» »

Zavihek "POWER MANAGEMENT" za USB manjka??

Zavihek "POWER MANAGEMENT" za USB manjka??

lordquas ::

Pozdravljeni,
Uporabljam dokaj spodoben prenosnik, star slabo leto - ASUS X50VL, na katerega imam priključenih več USB naprav (ponavadi 3 - prenosni disk, miško in dj-mešalko). Že nekaj časa pa se mi pojavlja zelo neprijeten problem - namreč vsake toliko časa (povsem random) mi (meni nič-tebi nič) crkne USB kabelska miška - lučka sicer še sveti, vendar se več ne odziva do naslednjega restarta. Pregledal sem že vsaj 20 topicov s to vsebino na netu, ter ugotovil, da se zadeva dogaja zaradi blesavega power-savinga, ko Windowsi začnejo izklapljati "energijsko-potratne" naprave, da bi prihranili elektriko (glede na to da laptop uporabljam skoraj izključno doma na štekerjih, je zadeva še bolj nesmiselno blesava).
Za uravnavanje "power managementa" so sicer pri microsoftu poskrbeli z istoimenskim zavihkom v device manager/USB controllers/properties/power management, kjer lahko skenslaš takšnole samodejno izklapljanje.
 -- manjkajoči zavihek

-- manjkajoči zavihek

Edini problem tu pa je, ker naslikanega zavihka (torej Power Management) tam NIMAM (??!)
Zakaj je temu tako oziroma kako naj ga prikličem v življenje pa sprašujem vas..

IN pa (če se komu zdi relevantno), gre za Windows XP in imam ACPI - compliant control method battery pod razdelkom Batteries v Device Managerju, kjer se vsa drama odvija.8-O

Že vnaprej iskrena hvala za kakršnekoli nasvete in komentarje na to temo.

Duhec ::

Hm, v cmos nastavitvah biosa preveri, če je Power Management settings na Enabled. Če PowerManagement zavihka USB naprava nima potem se ne da upravljat porabe z njim.
Inštaliraj SP3.
V Device Managerju odstrani vse USB Root HUB-e, restartaj mašino, pusti, da jih sistem še 1x inštalira, zopet restartaj in preizkusi.

Poglej v registru na lokaciji HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Usb pod DisableSelectiveSuspend kakšna je vrednost. Če je DWORD 0 jo spremeni v 1 ali obratno ter restartaj mašino.
Če imena DisableSelectiveSuspend ni, ga dodaj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prekinitev povezave z zunanjim diskom

Oddelek: Pomoč in nasveti
5931 (821) St753
»

USB.ji ne delajo. nujno

Oddelek: Pomoč in nasveti
161483 (1240) celebro
»