» »

Rdeči križ - humanitarna akcija

Rdeči križ - humanitarna akcija

dzinks63 ::

Vsak dan prosijo za donacije in pomoč pri RK Slovenije. Slovenci ne pozabijo kar tako, kaj se je dogajalo v preteklosti. Naredili so veliko napak in sedaj, ko je nastopila kriza, se jim to maščuje. Skladišča so prazna. Mislim pa, da bo vseeno zmagala dobrota in da se bo problem začel reševati.

Opažam, da se veliko vlaga v geekovskih vodah in bilo bi lepo, da bi se tudi na Slo-Tech forumu pozitivno odzvali z donacijo kakšnega €. Sam bom doniral po svojih zmožnostih. Npr, lahko direktno pomagate z klicem na SMS z besedo SKUPAJ na 1919 (s čimer nakažete 1 evro).

Hardstyle ::

dzinks63: si videl, da je pred poslopjem stal nissan navara? Če dam 1€ koliko denarja ostane RK oz. koliko centov od tega eura dobijo potrebni?

C_maniak ::

ja in? navara je en cenejših terencev. in terencev v pravem pomenu besede, ki ga lahko uporabljaš namensko, ne kot SUV-je. tako da ga lahko dejansko potrebuje, lahko pa seveda samo zaradi velikost/cena razmerja. meni je kar nekaj let nazaj dosti bolj v oči padel recimo jaguar XK, ki ga je mela neka predstavnica rdečega križa. menda tudi igralka, malce starejša z blond skodranimi lasi, ne spomnim se imena. s čigavim denarjem pa si kupijo ali navaro ali jaguarja pa ne veš, tako da ne sklepaj prehitro. tudi če delaš za rdeči križ, še ne pomeni, da si ne smeš ničesar kupiti. tudi ti bi si lahko kupil 2x cenejši avto (pa če stane 10k al pa 1k €), ostalo pa dal rdečemu križu. se pa strinjam sicer s tvojim skepticizmom in če bom kdaj komu namenil svoj denar, bo to direktno tistemu za katerega vem, da ga potrebuje, ne pa organizacijam. ker tudi, če so posli čisti (pa vemo, da niso bili), še vedno oni poberejo nek % za delovanje. sicer normalno, ampak ta delež bi šel v mojem primeru kar tistemu, ki rabi.

Icematxyz ::

Morda pa kupiš 10 kil moke ali kruha ali kakšen paket mleka in pobereš še uporabna oblačila ki jih ne nosiš pa neseš tja?

Če imaš namen pomagati. Pa ne bo moglo biti priokusa da prvič nisi nekomu direktno pomagal drugič pa da bi kdo drugi še kaj od tega imel.

Samo to vrjetno se redko oglašuje na tak način. Vsi bi imeli denar, denar, denar...

C_maniak ::

no, tudi moko si lahko kdo odnese kar k sebi domov ;)
sem pa pred dobre pol leta ob selitvi znosil na tone igrač, oblačil in drugih stvari prav na rdeči križ. pa prej na karitas (ker je bil pač bližje) kakšne čevlje in podobno. tudi ko sem bil mlajši in sem prerastel oblačila (ki jih je bilo dosti, ker se foter ukvarja s tem), so romala k znancem. sicer niso bili revni, so pa imeli otroke par leta mlajše od mene in smo pač dali zadeve. v glavnem dokaj uporabne zadeve niso šle nikoli v smeti.
ampak denarja jim pa ne dam :P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zlikovci izkoriščajo Haiti za bogatenje

Oddelek: Novice / Varnost
215439 (1521) Vanich
»

Rdeči križ z pol milijarde zgradil le šest hiš

Oddelek: Problemi človeštva
122546 (2002) Vanich
»

Kam s starimi cunjami?

Oddelek: Loža
307000 (6159) Redkvica
»

Brezdomci (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
868252 (6034) moonjah
»

Odprta srca, odprte denarnice za pravo stvar

Oddelek: Problemi človeštva
222584 (1966) Mr_Globus

Več podobnih tem