» »

Windows 7 - preprosto noče ugasniti

Windows 7 - preprosto noče ugasniti

Shadow666 ::

Okej,
ta težava mi že resno para živce in nimam pojma kaj narediti....

Reinštaliral sem windows7,
probal v safe modeu,
hibernaciji,
disablal razne stvari...

Ampak vedno en in isti problem
SISTEM SE NOČE UGASNITI
potem ko je shut-downan oz se kao ugasne,
po 3-5 sekundah spet začne gnati...

Skratka obup,
ker moram vsakič ugašati na power switch zadaj
in se bojim da bo compu sam enkrat dojadilo in bo crashnu...

Ker posledično s tem
pri vsakem zagonu windowsov teži za napake
da so ble najdene
potem se jebat okol tega....

So,i am really loosing my nerves...

Torej,
kaj storiti
kaj storiti?

(nekje sem zasledil da je nekdo tule na forumu zamenjal baterijo,
oz po tem takem bi pomagala že ''resetirancija'' baterije če prav razumem?

Anyway,
nimam pojma kako pa kaj sedaj naprej,
porabil sem že tolk časa za ta problem da se sam križam...

Prosim za odgovore,
tist k mi reš težavo
dobi pivo po pošti xD
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

Shadow666 ::

cmon,
anyone?!:D
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

particle ::

A stikala za pwr/reset maš prav povezana?

Shadow666 ::

kablčke?
jap....
pwr na pwr pa reset na reset,
sj drgač ga neb mogu pržgt as far as i know?:P
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

zile ::

Probi ugasnit na power stikalu na računalniku. Mogoče treba v biosu kaj nastavit, like after shutdown, stay shutdown :D

Shadow666 ::

sj sm zgori napisu
ta power shuting off ni uredu,
ker morm zmer tko ugasat
in prej al slj bom sfuku sistem...

hehe bos, k bi se dal ja
pa se ne da ....
sam updateat- pa še to v velik primerih povzroči nek fatal pol
tko d ne upam experimenterat =)
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

stroy ::

hm, zanimiva težava, a v biosu si že preveril da maš disejblan boot from LAN, PXE ROM, modem, USB (kot te je opozoril zile)...

disejbli vse ostane naj samo HDD in javi če je kaj bolje.

glede na to da je fresh install je verjetno napačna kakšna nastavitev v biosu, morda (ampak dvomim) je kaj s hardwerom. kaj tis poroča event viewer?

a v device managerju je vse u redu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stroy ()

Shadow666 ::

takoj ko pridem domov
bom preveril tvoje ideje :stroy

(do takrat vi kar pišite še svoja mnenja/ideje/nasvete/čimveč tembolje)

Tist v biosu sm drgač že testeru,
ne pomaga nč...

Glede fresh installa
sm 3kat windowse 7 gor naložu
različno stare/nove verzije
(pri XP dela comp normalno ne dela niti pribložno takih problemov kto na 7ki
ampak potrebujem 7 :P)

event viewer mi pa včeri ni javu nekih fatalov,
par errorjov ampak nč kr bi lahk defineru specificno...


(tudi v device managerju je bilo včeraj vse ok,
nič kaj velik procesov vse dela tako kot more-

prav zanalaš sm ugasnu rač takoj po inštalaciji da bi vidu če je pol kaj s kakimi driverji crossshit
al pa s kakim programom,
isto auto reset po 5 sekundah,
nič pomagal)

Nabasu sm tut na eno rešitev
ki jo je en tip
na žalost za drugo plato napisu
v device managerju pod power options
oz pod BUS driver za power
da se nastavi neke stvari
da potem računalnik ostane ugasnjen
ampak moja plata oz moj ta driver nima te opcije (je updatean z zadnjo verzijo)...

Tako da nimam blage kva nj še nardim o.O
pa res k hočm to že odpravt
ker je preveč moteče....
rd bi u meru prvič po 3 mescih ugasnu komp :D

hvala za vse že dane nasvete,
prosim nadaljujte=)

(pa poročam takoj ko bom doma)
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

Company ::

Poglej za vsak slučaj še to, kako je gumb za ugašanje (Start->Izklop) definiran. Pri moji Visti je bil po namestitvi nastavljen tako, da je dal v hibernacijo (ali spanje, kaj vem), in ne, da izvede izklop. No, ta hibernacija pa nekako ni delala. Simptomi so bili popolnoma enaki kot pri tebi, po 3-5 sekundah se je sistem spet postavil.
LP!

