» »

Prekinitev povezave z zunanjim diskom

Prekinitev povezave z zunanjim diskom

St753 ::

Pred kratkim sem svoj disk v prenosnem računalniku zamenjal z SSD-jem, notranji disk pa "pretvoril" v zunanjega (za disk sem kupil ohišje s pretvorbo SATA -> USB). S tem diskom imam nekaj težav, saj se mi po določenem času prekine povezava z računalnikom in ga je potrebno iztakniti in ponovno vtakniti v računalnik, da ga lahko spet normalno uporabljam. Z "navadnim" zunanjim diskom (ki je bil kupljen kot tak) teh težav nimam.
Zanima me, v čem je problem in kako rešiti to težavo?

Spajky ::

Problem je IMHO z napajanjem diska zunaj ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Han ::

Elektronika v nekaterih ohišjih, predvsem za 2,5" diske, ki ne potrebujejo dodatnega napajanja, po določenem času nekativnosti disk izklopi. Zaradi nastavitev sistema ali slabše kompatibilnosti lahko potem pride do tega, da se disk ne zažene več... Preveri nastavitve v nadzorni plošči v zvezi s spanjem diskov in napajanjem USB...

St753 ::

"Turn off hard disk after" ni nastavljen na Never. A ta nastavitev vpliva tudi na zunanji disk? "USB selective suspend setting" je tudi omogočen. V Device Managerju imajo pa USB-ji nastavljeno "Allow the computer to turn off this device to save power".

Han ::

Za začetek v Upravitelju naprav (Device Manager) za zunanji disk izklopi "Allow the computer to turn off this device to save power".

St753 ::

Kje pa nastavim posebej za zunanji disk? Drugače se pa po tem, ko se prekine povezava, v Device Managerju pojavi Unknown USB Device (Set Address Failed).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC se noče ugasnit

Oddelek: Pomoč in nasveti
8825 (751) TOP
»

Visoki piski iz prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
81698 (1238) GeForce
»

Problem z internetom v Win 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
6519 (406) nx6325
»

Problemi - Thomson modem (cable)

Oddelek: Omrežja in internet
71919 (1801) mirando
»

program za ohranjanje povezave

Oddelek: Programska oprema
11789 (635) romario

Več podobnih tem