» »

GPS sprejemnik

GPS sprejemnik

tesho ::

kupujem gps sprejemnik, najpogosteje bi ga uporabljal na prenosniku, pa da bi mi pokrivalo celo slovenijo detajlno.

ogledoval sem si tega

http://www.bolha.com/oglas2127424/51-ka...

vaše mnenje, je res tok dobr kot ga opis kaže al ni

hvala

MTB ::

Jaz imam tega - http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/... (ki pa je bil kupljen nekaj časa nazaj za 20€ manj.
Dela super, preko usb, zato ne rabiš posebnega napajanja. Glede pokrivanja Slovenije - sprejemnik samo sprejema signal, vse ostalo dela software.

joze67 ::

Da ne bo pomote, GPS sprejemnik ne bo pokrival Slovenije ne detaljno ne približno. On bo samo povedal, kje si.

Onega MTK so pred kakim letom, ko sem se zanimal za te stvari, kar pohvalili, Sirf3 pa je itak povsod, ne moreš zgrešiti. Zato si izbereš na podlagi sekundarnih lastnosti - ali bo uporaba samo na prenosniku (potem je USB rešitev OK) ali tudi na telefonu/dlančniku (potem BT; ali je pomembno trajanje baterije ali ne itd...)

tesho ::

@MTB: ga uporabljaš preko mobilnega telefona al prenosnika? kter sofware uporabljaš, glede pokritosti slovenije si zadovoljen?

@joze67, ne razumem tega kak misliš, da gps sprejemnik pove samo kje si.

a ni tko da npr. na prenosnik naložiš karte in se povežeš na gps prejemnik ter stvar deluje kot navigacija?

MTB ::

Uporabljam ga preko prenosnika, z garminovim programom, s katerim sem zadovoljen. Včasih kdo pojamra, da ne najde XY številke hiše. Za moje pojme je čist ok, če iz enega konca Slovenije pridem v drugega, stopim iz avta v neki zakotni vasi in se sprehodim 10 m do hiše, da vidim če sem prišel na prav naslov.
Jože ti zeli povedati, da ti gps sprejemnik pove samo koordinate, programska oprema pa to poveže s podatki, se pravi kraj, ulica, itd....

joze67 ::

pa še, da programske opreme v teh paketih najverjetneje ni

residual ::

Vsi ki so cenovno tega ranga in več so za navadnega userja OK, to da ima pa eden namesto 23 kanalov 51, hot, warm in cold start 2-3sekunde boljši, itd pa je meni manj pomembno.

ČE kupiš USB GPS se ti lahko zaplete z driverji in dolžino kabla, to je pa tudi vse. Z bluetooth GPS načeloma ni problemov s komunikacijo si pa omejen z baterijo in časom delovanja, auto-off imajo že skoraj vsi, itd. Odvisno je tudi za kaj ga boš uporabljal.


Jaz sem nabavil Nokiin bluetooth LD-4W (pri nas je cena čez 100€ v nemčiji ga lahko kupiš za 50€+ptt), dela OK s telefonom in laptopom, in sem zadovoljen tudi s časom delovanja.

Uporabljam ga na svoji stari java nokii 6270 s free programom Nav4all in od Najdi.si Mobilni zemljevid. dela OK. Free programov za GSM in dlančnike samo za pozicioniranje imaš ogromno.

Z laptopom uporabljam iGO8 in dela brez problema. Do sedaj vse kar sem iskal sem našel. Tudi če katere številke hiše ni parkiraš v isti ulici in peš poiščeš lokacijo.

[SpydeR] ::

Obujam tole temo.

Odločam se za nakup usb gps modula, ki naj bi ga uporabljal predvsem z netbookom. Dilema je ali gps modul v obliki usb ključa ali nekaj takega (manj praktičnega) s kablom. Je kakšna pomembna razlika pri delovanju/uporabi/zanesljivosti med eno in drugo obliko? Na kaj naj bom še pozoren pri nakupu?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj je dobro vedeti pred nakupom GPS naprave? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5412114 (8804) AtaStrumf
»

GPS navigacija na Nokia N95 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5517182 (12909) AtKo
»

GPS dilema...

Oddelek: Pomoč in nasveti
71402 (1199) TakelowG
»

dlančnik za navigacijo

Oddelek: Mobilne tehnologije
122379 (2273) gregaster
»

GPS in slo. mapa

Oddelek: Programska oprema
82372 (2236) ToniT

Več podobnih tem