Ne vem, kako vse skupaj izgleda v sedmici, poglej pa tole, mogoče kaj pomaga:
http://malektips.com/windows-7-start-me...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Company ()

Shadow666 ::

uff company lepa
bom pogledu
sicer sm malce v dvomih
ampak da vidmo=)

hvala za tale advice
utegne pridt prav=)
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

Looooooka ::

ce se ti windowsi NE ugasnejo...in samo pise "shutting down" je lahko vec problemov...
-narobe nastavljen bios(power management)
-mogoce mas diske v raidu in ti jih more syncat ker si prej racunalnik na silo ugasnil(to lahko traja tud par ur).
ce se ti pa windowsi ugasnejo in se racunalnik takoj za tem prizge sam je ZELO verjetno problem v tem, da mas na mrezni(v biosu ali v biosu mrezne...ce je tok leet) nastiman, da naj ti racunalnik zbudi ko je network activity.To se zlo rado dogaja na vdslju in optiki.

Zgodovina sprememb…

Shadow666 ::

loooka:
ne ne
že na začetku si mičkn narobe zastopu
ne napiše shutting down in se ustavi tu/zariba
ampak napiše shutting down IN SE UGASNE.(se pravi da se na videz proces dejansko izvede) lučka gre off
ventilatorji crknejo
pač shutdown

potem se pa spet prižge
k ressurection :D

(tist kao da se komp zbudi ko je prikloplen na mrežo sm pa že zdavni dizejblu :P
oz da ko zazna internet povezavo da se pržge----> TUT NE POMAGA :/)
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

Izi ::

Se pravi računalnik se ugasne, ampak se nato vedno prižge sam od sebe.
Torej sta samo 2 možnosti.
- Softwareska, kjer Windows7 ob izklopu pošlje signal za Reset, Sleep ali Hibernacijo namesto signala za Shutdown. Treba je pregledati nastavitve v W7.
- Hardwareska, kjer neka komponenta stalno pošilja signal za vklop računalnika. Treba je pregledati nastavitve v BIOSU.

Diagnosticiraj takole:
Med delovanjem v Windows 7 za 3 sekunde tiščiš gumb za izklop na ohišju računalnika. Računalnik se mora ugasniti.
V tem primeru gre za popolni izklop, ki je neodvisen od operacijskega sistema. Če po takem izklopu računalnik ostane izklopljen potem je krivda v Windows 7, če pa se bo še vedno prižgal sam od sebe pa je krivda v BIOSU.

Shadow666 ::

oki Izi,
bom testiral
pa potem v tole temo pošljem rezultate kako pa kaj :P

sam da najdm rešitu da bom naslednič tut drugim znau pomagat
ker je tale problem kr pogost za win7 + ex58
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

x1x1x1 ::

jaz sem imel isti problem ene trikrat. niti ne vem točno kako sem zadevo pravzaprav rešu, vem pa da sem v vsakem primeru flash-u bios in da sem pred tem še posodablu gonilnike za matično in pa omrežno. ampak zadeva je bila rešena. (ko sem izklopu pc se je po kakih 3-4 sekundah zopet zagnal, tako da ga je blo moč ugasniti samo preko glavnega stikala)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: x1x1x1 ()

zile ::

Pomoje je ravno opcija powerdown after shutdown narobe nastavljena v biosu.
PS: Zgoraj sem imel v mislih kratek pritisk na power stikalo, ne standardni 5s pristisk za izklop računalnika.

Shadow666 ::

aha zile: tenx, ja sm mislu da si meu u mislih 5 s pritisk, pač shutwodn ja :P

spacedrive: ja točn to ja, pržge po parih sekundah in jovo na novo
prou glup problem....

sj se men zdi da so biosi,
sam k mej strah flashat niti ne vem kako
kaj potrebujem
kje najdem biose/kako vem kiro verzijo (biose verjetno na homepageu od moje matične EX58
ampak naprej se glih ne znajdem)

tko d fakt ap,
ker s nepravilnim flashanjem lah hardcore sesujem kisto...
pol sm pa najebu=)
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

Shadow666 ::

btw:
še eno mogoče zelo neumesno vprašanje...
včeraj sem inštaliral driverje
in nisem še naložil Sata2raid driverjev za matično(EX58 UD3r 2.66 Ghz)....
je to ful kriza, oz za kva so te driverji sploh potrebni in na kaj se vežejo?


iz tukile--> (niti ne vem al rabm 1.6 al 1 al sli varjanto driverjev?)

