Forum » Elektrotehnika in elektronika » Napajanje in polnjenje prenosnika
Napajanje in polnjenje prenosnika
brankan ::
Pozdravljeni, zanima me kaj se mi splača nabavit (baterijo ali kaj podobnega) za napajat prenosnik približno 5 ur na dan oz. Da bi samo napolnil baterijo in bi to ponovil kolikor bi bilo potrebno v tem času petih ur(cca 2 ali 3kratno polnjenje). Ali je možno dobit kaj, ki bi stvar polnila sončna energija, ali pride ups v poštev?
Hvala za pomoč
Hvala za pomoč
- polepsal: Azrael ()
Azrael ::
Energije iz nič ne moreš dobiti, solar pa je neprimeren - razen, če bi rad na hitro uničil akumulator notesnika njegova neenakomernost škodi Li-xx akumulatorju.
Rabiš el. omrežje, soliden agregat ali 24 do 26 členov veliko Meydinderjevo baterijo.
Rabiš el. omrežje, soliden agregat ali 24 do 26 členov veliko Meydinderjevo baterijo.
Nekoč je bil Slo-tech.
Kaj mi svetuješ,bolj konkertno,ker se na stvari ne spoznam najbolje?
Aja kaj pa razsmernik 12V/230V, 350W to bi pa preko avta ,ki ga nažalost ne bo zmeraj v bližini?
Se da preko tega polnit oz.poganjat laptop?
Aja kaj pa razsmernik 12V/230V, 350W to bi pa preko avta ,ki ga nažalost ne bo zmeraj v bližini?
Se da preko tega polnit oz.poganjat laptop?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: brankan ()
Seveda je možno, samo kar se izkoristka tiče, je bolje kupiti namenski polnilec za notesnika, ki je grajen za uporabo v avtu - manj pretvorb, manj energije gre v nič, beri gretje.
Osnovno vprašanje pa ostaja zakaj rabiš tako dolgo avtonomijo?
Osnovno vprašanje pa ostaja zakaj rabiš tako dolgo avtonomijo?
Nekoč je bil Slo-tech.
fosil ::
Kaj pa če bi preprosto kupil še kakšno dodatno baterijo za prenosnik?
Oziroma nabavil kakšen prenosnik z zelo dolgo avtonomijo, odvisno pač zakaj rabiš in kako je s financami.
Oziroma nabavil kakšen prenosnik z zelo dolgo avtonomijo, odvisno pač zakaj rabiš in kako je s financami.
Tako je!
Pyr0Beast ::
Meydinderjevo baterijo ?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Pyr0Beast:
Stara in precej pozabljena finta, kako z galvanskm členom polniti akumulator. Za spremembo od nezanesljivega solarja dela tudi ponoči. RAbi pa veliko prostora.
Sken članka iz časopisa Radio, številka 11, november 1946:
Meydinderjevo baterijo ?
Stara in precej pozabljena finta, kako z galvanskm členom polniti akumulator. Za spremembo od nezanesljivega solarja dela tudi ponoči. RAbi pa veliko prostora.
Sken članka iz časopisa Radio, številka 11, november 1946:
Nekoč je bil Slo-tech.
Karen ::
Kaj pa kaj takega?
http://www.mobilna-oprema.si/detail.php...
Univerzalna baterija, s katero pač nafilaš prazen notebook. Za 5 ur z osnovno baterijo bi moralo zadoščati.
http://www.mobilna-oprema.si/detail.php...
Univerzalna baterija, s katero pač nafilaš prazen notebook. Za 5 ur z osnovno baterijo bi moralo zadoščati.
Za ta denar dobi že 2 novi ali pa 4 kitajske
dba ::
Kaj pa če kupiš potovalni namenski polnilec za uporabo v avtu in potem zraven nosiš en akumulator za motor? je dost majhen, ni čisto pretežek, pa skupen strošek bi bil pod 100€...
Evo sem nekaj uspel skombinirat,kupil sem razsmernik od belkina 300w in ga povezal z start boosterjem(zaganjalnik za avto),ki ima tri AC jacke.Računalnik sem priklopil in zadeva dela(sem vzel baterijo stran) zaenkrat je še v teku testa .caa 2 uri in pol in še dela,naj povem še to, da sem dal svetilnost na ful ,da bi bila poraba še večja.
Laptop je delal slabe tri ure in potem je ugasnil.Test bom ponovil ,ker nevem ,če je bil starter povsem poln.
Te starterske baterije niso ravno namenjene praznenju in polnjenju. Avtomobilski akku je še slabši pri tem. Proizvajalci celo trdijo, da ga lahko 3x sprazniš popolnoma in potem crkne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop 220V hladilnika v avtu - razsmernik? (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5092 (766) | matobeli |
» | UPS? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 28022 (9433) | Vuli |
» | UPS in avtomobilski akumulator.... (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 15131 (4187) | Assass1n |
» | Na MIT-u odkrili baterije, ki se napolnijo v sekundah (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 12859 (7361) | jest10 |
» | Postavitev AP ki bi se napajal na solarno energijoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2606 (1936) | svizec75 |