zaboga potrebuje tolko časa da se prejme denar iz ZDA.
dobrodošli v 21. stoletju :S

Zgodovina sprememb…

JayKay ::

Vendar SEPA je samo za EUR nakazila. Ce ti bo nakazoval funte, ne bo slo prek SEPA.

ja po tečaju preračunajo in dobiš eure

ender ::

ja po tečaju preračunajo in dobiš eure
Čisto odvisno od tega, če si že prej na svojem računu posloval s funti (če nisi, je odvisno od tvojega dogovora z banko - lahko ti preračunajo v evre, ali pa začnejo voditi še funte).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Zeberdee ::

Aja. Če so ti nakazali v Dolarjih pa lahko traja vse do 30 dni, tako kot v nasprotno smer.

Aja. Če so ti nakazali v Dolarjih pa lahko traja vse do 30 dni, tako kot v nasprotno smer.

fck :|

slobo ::

Če mi nekdo nakaže denar iz tujine in jas pošljem številko tekočega računa ali lahko potem v tujini lahko nekdo dvigne moj denar?

tony1 ::

Če osebe osebno ne poznaš, ne dajaj nobenih osebnih podatkov.

Naj ti nakaže na PP.

Invictus ::

danaj je izjavil:

ok. nazadnje sem v 2 dneh prejel iz anglije in me čudi kaj zaboga potrebuje tolko časa da se prejme denar iz ZDA.
dobrodošli v 21. stoletju :S

Dobrodošel v klubu nepoznavalcev bančnih transakcij ... :).

Denar je vedno nakazan preko posredniških bank, ki si vzamejo denar za nekaj dni in ga med tem posodijo za kak promil obresti. Pač njihov posel ...

Poleg tega je včasih tudi odvisno koliko si plačal za storitev transakcije. Če vzameš najcenejšo, potem pač traja. V tujini se vse storitve plača.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

destroyer2k ::

Invictus

Poglej datum komentarja.

danaj je 13. maj 2009 ob 17:35 izjavil:

Gandalfar ::

Morda relevantno vprasanje - a se da kako vidt, da je denar v procesu tega da pride do tebe. Recimo da me ne moti, da hodi 30 dni, dokler vem da hodi :)

Invictus ::

Banka, kjer si naročil transakcijo lahko naredi poizvedbo kje je denar. Ni pa nujno uspešna.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

tony1 je izjavil:

Če osebe osebno ne poznaš, ne dajaj nobenih osebnih podatkov.

Naj ti nakaže na PP.

Oprostite kaj to pomeni pp

McHusch ::

paypal

Ampak sem se poskušal registrirat na pp ampak vseeno bi mogel vpisat št tekočega račuma

Gapi ::

slobo je izjavil:

Ampak sem se poskušal registrirat na pp ampak vseeno bi mogel vpisat št tekočega račuma

Ti vpišeš številko od VISE, EURO CARDA ki je vezan na tvoj TRR. tako ti dobiš denar na PP. Sam pol moraš še denar dvignt iz PP računa da ti ga nakažejo na tvoj račun na katerega je vezana ena od kartic. Ta dvig pa pri PP nekaj stane. Tako da dobrodošel v 21 stoletju kjer ni nič zastonj.
No person is rich enough,to buy back his past.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gapi ()

Njlepša hvala

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakazilo v tujino

Oddelek: Loža
3447743 (2392) M-XXXX
»

Za napadom v bangladeško centralno banko napad na SWIFT

Oddelek: Novice / Varnost
2614593 (12434) krneki0001
»

Plačilo v tujino

4411656 (9107) Tilen
»

Wirecard (vprašanje-pomoč)

92748 (2167) Zurbum
»

"money order" - kaj je to?? (strani: 1 2 )

6212847 (10513) Tody

Več podobnih tem