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth...
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

zile ::

Verzijo biosa vidiš v system information v operacijskem sistemu. V 7ki ne vem kje je, najbolje da v run napišeš.
Potem preveriš katera verzija je na voljo na gigabytovi strani. Če je novejša kot jo imaš sedaj na plošči, preveriš kaj je v novejši popravljenega.
Mogoče ni nič kritičnega in zadevo pustiš (mogoče je celo popravljen bug w win7 shutdown :)
Downloadaš še program za "flashanje" prek w7. Postopek je pa, da zaženeš program za "flashanje biosa", naložiš bios (ponavadi je zazipan, ga moraš odzipati) in daš flash bios. Najbolje je, da prej še poganseš vse programe, ki tečejo v taskbaru (msn, mula, etc)
Glede sataraid, pa predvidevam, da je to program z driverji za kreiranje RIAD polj.

x1x1x1 ::

nima kaj bit strah ma velke oči to je vse. seveda nihče noče bit odgovoren za te stvari zato proizvajalci tako na velko pišejo o teh opozorilih za razna bios posodobitve... (če nebi nihče nikol nič tvegu bi še zaj bli v kameni dobi) tveganje vsekakor je predvsem če zmanjka toka.
pomebno je samo da greš na uradno stran proizvajalca matičnih plošč preveriš verzijo in to je to
ponujajo razna orodja in gonilnike za te zadeve tako da ni noben bav bav.
samo površen ne bit treba je le pazljivo preverit da prenašaš prave gonilnike oz app. za tvojo matično. raje prej parkrat preveri verzijo predno nadaljuješ
jaz sem mel prej MSI matično ,ko sem imel ta problem sedaj z ASUS pa je to posodabljanje mala malca.

po ogledu sodeč imaš EasyTune6 aplikacijo s katero boš flash-u beta verzij BIOS-a ne prenašaj ker gre za poskusno različico.
za RAID zadevo pa če maš samo en trdi disk pol se sploh ne rabiš ubadat z tem prav pride če maš dva ali več trdih diskov.. RAID0 RAID1 RAID2... kaj kode pomenjo oz kako jih povežeš pa pogledaš v priročnik matične plošče.

Shadow666 ::

evo probal sem vse stvari razen biosa,
še vedno ni rešitvež
vseen največja hvala vm za poskuse !

ampak, IZI--->
sem pač držu knof za izklop 3 sekunda
se ustav sistem
in se ne bootne več
se pravi da je v windowsih neki narobe


zdj pa ideje o windowsiih kdo ma kj:D
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

Shadow666 ::

evo zdle sm šaru po mrežni disablu nasledne nastavitve
še zmer zafrkava:

dj povejte č kle kj opazte....






.
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

Zgodovina sprememb…

Matej_K ::

Idi v BIOS in najdi IEEE 1394 Controller, to daj na disabled in shrani, restartaj računalnik.

Upam da ti bo delovalo...
... .. .

Shadow666 ::

kaj pa c v device managerju disablam?
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

Matej_K ::

Probaš lahko, ampak tudi v biosu če to ugasneš nemoreš faliti...
... .. .

Shadow666 ::

sem izklopil oz disablu,
še zmer en in isti kurac
spet se pržge :S
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

Shadow666 ::

zdj sm pa out of ideas,
BIOS-a itak ni treba rihtat ker je ocitno v windowsu blem...
sam k n vem kje nooo!!:S
anyone še help:P
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

Matej_K ::

Ja, ampak če v bisu lahko ugasneš kako napravo, ki jo windowsi sploh ne bodo skušali spoznati, je pa toliko bolje. In nebodo imeli problema pri ugašanju le-te.
... .. .

zile ::

V biosu naredi load setup default in shrani.

Shadow666 ::

isto ....
ne ugasne še zmer...


ok da kratk summary nardim kaj vse sm že počel:

-preveril vezavo na plošči
-bios disableal 1394
-disableal vse razne stvari za mrezo
-potem disableal opcije za priziganje rac ce je povezan na mrezo
-disable opcija za priziganje comp prek mreze
pa še in još:S
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

zile ::

disejbli vse naprave v biosu, razen miške pa tipkovnice.
disejbli vse (miška, tipkovnica, ps2, usb naprave) ne samo LAN, za prebujanje računalnika.
Izklop modem iz računalnika, imej priklopljeno samo miško in tipkovnico .

