» »

Po nekaj sekundah prižganega računalnika izgubim sliko.

Po nekaj sekundah prižganega računalnika izgubim sliko.

Freezy ::

Živ,

Imam problem, nevem kako je prišlo do tega, ampak pojavilo se je iznenada. Prižgem računalnik in ko se naloži namizje(včasih še prej) izgubim sliko. Računalnik je še vedno prižgan in se ne resetira, samo ekran mi gre v standby. Imam visto64 in tole pišem v safe modu, kateri dela normalno. Skeniral sem za viruse in jih ni, prav tako sem vse počistil s CCleanerjem.

Kakšne ideje?

imallears ::

Probi mal, če je kak hardver faulty. Ramčke stestiri, ven dej komponente, pa daji not eno pa po eno, poglej temperature,... the usual stuff.

Freezy ::

HW težave sem praktično izključil, ker se nič ne pregreva in pa glede na to da safe mode deluje. Procesor je bil rahlo navit pa sem resetiral BIOS in je isto. Probal sem samo z enim ramom, isto... slika zgine po 5ih sekundah.

TOP ::

Pa si probal drugo grafo.Če PC dela normalno pa sam slike ni so samo dve možne.Ali je grafa ali pa kakšni drjverji kej jebejo.Probaj grafo,če to ni pa Winse na novo gor.

solatko ::

Poizkusi z enim RAM-om.

feryz ::

Katera grafična? Jaz imam 8800 GT in moram obvezno ob prižiganju imeti sklopljen S-VHS. Ko sem prvič povezal računalnik s televizijo, se ji je zrolalo. Tudi če je kabel za TV sklopljen moram ob prižiganju imeti prižgan monitor, drugače slike ni sploh! Oz. je na TV-ju. Plus Nvidia ima grdo sliko. Ne vem, kaj mi je bilo, da sem šel po več kot desetih letih menjati firmo.
P.S. preklop se izvede, ko se naloži windows gonilnik za grafično, včasih pred sliko namizja, včasih kasneje. Ni važno s katero različico gonilnikov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: feryz ()

Freezy ::

Z enim ramom sem poskusil, ni razlike. Bom probal še enkrat brez drajverjev za grafično in še enkrat z najnovejšimi. Potem poročam. Imam pa 6600 GT.

OK, namestil sem najnovejše drajverje in stvar zaenkrat deluje. ;D
Najlepša hvala za pomoč!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Freezy ()

Freezy ::

Update: Sliko imam samo pri resoluciji 800x600(safe mode in normalno), to sem opazil ko sem zbrisal drajverje. Pri 1280x1024 pa stvar ne dela kot bi morala. Tako da mislim da je problem v grafi oz. njenih drajverjih.

solatko ::

Pojdi na stran proizvajalca kartice in iz njihove strani potegni zadnji gonilnik. Vse ostale zbriši, saj prihaja do problemov, kadar je več gonilnikov. Na nekaterih travniških XP-jih se mnogokrat pojavlja ta problem. Po navadi javi, da je gonilnik zastarel, za to verzijo OS-a.

Freezy ::

Sem probal najnovejše pa potem še malo starejše drajverje, ampak ne dela. Tudi z driver cleanerjem sem počistil. Sedaj mi slike sploh več ne pokaže, ko uklopim računalnik, ekran je v standby. A to pomeni, da je konc z grafo?

RuskiSnajper ::

garancijo lepo , pa reci naj ti dajo drugo firmo pa mal doplacaj pa bos spet na pravi poti

gt55gre ::

Mislim ,da bi znalo biti kaj z plato narobe , pri meni je bilo isto , med drugim tudi izpad slike in signala. Po tem sem menjal grafično in je bilo isto , in na koncu ,ni bilo slike , ker je bila plata fuč.

Freezy ::

Garancija ne pride v poštev, ker je grafa stara okol 4-5 let. Bom probal nekje nekaj novega dobit.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

strojna okvara?

Oddelek: Pomoč in nasveti
152175 (1741) Brias
»

Radeon 4870 - problemi z driverji

Oddelek: Pomoč in nasveti
385418 (2481) dziht
»

Blue Screen of Death in čudna napaka

Oddelek: Pomoč in nasveti
181505 (1169) Djz3l3
»

asrock 939 dual-vsta in 7600 gs AGP problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
61001 (952) Klemzz
»

Škart Inno GF 4 Ti 4200?

Oddelek: Strojna oprema
432451 (1395) LeQuack

Več podobnih tem