Shadow666 ::

setup save settings al optimized ? v biosu?

(pol grem pa naprej)

sem oboje,nič ne pomaga....

hmm glede disejblanja vseh naprav v biosu...
usb morm pustit zarad miske pa tipkovnce...

ustalo pa vse na disable?... humm ok.

(sam če se ne javm dans pomen da sm zaspau
od 9ih zutri že naprej drkam po kišti in se mi že blede)
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

Zgodovina sprememb…

Voluharr ::

Če pa naredim še jaz povzetek na vse zgoraj napisano, bi rekel "Zamenjaj plato Franci to si že čist znucu!!".

Shadow666 ::

plata je stara 2 mesca...
in se na XP testirano normalno ugasne....
(predn vržeš vn tak komentar prvo preberi vse poste in kar smo se pogovarjali =) )
hvala ;)
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

Zgodovina sprememb…

x1x1x1 ::

ja ka še zmer nič? ja zasledil sem precej tega problema ampak večina pravi da z asus določeno plato je pa še baje nekaj z nekim audiom in modifikacijo bat datoteke tako naj bi se to rešilo, če je to drugač pa poskusi windows repair. http://windowsfixup.com/2009/05/windows... http://www.pctipsbox.com/windows-won%E2...

huek111 ::

Ta tukaj ima identično plato in problem kot ti! Zdi se mi verjetno, da bi lahko bil problem v plošči(ali biosu)!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: huek111 ()

zile ::

Kaj se zgodi, če greš v safe mode in ga potem normalno ugasneš?
EDIT: sem še enkrat prebral prvi post in si že sprobal to. Hmm.
malo pobrskaj po Asus forumu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zile ()

Shadow666 ::

KONCO

SPOROCILO VSEM K STE SE TRUDL Z MANO:

RATAL JE :D ---- sistem se koncno ugasa.

Kaj je resitev:
potem ko sem BIOS spet dau na default oz load safe settings,
ni bilo razlik,
zadnja stvar ki sem jo sklenil testirat preden bi FLASH-al bios
je bila da razstavm mašino in vzamem vn baterijo.

Točno to je bila očitno rešilna nit.

Baterijo na matični sem dal vn,
počakal,
dal nazaj not.

Prižgal komp,
je javlo neke fatal errorje pa jada jada
sm dau da naj kr nadaljuje in nj ne loada prejšnih shranjenih nastavitev na biosu
parkrat resetiral komp.

In evo ga sedaj deluje.=)

[je res da sem nekaj nastavitev kar se tiče wake on lan itd še vedno pustil disableane-
in lahko da dela resetacija biosa v sožitju s temi, da je bilo prej več stvari ki so ''zbujale'' moj rač.

No uglavnem,
rešitev je bila najdena,
hvala vam vsem ki ste se trudili z mano,
za naslednjič vem kaj storiti,
pa upam da smo še komu pomagali oz mu bomo ki bo imel enake probleme.



LP ShadoW
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

stroy ::

me veseli da je uspelo in da si rešitev delim z vsemi, meni osebno ni jasno kako je možno daje bila to rešitev, če vzameš ven baterijo je isto kot če daš bios na setup defaults, ampak še enkrat več se je izkazalo, pri računalnikih je res lahko vse mogoče ;-)

Shadow666 ::

ja ful nelogično
ampak dobr...

je treba probavat
da se za drugič ve =)

upam sam
da sem in bom pomagu še komu drugmu z istim problemom

res hvala vsm za pomoč=)
pa lp

vidmo ob naslednjih comp problemih :P
nesreča nkol ne počiva xD
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
518959 (7550) inbox
»

Windows7, Hybrid Sleep, Ivy...

Oddelek: Operacijski sistemi
142334 (2098) Jst
»

Problem pri zaustavitvi sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
211561 (1193) energetik
»

Software za prižiganje in ugašanje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
182874 (2033) clemense
»

Čuden shutdown na Abit Bx6 2.0

Oddelek: Pomoč in nasveti
191177 (993) luni

Več podobnih tem